Okullar Açık Kalabilecek Mi?

Dün açıklanan verilere göre Türkiyedeki son durum haritadaki gibi oldu. ( Harita @guclu_yaman ) İllerdeki risk seviyesi yükseliyor ne yazık ki. İstanbul riskli illerden çok riskli illere yükseldi. Veriler haftalık yayınlandığından beri İstanbul’da vaka sayılarındaki değişim şu şekilde: (100 binde )
📌8-14 Şubat 60,19
📌15-21 Şubat 68,23
📌20-26 Şubat 89,90
📌27 Şubat- 5 Mart 111,57


Okullarla birlikte pek çok alanda da normalleşmeye gidildi. Aşıyla birlikte bir rahatlama da oldu anladığım kadarıyla. Varyant virüsün etkisiyle de bu noktaya gelindi.

Bu hafta okula giden çocukların yaşadıkları değişimlerden okula ne kadar ihtiyaçları olduğunu bir kere daha gördük. Açılmayan sınıflardaki öğrencilerin de mutsuzluğunu biliyoruz. Okul sadece bir öğrenme ortamı değil. Çocuklarımız gençlerimiz sosyal ve duygusal olarak öyle yoksunluklarla günlerini geçiriyor ki.

Aylardır kapalı kalan işyerlerinin durumlarını da göz ardı edemeyiz, onlar da çok zor durumdalar ama çocuklarımızın da okulsuz kalmasına artık izin vermemeliyiz. Çocuklarımız için kurallara uymak, daha kontrollü yaşamak biz yetişkinlerin sorumluluğunda.

Çocuklarımızın ruh ve beden sağlıkları ve eğitimleri için her türlü tedbir alınarak okulların açık kalması sağlanmalı. Okula gidemeyen öğrenciler için uzaktan eğitim olanakları artırılmalı ve lise sınavları da zorunlu olmamalı. Ölçme değerlendirme yapmanın pek çok yolu var. Çocukların Mart’tan beri çok ciddi öğrenme eksikleri oluştu. Onları tamamlamadan sınav yapmak ne derece doğru yada ne işe yarayacak ciddi soru işareti benim için. Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek? Okullar ne kadar açık kalabilecek? Yaşayıp göreceğiz.

Sizin düşünceleriniz neler bu konuda? Paylaşmak ister misiniz?

eğitim #okul #uzaktaneğitim #evdeeğitim #sınıf #öğrenci #öğretmen #özelokul #ilkokul #ortaokul #anaokulu #ilkokulu #okulöncesietkinlik #ilkokuletkinlik #veli #ortaokulu #ozelokul #ziyaselçuk #meb #devletokulu #hayatevesığar #yks2021tayfa #okullaraçılıyor #okullaraçılmasın #birincisınıf #ilkokulu #lisesi #lgs2021 #yüzyüzeeğitim

admin

Son Yazılar

LGS 2024 Yabancı Liseler Son Giren Öğrencinin Puanı

LGS 2024 yaklaşırken, hem öğrencilerin hem de velilerimizin en çok merak ettiği konuların başında liselerin…

24 saat ago

IB Soruları Sızdırıldı. Peki Şimdi Ne Olacak?

Dünya çapında 5 bin 300’ün üzerinde okulda yaklaşık 1.5 milyon öğrencinin eğitim aldığı IB (Uluslararası…

2 gün ago

LGS 2024 Türkiye Geneli En Yüksek Puanlı İlk 100 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

LGS 2023 yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye geneli en yüksek puanlı ilk 100 Mesleki ve Teknik…

4 gün ago

LGS 2024 Yabancı Liseler Semineri

LGS 2024 yaklaşırken velilerimizin okullarla ilgili araştırmaları da yoğunlaşıyor. Özellikle yurtdışında eğitimi düşünen velilerin sıklıkla…

5 gün ago

MEB Öğretmen Yetiştirmek İçin Milli Eğitim Akademisi Kuruyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalardan önce adayların 550 saati bulan Milli Eğitim Akademisi'nde eğitime…

1 hafta ago

2024 Yılı Galatasaray İlkokulu Kurası

Çocuğu ilkokul birinci sınıfa başlayacak pek çok velinin hayali, çocuğunun Galatasaray İlkokulu kurasını kazanması. Ücretsiz…

1 hafta ago