Yurt dışında eğitime giderek artan bir ilgi olduğunu görüyoruz. İngiltere, Amerika, Kanada, Hollanda, İtalya en çok tercih edilen ülkelerin başında gelse de Asya’daki üniversiteler de giderek öne çıkmaya başladı. Ben de bu yazımda Asya’daki üniversitelerin tercih edilme sebeplerini ve QS Dünya üniversiteleri sıralamasındaki en iyi Asya üniversitelerini sizler için listeledim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Çocuğunuzun eğitim hayatıyla ilgili bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.
Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,
Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,
Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman
You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.
Lisans eğitimi için Asya üniversitelerini tercih etme sebepleri kişisel tercihlere, hedeflere ve ihtiyaçlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak Asya üniversitelerini tercih etmek için düşünülebilecek bazı önemli sebepler şunlardır.
QS Dünya Üniversite Sıralaması 20. yılında 104 ülkeden 1.500 eğitim kurumunu 9 göstergeye göre sıralamaktadır.
Bu göstergeler ve etki oranları; Akademik itibar % 30, İşverenlerin itibar değerlendirmesi % 15, Öğrenci Sayısı / Akademik Personel Sayısı % 10, Atıf Sayısı / Akademik Personel Sayısı % 20, Uluslararası Akademik Personel Sayısı / Akademik Personel Sayısı % 5 ve Uluslararası Öğrenci Sayısı / Öğrenci Sayısı % 5, Uluslararası Araştırma Ağı %5, İstihdam Sonuçları %5 ve Sürdürülebilirlik %5 şeklindedir.
Bu yıl, üç yeni gösterge değerlendirmeye alındı : Sürdürülebilirlik, İstihdam Sonuçları ve Uluslararası Araştırma Ağı. Sonuçlar, 17,5 milyon akademik makalenin analizine ve 240.000’den fazla akademik fakülte ve işverenin uzman görüşlerine dayanmaktadır.
QS 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasına göre ilk 100’deki üniversiteleri aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz. 92,7 puanla ilk sırada Singapur Ulusal Üniversitesi yer alırken, ikinci sırada 87 puanla Pekin Üniversitesi, 3. sırada ise 84,9 puanla Tsinghua Üniversite’sinin yer aldığını görüyoruz.
Listede ilk 100’de 2 Singapur, 5 Çin, 6 Hong Kong, 4 Japon, 4 Güney Kore, 1 Malezya, 1 Tayvan Üniversitesi bulunmaktadır.
Çocuğu ilkokul birinci sınıfa başlayacak pek çok velinin hayali, çocuğunun Galatasaray İlkokulu kurasını kazanması. Ücretsiz…
LGS 2026 ve LGS 2027'ye girecek öğrencilerimin velilerinden hazırlık süreçlerini planlama ve yürütmeyle ilgili pek…
Yurt dışında lisans eğitimi düşünen öğrencilerimizin ve velilerinin üniversiteleri detaylıca araştırmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversiteleri…
Yeşim Kirman ve Elif Domloge'in Deneyimli Organizasyonuyla İngiltere’de Unutulmaz Bir Yaz Kampı! İngiltere’nin kalbindeki tarihi…
LGS'ye hazırlanan pek çok öğrencinin hayallerini süsleyen Alman Lisesi'ni yakından tanımaya ne dersiniz? Öğrencilerine sunduğu…
Son yıllarda özel yetenekli çocuklara yönelik çalışmalar artarken BİLSEM'e gösterilen ilgi de artmaya başladı. Pek…