lgs 2024 lgs danışmanlığı lgs tercih

LGS 2024 Liseleri Tanıyalım Notre Dame de Sion Fransız Lisesi

LGS 2024 kayıt süreçleri yaklaşırken sizlere liseleri tanıtmaya devam ediyorum. Sırada Notre Dame de Sion Fransız Lisesi var. Öğrencilerine sunduğu eğitim sistemi, kayıt koşulları,  ücreti, taban puanı, üniversite başarısı gibi önemli bilgilerini sizler için yazdım. Faydalı olmasını dilerim.

LGS 2024 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

WhatsApp kanalımı https://whatsapp.com/channel/0029VaAExI7IXnlvdVTwm93o 

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Notre Dame de Sion Lisesi’nin Tarihçesi 

27 Kasım 1856 tarihinde kurulan  Notre Dame de Sion Lisesi Osmanlı Devleti’nin ilk kız lisesidir. Önceleri, yaklaşık tümü yatılı olan Hristiyan öğrencilere kısa bir süre sonra Musevi öğrenciler, 1863 yılında da Müslüman öğrenciler katılmıştır.

I. Dünya Savaşı’nda Fransız rahibelerin ülkeyi terk etmeleri üzerine kapanan kurum, önce mühendislik okulu, daha sonra da, rahibelerin çalıştığı bir hastane olarak kullanılmıştır. 1919 yılında öğretime tekrar başlayan okul, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Türk Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanmıştır.

İlkokul bölümü 1971 yılında, yatılı kısmını 1972 yılında kapanmıştır. 140 yıl Kız lisesi olarak hizmet veren okul 1996 – 1997 öğretim yılında erkek öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

Notre Dame de Sion Lisesi Eğitim Sistemi 

Notre-Dame de Sion Fransız Lisesinde eğitim Hazırlık + 4 yıldır. Okulda, Fransız Liselerinin kabul edilmiş müfredat programı uygulanır. Eğitim-öğretim Türkçe ve Fransızca olmak üzere iki dilde yapılmaktadır. Hazırlık yılından itibaren ikinci yabancı dil olarak İngilizce eğitimi verilir. Matematik ve Fen dersleri Fransızca olarak işlenir.

Öğrenciler, okul diplomasına ek olarak “Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı” Fransızca Düzey Sınavlarına girerler. (11. sınıflar için B2 sınavları, 12. sınıflar için isteğe bağlı olarak C1 sınavı)

Okulun diploması Fransız Bakaloryasına denktir. Ayrıca okul dünya çapında sadece seçkin özellikleri olan eğitim kurumlarını başarılarından dolayı ödüllendiren (“FrancEducation Markası”) «Label France Éducation» ‘a da sahiptir.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Nasıl Öğrenci Kabul Eder? 

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ilan edilen kontenjan ile sınırlı olarak her yıl, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan LGS sonucu oluşacak Merkezi Sınav Puanı (MSP) ile öğrenci alır.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin Taban Puanı Kaçtır?

2023 yılında okula kabul alan en düşük puanlı öğrenci 2,52’lik dilimde ve 472,1638 puana sahipti.

Kontenjanı Kaçtır?   

158

Okulun Toplam Öğrenci Sayısı Kaçtır?

Toplam öğrenci sayısı 722’dir. – 2023 yılı

Öğretmen Profili Nasıldır? 

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında kayıtlı 722 öğrenci (443 kız, 279 erkek), 80 öğretmen (%76,2 Frankofon, %36,2 anadili Fransızca) bulunmaktadır. Eğitim kadrosunda çok sayıda master ve doktora tamamlamış kadrolu öğretmen ve ders ücretli görev yapan akademisyen bulunmaktadır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında kayıtlı 727 öğrenci (462 kız, 265 erkek), 78 öğretmen (%80 Frankofon, %40 anadili Fransızca) bulunmaktadır. Eğitim kadrosunda çok sayıda master ve doktora tamamlamış kadrolu öğretmen ve ders ücretli görev yapan akademisyen bulunmaktadır.

Eğitim Süresi Nedir? 

1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır.

Yatılılık İmkânı Var Mıdır?
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde yatılılık imkânı bulunmamaktadır.

Mezunların Sahip Olabileceği Diplomalar

12 Mart 1963 tarihinde Notre Dame de Sion Fransız Lisesi diplomasının Fransız Bakaloryası’na denkliği tanınmıştır. 21 Mart 1963 tarihli Fransız Cumhuriyeti Resmî Gazetesi’nin 27142734 ve 2735‘inci sayfalarında konuyla ilgili detaylı bilgi bulunmaktadır.

Okulda öğretilen Fransızca seviyesi nedir?

Fransızca, (FLE-Français Langue Etrangere-Yabancılar İçin Fransızca ) yöntemiyle öğretilmekte olup Fransızca bilmeyen öğrenci, Hazırlık yılının sonunda lise öğrenimini Fransızca sürdürecek seviyeye gelmektedir. Fransızca derslerinin yanında matematik ve fen dersleri de Fransızca işlenmektedir. Sosyal ve kültürel etkinliklerde Fransızcanın çokça kullanılması, öğrencilerin Fransızcayı ileri düzeyde öğrenmelerine büyük katkı sağlar. Lise bitiren öğrencilerin tamamı DELF/DALF sınavlarında B2, büyük bölümü C1, bazıları C2 seviyesine sahip olurlar.

Okulda 2. yabancı dil olarak hangi dil okutulmaktadır ve haftalık ders saati nedir?  İngilizce seviyesi nedir?

