Categories: Maarif Modeli

MEB’DEN “LİSEYE HOŞ GELDİN” KİTAPLARI

Değişen durum ve ihtiyaçlara göre düzenlenen, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 2024-2025 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlıyor.

Bu kapsamda, 9. sınıfa yeni başlayan ve lise öğrenimini merakla bekleyen öğrencilere yol göstermek ve bilgilendirmek amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüz tarafından “Liseye Hoş Geldin” kitapları hazırlanmıştır. Bu kitaplar, öğrencilere lisede karşılaşacakları dersleri tanıtmak, programların işleyişini açıklamak, derslere nasıl çalışmaları gerektiğini ve başarıya ulaşmak için gerekenleri aktarmak; ayrıca, lise dönemi boyunca kullanabilecekleri eğitim platformları ve kaynakları tanıtmak ve örnek uygulamalar sunmak amacıyla oluşturulmuştur.

“Liseye Hoş Geldin” kitapları, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikler ile lise müfredatı neler getiriyor konularını içermektedir. Kitaplar; “Liseye Hoş Geldiniz, Bu Kitapta Neler Var, Derslerin Tanıtımı, Neler Öğreneceğiz, Nasıl Çalışmalıyım, Başarı İçin İpuçları, Çevrim İçi Öğrenme Platformları ve Örnek Etkinlikler.” bölümlerinden oluşmaktadır.

“Liseye Hoş Geldin” kitaplarında bölümlerden biri ise öğrencilerin liseye başlamadan önce derslere yönelik etkinlik yapabileceği “Örnek Etkinlikler” bölümüdür. Bu bölüm, öğrencilerin lise eğitimine geçiş sürecinde karşılaşacakları dersler için gerekli olan temel bilgi ve becerileri pekiştirmeye yönelik olarak tasarlanmıştır. Bölümde yer alan etkinlikler, öğrencilerin geçmişte edindikleri bilgileri hatırlamalarını ve yorumlama yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

OGM Materyal adresinde yayımlanan “Liseye Hoş Geldin” kitaplarına erişmek için tıklayınız.

admin

Son Yazılar

LGS 2024 Puanları Yeniden Hesaplandı Kimlerin Mağduriyeti Devam Ediyor?

2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen LGS 2024 sınavında sayısal bölüm fen bilimleri testinin 13. sorusuna…

2 gün ago

2024 – 2025 Lise Kariyer Planlama Atölyesi Kayıtları Başladı

Lise yılları, bir bireyin kariyer planlaması için oldukça önemli bir dönemi oluşturur.  Bu dönemde alınan…

2 gün ago

LGS 2024 Fen Bilimleri Testi 13. Soru İptal Edildi

2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen LGS 2024 sınavında Sayısal Bölüm Fen Bilimleri Testinin 13. sorusuna…

5 gün ago

Dünya Genelinde IB DP’yi Tanıyan Üniversiteler

Ülkemizde yurt dışında eğitime giderek artan bir ilgi olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte yurt dışında üniversite…

5 gün ago

2024-2025 Birinci Dönem Ortak Yazılıların Konu Soru Dağılım Tabloları

BİRİNCİ DÖNEM ORTAK YAZILI SINAVLARA YÖNELİK "KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI" YAYIMLANDI Millî Eğitim Bakanlığınca 9…

2 hafta ago

Dünyanın En İyi IB Liseleri

IB Diploma Programı yurtdışındaki üniversiteler tarafından tanınan, üniversitelere kabul alma ve burs bulma konularında mezunlara…

2 hafta ago