lgs 2023 lgs danışmanlığı lgs tercih yabancı liseler

LGS 2023 Yabancı Liselerin Kayıtları

Her yıl pek çok LGS öğrencisi yabancı liselerde okumanın hayalini kuruyor. Amerikan, Alman, Avusturya, Fransız ve İtalyan Lisesi gibi yabancı liseler gerek sundukları uluslararası diplomalar gerekse öğrencilere kazandırdıkları yabancı dil yetkinlikleriyle öne çıkıyor. Özellikle üniversiteyi yurtdışında okumayı düşünen öğrencilerin giderek daha çok tercih etmeye başladığı yabancı liseler, son yıllarda daha da artan bir taleple karşı karşıya kalıyor. Yabancı liselerin kayıtlarıyla ilgili çok fazla soru alıyorum. Ben de bu yazımda sizlere özel yabancı liselerin kayıt süreçlerini ve dikkat edilmesi gereken konuları anlatmak istedim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

LGS 2023 tercih, yabancı lise kayıtları ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

2023 Yılında Yabancı Liselerin Kayıtları Ne Zaman Yapılacak? 

MEB özel okullar için ayrı bir takvim yayınlamıyor ancak yayınladığı tercih ve yerleştirme takviminde özel okulların kayıtlarına hangi tarihte başlayabileceğini ve bitirebileceğini belirtiyor. Yabancı liselerin yöneticileri bir araya gelerek MEB’in belirlediği başlangıç ve bitiş tarihlerine göre kendi takvimlerini oluşturuyorlar. Bu takvim ana hatlarıyla ortak olsa da okullar takvimde kendilerine özgü değişiklikler yapabiliyor.

Yabancı Liselerin kayıt takvimi taban puan ilanı, ön kayıt, kesin kayıt – asil liste, kesin kayıt -yedek liste şeklinde ilerliyor.  2022 yılında kayıtlar 1-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşmişti.

2023 yılında sınav sonuçları 26 Haziran 2023 Pazartesi günü açıklanacak. 27 Haziran 2023 Salı günü Kurban Bayramı Arifesi ve 28-29-30-31 Haziran 2023 tarihleri Kurban Bayramı olduğu için o dönemde kayıtlar başlamayacaktır.

 

MEB PUAN İLANI

LİSELERİN TABAN PUAN İLANI

 

 

26 HAZİRAN’DA AÇIKLANMASI

27 HAZİRAN

 

1. ÖN KAYIT DÖNEMİ 03-04-05- TEMMUZ 2023 

(PAZARTESİ – SALI – ÇARŞAMBA)

1. KESİN KAYIT DÖNEMİ- Asil Liste 06 TEMMUZ 2023
1.  KESİN KAYIT DÖNEMİ- Yedek Liste 07 TEMMUZ 2023
2. ÖN KAYIT DÖNEMİ 10 TEMMUZ 2023
2. ASİL/YEDEK KAYIT DÖNEMİ  

11 TEMMUZ 2023

 

SERBEST KAYIT DÖNEMİ 12 – 13 – 14 TEMMUZ 2023
YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL DÖNEMİ MEB’in Yerleştirmeye Esas Nakil Kılavuzu’nda yayımlayacağı tarihlere bağlıdır.

Hangi Özel Yabancı Liseler Bu Takvimi Uyguluyor? 

Robert Kolej, Alman Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Saint Joseph Lisesi, Notre Dame De Sion Lisesi, Saint Benoit Lisesi, Saint Pulcherie Lisesi, Saint Michel, İtalyan Lisesi, Galileo Galilei İtalyan Lisesi, İzmir Amerikan Lisesi, Tarsus Amerikan Lisesi ve İzmir Saint Joseph Lisesi yeni öğrencilerini kabul ederken ortak kayıt takvimini kullanmaktadır. Avusturya Lisesi ve Avusturya Ticaret Okulu  kendi kayıt takvimini uygulamaktadır.  Ayrıca KOÇ Lisesi, SEV Lisesi, Hisar Lisesi ve İELEV Lisesi gibi Türk Liseleri de yabancı liselerin takvimine uygun şekilde kayıtlarını tamamlamaktadır.

Yabancı Liseler İçin Tercih Yapılıyor Mu? Her Okula Ayrı Mı Başvuruluyor? 

Yabancı liseler için bir tercih listesi hazırlanmıyor, her okula bireysel başvuru yapılıyor. Okulun açıkladığı taban puanın üstündeki adaylar okulların web sitelerinden ön kayıta başvurabiliyor. Birden fazla okula ön kayıt başvurusu yapılabiliyor, öğrenci birden fazla okulun asil veya yedek listesinde yer alabiliyor, ancak sadece bir okulda kesin kayıtlı görünebiliyor.

Yabancı Liselerde Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılıyor? 

Okullar önce web siteleri üzerinden taban puanlarını ilan ediyor. Taban puanın üstündeki adaylar ön kayıt yaptırabiliyor. Ön kayıtlar tamamlandıktan sonra okullar asil ve yedek listelerini web sitelerinden yayınlıyor.  Önce asil liste kayıtları gerçekleşiyor, sonra kontenjan kalırsa yedek listedeki adaylara geçiliyor. Aynı işlemler kontenjan durumuna göre ikinci kayıt döneminde ve  serbest kayıt dönemlerinde de tekrarlanıyor.

Yabancı Lise Kayıtlarında Nelere Dikkat Etmek Gerekir? 

Yabancı okullar tüm detayları web siteleri üzerinden anlık olarak paylaştıkları için kayıt süreçlerinde okulların web sitelerini çok sık ziyaret etmek gerekiyor. Okulların açıkladığı taban puanları ve açık kontenjanları güncel olarak izlemek, kayıt prosedürlerini detaylıca incelemek, önceki yıllardaki kayıt işlemlerinin istatistiklerine göre mevcut durumu yorumlamak öğrencinin hedeflediği okula yerleşmesini kolaylaştırıyor.

Bu süreçte profesyonel destek almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum ve umarım hepsi emeklerinin karşılıklarını alır ve hayallerindeki okullara kavuşur.

LGS 2023 Yabancı Liseler En Son Giren Öğrenci Puanı ve Yüzdelik Dilimi

Bir Cevap Yazın