ilkokul ilkokul seçimi okul seçimi danışmanlığı

2024-2025 Özel Okulların Anaokulu ve Birinci Sınıflarına Kayıt Kabul Şartları

Başarılı bir eğitim öğretim hayatının başlangıcı olan ilkokul seçimi velilerin önemli gündemlerinden birisi. Çok talep gören özel ilkokullara kayıt yaptırabilmek için anasınıfından kayıt olmak gerekiyor. Öğrenci anasınıfında okulun sistemine uygun bir eğitim aldığı için birinci sınıfa daha kolay uyum sağlıyor. Bu tip okullarda anasınıfından ilkokula çok sayıda öğrenci geçtiği için birinci sınıfa dışardan hiç öğrenci alınmıyor ya da az sayıda ayrılan öğrencinin yerine öğrenci kabul edilebiliyor. Bazı okullar anasınıfı öğrencilerini belirlemek için kura çekerken bazı okullar  başvuru sırasına göre öğrenci alıyor. Ben de ilkokul seçimi sürecindeki velilerimize faydası olması adına bana sıkça sorulan okulları ve kayıt süreçlerini yazdım, faydalı olmasını dilerim. Kayıt süreçleriyle ilgili tarihler yayınlandıkça paylaşmaya devam edeceğim.

Çocuğunuzun eğitim hayatının planlanması, okul seçimi gibi konularda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

WhatsApp kanalımı https://whatsapp.com/channel/0029VaAExI7IXnlvdVTwm93o 

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Özel AÇI Okulları 2024-2025 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Tüm öğrenci yaş grupları için veli görüşmesi yapılır. Yapılan görüşmede okul programını tanıtma ve öğrenci-aile tanıma yer alır.  5 yaş öğrencileri tanıma amaçlı görüşme için okula davet edilir. Farklı kurumlarda okul öncesi eğitimi alan aday öğrenciler için rehberlik tanıma çalışması ve İngilizce değerlendirmesi yapılır.

https://acischools.k12.tr/tanitim-toplantilari/

—————————————————————————–

Özel ALEV Okulları 2024-2025 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Anaokulu ve 1. Sınıflara başvuru sırası ve öğrenci tanıma çalışması sonucuna göre öğrenci alınmaktadır.

http://ogrencitakip.azurewebsites.net/OnKayit/Adim1

————————————————————————————————————-

Özel ALKEV Okulları 2024- 2025 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Anaokulu ve 1. Sınıflara başvuru sırası ve öğrenci tanıma çalışması sonucuna göre öğrenci alınmaktadır.

http://kayitbilgi.alkev.k12.tr

—————————————————————————————————————–

Özel Bilfen Okulları 2024-2025 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Anaokuluna ön görüşme  ve 1. Sınıflara mülakat ile öğrenci alınmaktadır.

https://bilfen.com/tr


Özel Çevre Okulları 22024-2025 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Anaokuluna gözlem görüşmesi ve İlkokul 1. sınıfa mülakat ile öğrenci alınmaktadır.

https://www.cevrekoleji.k12.tr/tr/kayitt/aday-basvuru-formu


Özel Enka Okulları 2024-2025  Anaokulu Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Okula iletilen aday kayıt formları başvuru tarih sırasına göre ilgili yıllar için bekleme listelerinde sıraya yerleştirilmektedir. Anaokuluna başvuru yapan adayların ilk başvurularında yalnızca bir yaş grubuna değil, istedikleri farklı yaş gruplarına (3, 4, 5 yaş ) aynı formla başvuru yapabilmeleri mümkündür. Aday kayıt sistemi erken başvuruya dayalıdır.

