Kariyer planlama süreçlerindeki lise öğrencileri için yeni bir seri hazırladım. Bu seri meslekler üzerine. Meslekler serimde her yazımda bir mesleği ele alacağım. O mesleği düşünen öğrencilerin hangi konulara meraklı olduğunu ve o meslekte başarılı olabilmek için gençlerin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini paylaşacağım. O mesleği seçmeyi düşünen gençler için bir nevi kontrol listesi gibi olacak. Kendilerine uygun olup olmadığını değerlendirebilecekler.
Ayrıca bu listeler üzerinden giderek hangi konularda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini de belirleyebilirler. Bu yazımda bilgisayar mühendisliğini ele aldım. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla ve gençlerimizle paylaşabilirsiniz.
Kariyer planlama konusunda atölyelere katılmak ya da bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.
Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,
Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,
Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman
You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.
Bilgisayar mühendisi olmayı düşünen bir lise öğrencisi genellikle aşağıdaki konulara ilgi duyar ve bu konuları merak edebilir:
Bu konulara duyulan merak, bilgisayar mühendisliği alanında başarılı bir kariyere giden yolda önemli bir motivasyon kaynağı olabilir. Aynı zamanda, öğrencinin kendi ilgi alanları ve güçlü yanları doğrultusunda derinleşmesine yardımcı olabilir.
Kimler Bilgisayar Mühendisi Olabilir?
Bilgisayar mühendisi olmak isteyen bir lise öğrencisinin başarılı olabilmesi için bir dizi kişilik özelliği, beceri ve yetenek geliştirmesi önemlidir. İşte bu alanda başarılı olabilmek için geliştirilebilecek bazı önemli özellikler:
Bu özellikleri geliştirmek ve pekiştirmek, bir lise öğrencisinin bilgisayar mühendisliği alanında başarılı bir kariyere adım atmasına yardımcı olabilir.
Tıp eğitimi, bilimsel keşiflerin, klinik uygulamaların kesiştiği bir alan. QS World University Rankings, her yıl…
Tıp eğitimi, hem Türkiye’de hem de dünyada en prestijli ve zorlu alanlardan biri olarak kabul…
LGS öğrenciler için sadece bir sınav değil, aynı zamanda geleceğe açılan önemli bir kapı. Doğru…
LGS 2025'e 94 gün kaldı. LGS hazırlık süreçleri büyük bir hızla devam ederken öğrenciler ve…
Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) her yıl merakla beklenen Geleceğin İşleri Raporu (Future of Jobs Report),…
Çocuğu ilkokul birinci sınıfa başlayacak pek çok velinin hayali, çocuğunun Galatasaray İlkokulu kurasını kazanması. Ücretsiz…