Ebeveynlik

Dijital Vatandaş Anneler İş Başında

IMG_4326Dijital çağla birlikte değişen hayatlarımızda ebeveynlerin rolleri de değişiyor.  Anne babaların teknolojiyi güvenli, sorumlu ve saygılı kullanmayı öğrenmesi yani iyi bir dijital vatandaş olması bekleniyor. Daha sonra da sıra, çocukların iyi bir dijital vatandaş olarak yetiştirilmesine geliyor. Toplumun bu konuda bilinçlendirilmesinde yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına da pek çok görevler düşüyor.

IMG_4289

Bu noktadan hareketle Şişli Belediyesi, Sıcak Eller Derneği ve Vizyon Danışmanlık olarak bir araya gelerek “ANNELER İÇİN DİJİTAL VATANDAŞLIK EĞİTİMİ” projesini hayata geçirdik. 20-21 ve 25 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşen eğitimlerimize katılımcılar oldukça yoğun bir ilgi gösterdiler.  2 yarım günde, toplam 6 saat süren eğitimimize 3 grup katıldı. Eğitimde şu başlıklar ele alındı.

  • Dijital Çağda Çocuk Yetiştirmek
  • Dijital Dünyadaki Hak ve Sorumluluklar
  • Sınırlar ve Tehlikeler
  • Dijital Dünyadaki İçerikler
  • Dijital Ayak İzinin Önemi ve Geleceğe Etkileri
  • Dijital Dünyanın Dışındaki Hayat
  • Dijital Dünyadaki Fırsatlar

dv12dv11IMG_4314IMG_4355

Katılımcılar grup çalışmaları, rol oynama, örnek olay inceleme vb. yöntemlerle eğitime aktif olarak katıldılar. Etkin katılımları ve içten paylaşımlarıyla eğitimleri renklendirdiler.

dv13

Eğitim tamamlandıktan sonra 26 Nisan 2017 Perşembe günü Şişli Belediyesi’nde yapılan törenle katılım belgeleri sahiplerini buldu. Törende belgeler Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İnönü tarafından dağıtıldı.

dv14dv16

Projemize verdikleri destekten dolayı Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İnönü’ye ve projenin hayata geçmesinde emeği geçen başta Sıcak Eller Derneği Başkanı Beyhan Aydın olmak üzere Gülay Büyükgöksu, Seyhan Aydın, Nurten Gökçe ve Banu Dağada’ya sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Eğitim sonsuz bir yolculuk, bu yolculukta da yeni dostlarla harika günler geçirdim. Yeni yolculuklarda buluşmak üzere.

 

Bir Cevap Yazın