Anaokulu Başvuru 

————————————————-

Özel Eyüboğlu Okulları 2024-2025  Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

  • Hazırlık Sınıfı belirlenen kontenjan oranında, Öğrenci Tanıma Görüşmeleri ile öğrenci alınacaktır.
  • 1. Sınıf belirlenen kontenjan oranında, Öğrenci Tanıma Görüşmeleri ile öğrenci alınacaktır.
  • Ön Kayıt Başvuru Formu‘nun doldurulması gerekmektedir.

http://www.eyuboglu.k12.tr/tr/kayit/ilkokul-ortaokul

————————————-

Özel FMV Işık Okulları 2023 -2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

1. sınıfa öğrenci alımlarında halen anaokullarımız 6 yaş grubunda öğrenim gören öğrencilerimiz, kesin kayıt yaptırma konusunda öncelikli hakka sahiptirler. Her okulumuzun 1. sınıfa öğrenci alımı ile ilgili kontenjanı belirlenerek bu doğrultuda kontenjan ve öğrenci alımı ile ilgili ilan – duyuru sonrasında, başvuru sırasına göre öğrenci görüşmeleri yapılır. Başvuru sırasında öğrencinin kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf istenir, başvuru dilekçesi veli tarafından doldurulur. 1. sınıf için başvuran öğrencilere psikolojik danışmanlar bireysel öğrenci tanıma görüşmesi ve okul olgunluğu çalışması yapılır. Sonucuna göre kayıt hakkı kazanır. Okul tanıtım ve görüşmeleri için randevu gerekmektedir.

https://www.fmv.edu.tr/tr-TR/kayit-ucret/5


Özel Hisar Okulları 2023- 2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Hisar Okulları 2023-2024 eğitim-öğrenim dönemi Okul öncesi ve İlkokul 1. Sınıf seviyelerine öğrenci kabulü,  aday öğrenciler arasından kontenjan dahilinde 18 Şubat 2023 Cumartesi günü noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlenecektir. Okulöncesi 4-5 yaş (Pre-K) grubuna 36 öğrenci (18 kız-18 erkek), Okulöncesi 5-6 yaş (Kindergarten) grubuna 78 öğrenci (39 kız-39 erkek) alınacaktır. İlkokul 1. Sınıf grubuna ise 1 öğrenci (1 kız) kaydı alınacaktır.

Aday öğrencinin, 2023-2024 akademik yılı kura sürecine dahil edilebilmesi için başvuru sürecine dair gerekli adımların 31 Ocak 2023 Salı günü saat 23.59’a kadar tamamlanması gerekmektedir.

Kayıt Detayları 


Özel Irmak Okulları 2023- 2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

2023-2024 Eğitim Dönemi için  3-4 yaş ve 4-5 yaş  grupları başvuru sırasına ve bireysel görüşmelere göre  kontenjan dahilinde alınır. 2023-2024 Eğitim Dönemi için 2018 doğumlu öğrenciler (hazırlık grubu) kontenjan dahilinde kura çekimi sistemi ile alınır.  Kura için son başvuru tarihi 31 Mart Cuma günüdür. Kura çekimi, noter huzurunda 10 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’da yapılacaktır.
——————————————————————————————–

Özel İELEV Okulları 2023- 2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Anaokuluna Öğrenci Kabulü

  • Aday veli Aday Öğrenci Takip Sistemine (AÖTS) kayıt olur. AÖTS  üzerinden tanıtım gününe katılım veya randevu talebini iletir.
  • Aday öğrencilerinin yaş dönemi ve sınıf düzeyi göz önünde bulundurularak Rehberlik Servis tarafından öğrenci tanıma görüşmeleri yapılır.
  • Başvuru sırasına ve kontenjana göre kayıt yapılır.

İlkokul ve Ortaokula Öğrenci Kabulü

  • Aday veli Aday Öğrenci Takip Sistemine (AÖTS) kayıt olur. AÖTS  üzerinden tanıtım gününe katılım veya randevu talebini iletir.
  • Öğrenciler Hazır Bulunuşluk Sınavına ve Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavına alınır.
  • Okuldaki başarı düzeyi göz önünde bulundurulur.
  • Duygusal ve sosyal gelişimini izlemek için Rehberlik Servisi tarafından kendileriyle öğrenci tanıma görüşmesi yapılır.
  • Öğrenci kaydı, Seviye Belirleme Sınavı ve öğrenci tanıma çalışmasının sonuçlarına göre yapılır.

