lgs lgs 2024 lgs tercih lise seçimi

LGS 2024 Liseleri Tanıyalım Galatasaray Lisesi

 

LGS 2024 hazırlıkları büyük bir hızla devam ederken, adaylara ve velilerimize liseleri tanıtmaya devam  ediyorum. 500 yıla dayanan geçmişi, sunduğu Fransız Bakalorya Diploması denkliği ve Galatasaray Üniversitesi’ne iç sınavla geçiş hakkı ile pek çok adayın hayalini süsleyen Galatasaray Lisesi’ni yakından tanıyalım. Yazımda Galatasaray Lisesi’nin üniversite başarısını, LGS 2023’deki taban puan ve yüzdelik dilimini, eğitim sistemiyle ilgili detayları bulabilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla yazımı paylaşabilirsiniz. Tüm LGS adaylarına başarı ve kolaylıklar diliyorum.

LGS 2024 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Galatasaray Lisesi Tarihçesi

Beş yüz yılı aşkın bir eğitim ve öğretim geçmişine dayanan Galatasaray Lisesi,  1481 yılında Sultan II. Beyazıt tarafından Galata Sarayı adıyla bir Enderun okulu olarak kurulmuştur. Okul 1924 yılından itibaren Galatasaray Lisesi adını almış, 1965 yılında ise kız öğrencileri kabul etmeye başlamıştır. 1992 yılında Fransa ve Türkiye arasında imzalanan protokolle ilkokul ve üniversite eğitimini de kapsayan Galatasaray Eğitim Öğretim Kurumu (GEÖK) hayata geçirilmiştir. Kurum, 6 Haziran 1994 tarihinde kanunla Galatasaray Üniversitesi’ne dönüşmüş, entegre eğitim-öğretim kurumu olma özelliğini korumuş ve Galatasaray Lisesi ile ona bağlı ilköğretim okulu rektörlüğe bağlı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Galatasaray Lisesi Özel Okul Mu? Devlet Okulu Mu? 

Galatasaray Lisesi devlet okuludur. Ücretsiz eğitim vermektedir.

Galatasaray Lisesi Nasıl Öğrenci Kabul Eder? 

Galatasaray Lisesi 100 öğrencisini LGS ile almaktadır. 50 öğrenci ise kurayla ilkokula kabul edilen Galatasaray İlkokulu ve Galatasaray Ortaokulu’nu başarıyla tamamlayan öğrencilerden oluşmaktadır. Her yıl liseye toplam 150 öğrenci başlamaktadır.

Galatasaray Lisesinin Taban Puanı / Yüzdelik Dilimi Nedir?

İlk yerleştirme sonuçları dikkate alınmıştır.

Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 500.0000 0.02
2022 494.7740 0.04
2021 490.6558 0.05
2020 494.9370 0.02
2019 500.0000 0.01

Galatasaray Lisesi Mezunlarına Galatasaray Üniversitesinde Ne Kadar Kontenjan Ayrılmaktadır?

Galatasaray Üniversitesi, her yıl kontenjanının %50’sini ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında başarılı olan öğrencilere, %25‘ini Galatasaray Lisesi mezunu olup GSÜÖSYS sınavında başarılı olan öğrencilere, %25‘ini Türkiye’de Fransızca öğretim yapan okulların aynı durumdaki öğrencilerine ayırmaktadır.

Eğitim Süresi Nedir?

1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır.

Galatasaray Lisesi Öğrencilerine Burs Veriliyor Mu? 

Okul ücretsizdir ancak öğrencilerin %16’sı kitap, yurt vb. masrafları için ihtiyaç bursu almaktadır.

Galatasaray Lisesinde Kaç Öğrenci Öğrenim Görmektedir? Yurdu var mıdır? 

Toplam öğrenci sayısı 390’ı erkek, 308’i kız  698’dir.  Bu öğrencilerden 166 kız, 243 erkek toplam 419 öğrenci yatılı olarak okumaktadır.

Okulun hem kız hem de erkek öğrenciler için yurt imkanı bulunmaktadır.

Öğretmen Profili Nasıldır?

Okulda 68 öğretmen görev yapmaktadır.

68 öğretmenin 19’u Fransız, 48 tanesi Türk, 1’i İtalyan’dır.

