8.sınıf merkezi sınav lgs tercih lise seçimi

2019 YABANCI LİSELERİN ÖN KAYIT VE KESİN KAYIT TAKVİMİ

Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunun yayınlanmasının ardından özel okullar da kayıt takvimlerini açıkladı. Özel okullar öğrencilerini MSP yani Merkezi Sınav Puanı ile taban puan ilanı, ön kayıt ve kesin kayıt yoluyla kabul ediyor.

Özel okullar kayıt takvimiyle birlikte taban puanlarını da ilan etti. Takvime göre 1. Ön kayıt dönemi 26 Haziran 2019 Çarşamba günü başlıyor ve 01 Temmuz 2019 Pazartesi günü sona eriyor. 1. Asil liste kesin kayıtları 02 Temmuz Salı günü gerçekleşecek. 1. Yedek Liste kayıtları ise 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü yapılacak. Okullar kontenjanlarındaki boşluğa göre 4-5 Temmuz’da 2. ve 8-9 Temmuzda ise 3. ön kayıt ve kesin kayıt dönemlerini gerçekleştirecekler. 10-11 ve 12 Temmuz’da ise serbest kayıt dönemine geçilecek.

Özel Öğretim Kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere merkezi yerleştirme için tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilirler.

Nakil dönemindeki kayıt işlemleri, okulun MEB onaylı kurum yönetmeliğinde belirtilen koşullarla ve web sitesinde ilan edilen bilgiler çerçevesinde yapılır.

Kayıt takvimi süresince okulların web sitelerini yakından takip ederek kayıt sürecini sağlıklı bir şekilde yürütebilirsiniz.

Tüm adaylara ve velilere kolaylıklar diliyorum.

Okul seçimi konusunda danışmanlık almak isterseniz ykirman@yesimkirman.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

2019 YABANCI OKULLARIN I. ÖN KAYIT TABAN PUANLARI

 

Bir Cevap Yazın