https://www.ielev.k12.tr/tr/kayit/kayit-kabul/


Özel İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları 2023-2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları

Anaokulu ve İlkokul 1. sınıf Öğrenci Tanıma Çalışması ile öğrenci kabul edilmektedir. Ön kayıtlar Şubat ayında açılmaktadır.

https://www.itugvo.k12.tr/kayit-kabul


Özel İzmir SEV Okulları 2023 -2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için Anaokulu 4 yaş, 5 yaş ve İlkokul 1. sınıfa kontenjan dahilinde kurayla öğrenci alınacaktır. Başvuruların en geç  24 Şubat Cuma günü saat 17.00‘ye kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. Tüm aday öğrencilere  25 Şubat 2023 tarihinde “Öğrenci Tanıma” çalışması yapılacaktır.  8 Mart 2023 Çarşamba günü kura çekilecektir.

https://basvuru.sevizmir.k12.tr/

—————————————————————————————————-

Özel Koç Okulu 2023 -2024 Anasınıfı ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları

Koç Okulu İlkokul’a öğrenci alımları Ana Sınıfı, 1. Sınıf ve 3. Sınıf seviyelerinden yapılmaktadır. Ana sınıfına ve 1. Sınıfa noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile, 3. Sınıfa ise Koç Okulu için Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış sınav aracılığı ile öğrenci alınır.

Kura Başvuruları 7 Şubat 2023, Salı – 28 Şubat 2023, Salı tarihleri arasında okul web sitesinde bulunan “Hızlı Erişim” alanındaki bağlantı üzerinden online olarak yapılacaktır. Kura çekimi 11 Mart 2023

———————————————————————————–

Özel Küçük Prens Okulları 2023 -2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

https://kp.k12.tr/anaokulu/aday-ogrenci/aday-kayit/#

https://kp.k12.tr/ilkokul/aday-ogrenci/aday-kayit/


Özel MEF Okulları 2023 -2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

  • Anaokullarına 36-72 ay arası çocuklar kabul edilir. Tespit edilen kontenjan oranında aday kayıt yöntemi ile öğrenci alınmaktadır. Başvuru tarihi sırasına göre, davet edilen aday öğrencilerin kesin kayıtları tanıma çalışmaları sonucunda ve kontenjan dahilinde gerçekleşmektedir.
  • MEF Anaokulunu bitiren öğrencilerin anaokulundaki değerlendirmeleri dikkate alınarak kayıtları yapılır.
  • İlkokul 1. sınıfa kurum dışından başvuran öğrenciler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından yapılan tanıma çalışması sonucunda kayıt komisyonunun değerlendirmeleri ile kayıt hakkı kazanırlar.

https://www.mef.k12.tr/kayit/


Özel Neslin Değişen Sesi Okulları 2023 -2024 Anasınıfı ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için kayıt görüşmeleri başlamış ve kontenjan dahilinde devam etmektedir. Kayıt görüşmeleri ve okul tanıtımı için önceden okulun aranarak randevu alınması gerekmektedir. Okul ziyaretleri hafta içi 15.30-16.30 saatleri arasında yapılmaktadır. Ana sınıfı ve 1. sınıfa kayıt için, Rehber öğretmenlerle  tanıma amaçlı bir görüşme yapılır. Görüşmenin ardından, rehberlik ve okul idaresinin ortak değerlendirmesi sonucunda veliye bilgi verilir. 1. sınıfa başlayacak Fransızca bilmeyen öğrenciler için özel bir program uygulanmaktadır.

