LGS 2024 kayıt süreçleri devam ederken okulları tanıtmaya devam ediyorum.  Bu yazımda Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’ni sizlere tanıtmak istiyorum. TEVİTOL’ün tarihçesi, eğitim sistemi, kayıt kabul süreçleri, ücreti, burs seçenekleri ve üniversite başarısı gibi detayları derlediğim yazımın faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

LGS tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr 

WhatsApp kanalımı https://whatsapp.com/channel/0029VaAExI7IXnlvdVTwm93o 

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

TEVİTÖL’ün Tarihçesi ve Kampüs Özellikleri 

TEVİTÖL, 1993 yılında Merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak için STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi Merhum Sezai Türkeş tarafından kurulmuş, ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. Türk Eğitim Vakfı [TEV] tarafından 2001 yılında devralınmış ve Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi, TEVİTÖL adıyla o günden bugüne eğitim ve öğretim hayatına devam etmektedir. 

Okul özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini insanlığın yararına dönük geliştirmek, topluma yön verecek potansiyeldeki öğrencileri geleceğin liderleri ve bilim insanları olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 

414.000 m² açık ve 35.000 m² kapalı alandan oluşan  bir kampüse sahiptir. 8 adet öğrenci yatakhanesi ve 42 adet öğretmen lojmanı bulunur. Yerleşke içinde kültür ve sanat merkezi, açık ve kapalı alanları ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzu bulunur. Dersler, 37 derslikten oluşan 4 blokta yapılır. Okulda 3 adet fizik, 3 adet kimya, 3 adet biyoloji laboratuvarı bulunur.

TEVİTÖL’e Nasıl Kayıt Olunur? 

TEVİTÖL’e başvuru ve kabul süreci öğrencilerin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan iki aşamadan oluşmaktadır. İlk olarak, TEVİTÖL web sitesi üzerinden ön başvurularını yapan adayların LGS skorları ve yüzdelik dilimleri detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir. İkinci aşama da LGS puan üstünlüğüne göre davet edilen adayların katıldığı kapsamlı bir ön değerlendirme süreci yürütülmektedir. 

Ön değerlendirme süreci yaklaşık 8 saat süren ve matematik, fen, dil ve anlam (Türkçe), yaratıcılık, takım çalışması, sanat ve spor gibi zengin içerikli 7 farklı etkinlikten oluşmaktadır. Bu etkinlikler ile adayların akademik yeteneklerinin, yaratıcılıklarının ve kişisel gelişimlerinin kapsamlı bir şekilde ölçülmesi amaçlanmaktadır.

TEVİTÖL’ün kabul sürecinde adayların LGS sonuçlarıyla birlikte hesaplanan TEVİTÖL Puanı, öğrencilerin kabul sıralarını belirlemektedir. Kabul edilen adaylar, TEVİTÖL’ün Gebze kampüsü ile Türkiye genelindeki diğer sınav merkezlerindeki ön değerlendirme sürecine katılarak, öğrenimlerine başlamaktadırlar. 

TEVİTOL’ün 2024 Kontenjanı Nedir ? 

Bu yıl toplamda 72 öğrencinin kaydının alınması planlanmaktadır. Bu öğrencilerin 36’sı kız, 36’sı erkek öğrencilerden oluşacaktır.

TEVİTOL’ün Eğitimci Kadrosu Nasıldır? 

Eğitimci kadrosu toplam 46 tam zamanlı ve 13 yarı zamanlı öğretmenden oluşmaktadır. Öğretmenlerin meslekteki ortalama deneyim yılı 16’dır. Kadroda 1 yabancı öğretmen, 1 yabancı eğitim danışmanı ve 57 Türk öğretmen yer almaktadır.

TEVİTÖL’ün Toplam Öğrenci Sayısı Nedir? 

TEVİTÖL’de 280 öğrenci öğrenim görmektedir. 

İkinci Yabancı Dil Seçenekleri Nelerdir?

Öğrencilere ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi verilmektedir. Hazırlık sınıfında tüm öğrenciler haftada 4 saat zorunlu Almanca dersi görmektedirler. 2024-2025 eğitim yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çizelge değişikliği ile birlikte, 9-10-11 ve 12. sınıflarda Almanca dersi seçmeli olarak sunulacaktır. Ayrıca, sertifika sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik olarak ders dışında ek sertifika kursları düzenlenmektedir. Bu kurslar, öğrencilerin Almanca dilindeki yetkinliklerini ölçen uluslararası sertifikalara hazırlanmalarını sağlamaktadır.