Okulda 2. yabancı dili tüm öğrenciler için İngilizcedir. Hazırlık sınıfında 3, diğer sınıflarda haftada iki saat olarak okutulur. Hazırlık ve 9. Sınıflarda Elementary ve Intermediate olmak üzere iki farklı seviyede İngilizce dersi yapılır. Elementary grubunda olan öğrenciler ders programlarına ek olarak 2 saat ders yaparlar. Tüm seviyelerde sınıf ikiye ayrılarak 2 farklı öğretmen tarafından küçük gruplarda ders yapılır. Liseyi tüm öğrenciler en az B2 seviyesi ile tamamlarlar. 11. Sınıf seviyesinden itibaren özellikle yurt dışına gidecek öğrenciler IELTS ve/veya TOEFL sınavlarına girerek İngilizce bilgilerini belgelerler.

Okulda kaç kulüp var? Öğrenci birden fazla kulüp seçebiliyor mu?

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulda 37 farklı kulüp açıldı. Sosyal etkinlik saatinde öğrenciler tercihlerine göre kaydoldukları ve bir yıl boyunca devam ettikleri bir kulübün çalışmalarına katılıyorlar.
Ancak zorunlu sosyal etkinlik saati dışında okul saatlerinden sonra çok sayıda etkinlik bulunuyor. Bunların arasında spor antrenmanları, folklor ve dans çalışmaları, müzik/orkestra provaları ve Galatasaray Üniversitesi işbirliğiyle sürdürülen Yeni Teknolojiler Sertifikasyon Programı önemli bir yer tutuyor.

Mezunlarının Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı’na Giriş Hakkı Var Mıdır? 

Galatasaray Üniversitesi, her yıl kontenjanının %50’sini ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarında başarılı olan öğrencilere, %25‘ini Galatasaray Lisesi mezunu olup GSÜÖSYS sınavında başarılı olan öğrencilere, %25‘ini Türkiye’de Fransızca öğretim yapan okulların aynı durumdaki öğrencilerine ayırır. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunları da Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı’na girme hakkına sahiptir.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin Üniversite Başarısı Nasıldır?

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunlarından bazıları eğitimlerine yurtdışında devam ederken bazıları YKS ile bazıları ise Galatasaray Üniversitesi iç sınavı ile eğitimlerine Türkiye’de devam etmektedir.

Okulun üniversite başarısı %100’dür. Yurt içi ve yurt dışı üniversite tercih oranları birbirine yakındır. (%50) Fransız Okulları mezunları Galatasaray Üniversitesince düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavına girme hakkına sahiptir.  İlk 25 000 öğrenci arasında olunması koşuluyla Fransız Okullarına ayrılan kontenjan kadar öğrenci bu üniversiteye kayıt hakkı kazanır. Sonuçta mezun öğrenci, ÖSYM Yerleştirme sonucuna göre kazandığı bölüm, Galatasaray Üniversitesinde kazandığı bölüm ve Fransa’da kabul edildiği üniversite/bölüm arasında en çok tercih ettiği üniversiteye yerleşir. ABD, Kanada, İngiltere, Hollanda, İtalya vb. gibi farklı ülkelerde öğretimlerini sürdürmeyi de seçen öğrenciler bulunmaktadır.

Fransa Kabulleri – 2024

https://www.nds.k12.tr/Fransa-Universitelerine-Kabuller-2024

İngiltere, ABD, Kanada, Hollanda, Belçika, İtalya Üniversitelerine Kabuller | 2024

https://www.nds.k12.tr/Ingiltere-ABD-Kanada-Hollanda-Belcika-Italya-Universitelerine-Kabuller-2024

Önceki yılların sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.nds.k12.tr/-Gecmis-Yillara-Ait-Yerlestirme-Sonuclari-

Okul Ücretleri Nedir?

Hazırlık Sınıfı Ücreti – KDV Dahil

Peşin : 895.000 TL

10 Taksit: 953.180 TL 

Burs İmkanı Var Mıdır? 

Öğrencinin LGS puanına  göre burs imkanı yoktur.  Milli sporcular %25 indirimli okumaktadır.
Sınıf birincilerine, okul adına herhangi bir etkinliğe katılan öğrenciye vs. herhangi bir indirim yapılmamaktadır.

Tanıtım Toplantıları Ne Zaman Yapılmaktadır? Nasıl Katılabilirsiniz? 

Okulu daha yakından tanımak için buraya tıklayarak toplantı kayıt formunu doldurabilir, size uygun olan toplantı gün ve saatini seçebilirsiniz.

Tanıtım Toplantıları
Tarih Gün Saat Okulda/Çevrim İçi Sunum
10 Haziran 2024 Pazartesi 17.00 Okulda Sunum & Tanıtım Turu
29 Haziran 2024 Cumartesi 10.00 Çevrim İçi Sunum
1 Temmuz 2024 Pazartesi 9.30 Okulda Anlatımlı Turlar
10.30
11.30
12.30
14.30
2 Temmuz 2024 Salı 10.30 Okulda Anlatımlı Turlar
11.30
12.30
14.30
2 Temmuz 2024 Salı 16.00 Okulda Sunum & Tanıtım Turu
Çevrim İçi Sunum

İletişim:

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi

Cumhuriyet Cad. 127 Harbiye 34373 İstanbul

+90 212 219 16 97

+90 212 231 26 16

https://www.nds.k12.tr/?lang=tr

 

Bir Cevap Yazın