https://www.ilkokul.nds.k12.tr/

———————————————————————————————————————

Özel Sezin Okulları Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

  1. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için aday başvuruları 06/02/2023 günü saat 09.00 itibariyle internet sayfasındaki “Kayıt” bölümünde yer alan Aday Öğrenci Başvuru Formu üzerinden alınacaktır.
  2. Aday Öğrenci Başvuru Formu’nu dolduran aday veliler, başvuru sırasına göre aranacak ve bir tanışma görüşmesi planlanacaktır.
  3. Tanışma görüşmesinin ardından kayıt sürecine devam etmek isteyen aday veliler, Öğrenci Tanıma Çalışması’nın planlaması için ilgili veli iletişim sorumlusuna bilgi vermelidir.
  4. Öğrenci Tanıma Çalışması gerçekleştirildikten sonra bir hafta içerisinde başvuru süreci ve kayıt durumuyla ilgili geri dönüş okul idaresi tarafından yapılacaktır.
  5. Kesin kayıt işlemleri 13/03/2023 tarihinde başlayacaktır. Kayıt hakkı verilen aday velilerin kayıtlı olan veli e-posta adreslerine Kesin Kayıt Formu ve Kayıt Bilgilendirme Mektupları gönderilecektir.

https://www.sezin.k12.tr/tr/kayit-ilkokul/


Özel Şişli Terakki Okulları 2023- 2024 Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Kontenjan dahilinde başvuru sırasına göre öğrenci alınmaktadır. Kayıt yaptırmak isteyen adaylar, online aday kayıt başvuru formunu doldurur. Kendilerine e-posta aracılığıyla aday başvuru numarası gönderilir. Aday başvuru numarasına göre ve kontenjan dâhilinde, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi tarafından gerçekleştirilecek “Öğrenci Tanışma Görüşmesi” için randevu verilir. Kayıt görüşmesi için randevu verilen saatte çalışmaya mazeretsiz katılmayan aday öğrenci için bir sonraki gün saat 15.30’a kadar yeni bir randevu talebiyle okulla iletişime geçilmemesi durumunda kayıt hakkı sırası kaybedilir. Tekrar başvuru yaparak yeni bir kayıt sıra numarası oluşturulması gerekir. Kesin kayıt işlemi için verilen süre içerisinde kaydı yapılmamış öğrenci kayıt hakkını kaybeder. Online Aday Kayıt Başvuru Formu geçen sene  08.02.2022 Salı, saat 10.00’da aktif olmuştu. 2023- 2024 yılı için başvurular henüz açılmamıştır.

https://www.terakki.org.tr/anaokulu-levent/kayit-kabul/aday-kayit-takvimi/

https://www.terakki.org.tr/ilkokul-levent/kayit-kabul/aday-kayit-takvimi/

———————————————————————————————————-

Özel Tarsus SEV Okulları 2023 -2024 Anasınıfı ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

26 Aralık 2023 Pazartesi Aday Kayıt Başvuruları alınmaya başlar.
24 Şubat 2023 Cuma Ana Sınıfı ve 1. Sınıf Aday Ön Kayıt Başvuru dönemi biter.
13 Şubat- 3 Mart 2023 Ana Sınıfı ve 1. Sınıf aday öğrenci tanıma batarya uygulanması ve veli görüşmeleri
9 Mart 2023 Perşembe Ana Sınıfı ve 1. Sınıf Kurası

https://basvuru.sevtarsus.k12.tr/

—————————————————————————–

Özel Tevfik Fikret Okulları Anasınıfı ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Anaokuluna kayıtlar kura sistemi ile gerçekleşmektedir. Özel Tevfik Fikret Anaokulu öğrencileri, ilkokul 1. Sınıfa doğrudan geçiş hakkına sahiptirler. Bu nedenle 1. sınıfa dışarıdan öğrenci kaydı alınmamaktadır. Ancak, boş kontenjan olması durumunda, Ağustos ayında yapılan seviye belirleme sınavından (1. Sınıf için Fransızca) sonra öğrenci alınmaktadır.

Kayıt Detayları 


Özel Üsküdar SEV Okulları 2023 -2024 Anasınıfı ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Her eğitim ve öğretim yılı için yuva, ana sınıfı, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflara kura ile öğrenci alınmaktadır.