TEVİTÖL’ün Hazırlık Sınıfı Var Mıdır? Hazırlık Zorunlu Mudur? 

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda hazırlık sınıfı açılmıştır. İlk yılında 83 öğrenci, hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayarak 9. sınıfa geçmiştir. 

Hazırlık sınıfı programı öğrencilerin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmek, onların lise hayatına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu süreçte hem dil becerilerini hem de çeşitli akademik yetkinliklerini önemli ölçüde geliştirebilecekleri şekilde yine yenilikçi bir sene geçirmelerini sağlamaya odaklanılmaktadır.

Bu yıl da 72 yeni öğrenci hazırlık sınıfına kaydedilecektir. Hazırlık sınıfı uygulaması tüm TEVİTÖL öğrencileri için zorunludur.

TEVİTÖL’de Yatılılık Zorunlu Mudur?

Her öğrencinin eğitimden en iyi şekilde faydalanabilmesi için yatılı eğitim modeli benimsenmektedir. Bu doğrultuda, tüm öğrencilerin haftanın yedi günü okulda yatılı olarak kalmasını zorunlu kılınmıştır. Yatılı eğitim, öğrencilere disiplinli bir öğrenme ortamı sunmanın yanı sıra, kişisel gelişimlerini desteklemek ve farklı kültürel deneyimler kazanmalarını sağlamak için önemli bir fırsat olarak görülmektedir. Okul, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerini ve bu süreçte en iyi eğitimi almalarını hedeflemektedir. 

TEVİTÖL’de Faaliyette Olan Öğrenci Kulüpleri Nelerdir? Öğrencilerin Katıldığı Ulusal Uluslararası Proje ve Yarışmalar Nelerdir? 

Bilim, sanat ve felsefenin farklı dallarına yönelik 40’ı aşkın kulüp çalışması bulunmaktadır. Hazırlık sınıfı itibarıyla öğrenciler farkı kulüplerde yeteneklerini ve ilgi alanları keşfetmesi ve  kendilerini farklı alanlarda geliştirmesi hedeflenmektedir. Bazı öğrenci kulüpleri şunlardır: İnanç Mekatronik Kulübü, VEX Robotik Kulübü, Drone ve Web Tasarım Kulübü, Astronomi Kulübü, TEAM+S, Fen ve Matematik Olimpiyatları, Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü, IT Kulübü, Görsel Sanatlar Kulübü, Drama Kulübü, Kısa Film Kulübü, Şiir/Almanca/İngilizce Gecesi, Dans Kulübü, Tarih ve Arkeoloji Kulübü, Felsefe ve Psikoloji Kulübü, MUN ve EYP Kulüpler, Münazara Kulübü, Girişimcilik Kulübü, Sosyal Bilimler Çalıştayı, TEDx, Bilim ve Sanat Haftası, Basketbol, Voleybol, Atletizm, Hentbol, Tenis, Masa Tenisi, Satranç, Badminton

TEVİTÖL’de Uygulanan Uluslararası Programlar Nelerdir? AP Dersleri Verilmekte Midir? 

Okulda Advanced Placement (AP) programı sunulmaktadır. 

TEVİTÖL’ün Üniversite Başarısı Nasıldır?

TEVİTÖL’ün mezunlarının yaklaşık ¼’ü yurt dışında, ¾’ü yurt içinde lisans okumuş ya da okumaya devam etmektedir. Yurt dışına gidenlerin yaklaşık ¼’ü Harvard, MIT, Stanford ayarındaki üniversitelere burslu yerleşmiştir. Yurt içinde lisans okuyan öğrencilerin ise yaklaşık yarısı Koç, Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ ve Bilkent Üniversitelerine yerleşmiştir.

2023 Yurtdışı Üniversite Kabulleri ve YKS Başarısı 

https://www.tevitol.k12.tr/uploads/files/2023-Universite-Yerlesmeleri-Web-Sitesi-Formati-Web-SitesiBurslu_cdd23_26102023_104719.pdf

Diğer tüm mezunlara ait üniversite yerleştirme başarısını buradan takip edebilirsiniz: https://www.tevitol.k12.tr/akademi-universite-sonuclari

TEVİTÖL’ün Yıllık Ücretleri Nedir? 