Fransız öğretmenler Fransız Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilmektedir. Türk öğretmenler atanmadan önce mülakattan geçmektedir.

Mezunların Sahip Olabileceği Diplomalar Nelerdir?

Türk diplomasına ek olarak Fransız Bakalorya Diploması denkliği verilir. Mezunlar başka bir değerlendirmeye tabi tutulmadan Fransa’daki üniversitelere kabul edilirler.

Hangi Yabancı Diller Öğretilir?

Fransızca, İngilizce, Latince ve İtalyanca.

Hangi Dersler Fransızca Okutulmaktadır? 

Felsefe, psikoloji, mantık, demokrasi ve insan hakları, ekonomi, geometri, matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri Fransızca okutulmaktadır.

Üniversite Başarısı Nasıldır?

Galatasaray Lisesi mezunları genelde eğitimlerine Türkiye’de devam eder. Her yıl mezunların yaklaşık %15’i eğitimlerine yurt dışında devam etmektedir.

Galatasaray Lisesinin Üniversite Başarısı Nasıldır?

Galatasaray Lisesi 2021 Mezunlarının Üniversite Başarıları 

2021 yılında 161 mezun veren Galatasaray Lisesinin 57 öğrencisi ilk 25.000’de yer almıştır. Sıralama aralıklarına kaçar öğrenci düştüğünü yukarıdaki tablodan inceleyebilirsiniz. 161 mezundan 158’i sınava girmiştir.

Galatasaray Lisesi 2022 Mezunlarının Üniversite Başarıları

2022 yılında 141 mezun veren Galatasaray Lisesinin 58 öğrencisi TYT’de ilk 25.000’de yer almıştır. 8 öğrenci sınava girmemiştir.

Galatasaray Üniversitesi 2023 Mezunlarının Üniversite Başarıları

2023 yılında 121 mezun veren Galatasaray Lisesi’nin 61’i ilk 25.000 içinde yer almıştır. 121 öğrenciden 113’ü YKS’ye girmiştir.

Yurtdışında Kabul Alınan Üniversiteler

ABD

Amherst College, Bates College, Berklee College of Music, Brown University, Bowdoin College, Columbia University, Cornell University, University of Chicago, Dartmouth College, Drexel University, Franklin&Marshall College, Lafayette College, Northwestern University, Johns Hopkins University, Maryland Institute College of Art (MICA), Massachusetts Institute of Technology (MIT), Savannah College of Art, Stanford University, Swarthmore College, Tulane University, University of Oregon,
University of California at LA (UCLA), University of Southern California (USC), University of Michigan, University of Pennslyvania, Vassar College, Washington University in St.Louis, Worcester Polytechnical Institute, Yale University

KANADA

University of British Columbia (UBC), University of Toronto, McGill University, University of Waterloo HONG KONG

City University of HK, Polytechnical University of HK, HKUST (Hong Kong University of Science and Technology)

SİNGAPUR  Yale/NUS

AVRUPA 
Bocconi University, Sorbonne Universités, ESSEC, Ecole Libre des Sciences Politiques( Science Po), Erasmus University Rotterdam, Universite de Strasbourg, Universite de Lyon, Ecole Polytechnique de Lausanne, Universitat Wien,

HOLLANDA

TU Delft, Erasmus Rotterdam, Tilburg University

İNGİLTERE  Imperial College, King’s College, Manchester University, Oxford University, University College London UCL, King’s College

Galatasaray Lisesi Mezunlarının Üniversite Başarısı 

2022 YKS sonuçları okulun web sitesinde henüz yayınlanmamış. YKS 2023 sonuçlarına https://tercihdonemi.net/liseler/9983  adresinden ulaşabilirsiniz. Bu liste sadece Türkiye’de yerleşen öğrencileri göstermektedir. Liste değerlendirilirken eğitimlerine yurt dışında devam eden öğrencilerin de bulunduğu göz ardı edilmemelidir.

İletişim:

Okul Adı : Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi
Telefon : 0 212 249 11 00 – 01  Faks : 0 212 252 17 52
Web Sayfası : http://gsl.meb.k12.tr
Adres : Galatasaray Lisesi, Kuloğlu Mahallesi İstiklal Cad. No 159, 34430 Beyoğlu İSTANBUL

 

Bir Cevap Yazın