Okula öğrenci kabulü yuva ve ana sınıf seviyesinde yapılır. Ana sınıfını bitiren öğrenciler, istekli oldukları takdirde birinci sınıfa devam etme hakkına sahiptirler. Kayıt kabul tarihleri ve belirlenen kontenjan web sitesinde ilan edilir. İlan edilen kayıt tarihleri içinde öğrenci başvuruları alınır. Genellikle aralık ayı sonunda duyurusu yapılmaya başlanan süreçte; önce Tanıtım Günleri düzenlenir; mart-nisan aylarında ön kayıtlar alınır ve mayıs ayında da kura çekimi gerçekleşir. Başvuru sırasında okul rehberlik birimimiz öğrenci adayları ile bireysel görüşme yaparlar. Noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile asil ve yedek listeler belirlenir.

https://www.sevuskudar.k12.tr/icerik/anaokulu-kayit/4/

——————————————————————————————————-

Özel Taş Koleji 2023 -2024 Anasınıfı ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

1. Sınıflara 2017 yılında, ana sınıflarına 2018 yılında doğan öğrenciler başvuru yapabilir. Ana sınıfı ve 1. sınıflar için başvurular 14 Şubat 2023 Salı günü başlayacak, 23 Şubat 2023 Perşembe günü sona erecektir. Başvurular 08.30 – 17.00 saatleri arasında okuldan yapılacaktır.

Başvuru, öğrencinin annesi veya babası tarafından yapılacak, diğer aile yakınlarının başvurusu kabul edilmeyecektir. Başvuru esnasında öğrencinin kimlik belgesinin fotokopisi ve 1 adet fotoğrafı okula teslim edilecek ve başvuru formu doldurulacaktır.

Başvuruda bulunan adayların; yalnızca mülakat sırasını belirlemek amacıyla 25 Şubat 2023 Cumartesi günü saat 16.00’da, önce 1. sınıflar sonra ana sınıfları için kura çekilişi yapılacaktır.

https://www.taskolej.k12.tr/tr


Özel TED Ankara Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Anaokulumuza her yıl belirlenen öğrenci yaş aralığı ve buna bağlı kontenjan dahilinde öğrenciler alınmaktadır. A1 grubundaki öğrenciler, A2 grubuna devam etmekte ve iki yıllık anaokulu eğitimini tamamlayan öğrenciler, TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulumuz 1. sınıfına kayıt hakkı kazanmaktadırlar. A1 grubuna öğrenci alımları, her sene Nisan ayında basın ve internet sitemiz aracılığıyla ilan edilmekte ve kayıt takvimi, kayıt için gerekli belge ve işlemlerin duyurusu yapılmaktadır.  1. sınıfa anaokulu öğrencilerinin doğrudan geçiş hakkı bulunmakta ve dışarıdan 1. sınıfa öğrenci alınmamaktadır.

https://www.tedankara.k12.tr/index.php/ilkkayit

————————————————————

Özel TED Atakent Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

  • Aday öğrenciler, TED Okulları PDR uzmanları tarafından hazırlanan; gözlem ve görüşme yolu ile okul olgunluğu, dil gelişimi, motor beceriler, dikkat ve kavrama düzeyi açısından değerlendirilir.
  • Değerlendirme sonucunda öğrencinin kayıt hakkı kazanıp kazanmadığı bilgisi velisine bildirilir. Kayıt hakkı kazanan öğrencinin velisi kesin kayıt işlemleri için davet edilir.
  • Kayıt hakkı, başvuru önceliğine göre yapılır.
  • https://www.tedatakent.k12.tr/kayit/kayit-kosullari-2020-2021/

—————————————————————————————————————-

Özel TED Rönesans Anaokulu ve Birinci Sınıf Kayıt Takvimi ve Koşulları 

Okul Öncesi Adayları için Ön Kayıt Dönemi Öğrenci Tanışma Görüşmeleri Başlangıcı 7 Ocak 2023
Okul Öncesi Adayları için Ön Kayıt Dönemi Başlangıcı 7 Ocak 2023
Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise Adayları için Kesin Kayıt Dönemi Başlangıcı Şubat 2023’te ilan edilecektir.
Erken Kayıt Dönemi Şubat 2023’te ilan edilecektir.
Kayıt Yenileme Tarihleri Şubat 2023’te ilan edilecektir.

Bir Cevap Yazın