Lise Hazırlık Sınıfı Eğitim Ücreti – Taksitli

Eğitim: 614.825 TL Yatılılık: 244.475 TL Yemek: 40.700 TL 

Toplam: 900.000 TL – KDV Dahil 

TEVİTÖL’ün Burs Olanakları Nasıldır? Öğrencilerin yüzde kaçı burslu okumaktadır? 

Burslar ailelerin mali durumları incelenerek TEV burs bütçesine göre verilmektedir.  Mali durum burslarının dışında başarı bursları ve indirimleri de vardır. TEVİTÖL puanına göre en başarılı 7 öğrenciye ailenin mali durumundan bağımsız olarak tam burs verilecektir.

Ayrıca ilk 10’da olan BİLSEM öğrencilerine de ailenin mali durumundan bağımsız tam burs verilecektir. Öte yandan, LGS’de %1’de olan ve başarı listesinde en başarılı ilk 10 dışında %0, %10, %20, %30, %40 burs çıkmış ilk 35 adaya TEVİTÖL tarafından %45 indirim yapılacaktır. Başarı indirimi ve bursu dışında, her adayın mali durumları incelenmekte  ve ailenin ödeme gücüne göre burslar tayin edilmektedir. Öğrenci ilk 10’da yer almasa da tam burs alabilmektedir.  2023 yılı kayıtlarında 24 öğrenci tam burslu olarak okula kayıt olmuştur.

TEVİTÖL’ün Tanıtım Günü Ne Zaman Yapılacak? 

TEVİTÖL’ün tanıtım günleri tamamlandı. Adaylar sistem üzerinden başvuru yapıyor ve okula davet ediliyor. Okula davet edilen aday öğrenci ve velilerine okulda ön değerlendirme aşamasında okul tanıtımı da yapılıyor.

TEVİTOL Tanıtım Filmi

https://www.youtube.com/watch?v=zwYUwuxm-_o&ab_channel=TEV%C4%B0nan%C3%A7T%C3%BCrke%C5%9F%C3%96zelLisesi

TEVİTOL Lisesi’nin Adres ve İletişim Bilgileri 

Muallimköy Mh, 4126. Sk. No:25/A

Gebze / Kocaeli (Türkiye)

Telefon: +90 262 679 3636

Email: info@tevitol.k12.tr

Sosyal Medya Hesapları

https://www.instagram.com/tevitol/

 

admin

Son Yazılar

LGS 2024 Yabancı Liseler 2. Ön Kayıt Dönemi Kontenjanlar ve Taban Puanlar

LGS 2024 Yabancı liseler 1. ön kayıt dönemi 4 Temmuz günü tamamlandı. 5-7 Temmuz 2024…

7 saat ago

LGS 2024 Türk Özel Liselerin Kontenjan Taban Puan ve Burs Bilgileri

LGS 2024 sonuçları açıklandı, şimdi de sırada kayıt süreçleri var. Dün itibariyle özel Türk liseler…

6 gün ago

LGS 2024 Yabancı Liseler 1. Ön Kayıt Dönemi Taban Puan ve Kontenjanları

LGS 2024 sonuçları açıklandı. Şimdi de sırada lise kayıtları var. Özel Türk ve yabancı liselerin…

6 gün ago

LGS 2024 İstanbul Anadolu ve Fen Lisesi Kontenjan ve Yüzdelik Dilimler

LGS 2024 tamamlandı, şimdi sırada lise seçimi, kayıt ve tercih süreçleri var. Bu yazımda İstanbul’daki…

7 gün ago

LGS 2024 Açıklandı 352 Öğrenci Tam Puan Aldı

Merakla beklenen LGS 2024 sonuçları açıklandı. Yazımda LGS 2024 tercih ve yerleştirme takvimini, tercih ve…

7 gün ago

LGS 2024 Liseleri Tanıyalım HEV Hisar Lisesi

LGS 2024 kayıt süreçleri yaklaşırken liseleri tanıtmaya devam ediyorum. Bu yazımda HEV Hisar Lisesi’ni sizlere…

1 hafta ago