lgs 2023 lgs tercih yabancı liseler

LGS 2023 Liseleri Tanıyalım Saint Benoit Fransız Lisesi

400 yıllık bir geçmişe dayanan Saint Benoit Fransız Lisesi’ni yakından tanımaya ne dersiniz? Öğrencilerine sunduğu eğitim sistemini, nasıl kayıt olunabileceği, ücreti, taban puanı, üniversite başarısı gibi önemli bilgilerini sizler için yazdım. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

LGS 2023 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Saint Benoit Fransız Lisesi Tarihçesi ve Özellikleri

Saint Benoît Lisesi 1583 yılı eylül ayından bu yana Fransızca eğitim vermektedir fakat öğrencilere verilen eğitimin ilk izleri 1362’ye dayanır. Başta Benedikten Rahipleri tarafından kullanılan bina, sonrasında Cizvit Rahipleri tarafından kullanılmıştır ve 1783 yılında Kral XIV Louis’nin emri ile Lazarist Rahiplerine devredilmiştir. 1880 yılında Fransız Elçiliği binaların ilk resmi sahibi olmuştur. 1988 yılından itibaren Lazaristler Saint Benoît Lisesi yönetimini laiklere devretmişlerdir. Birbirinden ayrı olarak eğitim veren Saint-Benoît Lisesi kız ve erkek bölümleri 1986 yılında hazırlık sınıflarından başlayarak aşamalı olarak karışmaya başlamış ve 1988 yılında iki okul birleşmiştir.  Günümüzde Saint Benoît Lisesinde yaklaşık 950 öğrenci, 1 yıl hazırlık, 4 yıl lise eğitimi olmak üzere toplam 5 yıllık bir eğitim verilmektedir.

Saint Benoit Fransız Lisesi Nasıl Öğrenci Kabul Eder? 

Okulun ilan ettiği kontenjan için kullanacağı yerleştirme puanı MEB tarafından hesaplanacak Merkezi Sınav Puanıdır. 

Saint Benoit Fransız Lisesi Taban Puanı Kaçtır?

LGS 2022′ de okula kayıt olan en düşük puanlı öğrenci 441.48 puana 3,6 yüzdelik dilime sahipti.

Kontenjanı Kaçtır?   

2022 yılı için okulun Hazırlık sınıfı kontenjanı 210 öğrenciydi. 

Okulun Toplam Öğrenci Sayısı Kaçtır?

Şu anda lisede yaklaşık 900 öğrenci eğitim görmektedir.

Öğretmen Profili Nasıldır? 

Öğretmen kadrosu yaklaşık 95 kişiden oluşmaktadır. %55’i frankofon’dur.  

Eğitim Süresi Nedir?

1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır. İlk sene yoğun Fransızca eğitimi görülen bir senedir, eğitimin %90’ı Fransızca’dır. 

Fransızca ve İngilizce Eğitimi Nasıldır? 
Öğrenciler hazırlık sınıfından itibaren Fransızcayı bol bol pratik yaparak, eğlenerek, yalnızca derslerde değil, sosyal faaliyetlerle, gezilerle, hayatın içinde öğrenmektedirler.  Matematik ve fen dersleri de Fransızca yapılmaktadır. Güçlük çekmeden gerekli dil yeterlilik sınavlarını geçen öğrenciler üniversite eğitimlerine de rahatlıkla Fransa’da devam edebilmektedirler. Ayrıca verdiği kapsamlı İngilizce eğitimi sayesinde mezunların önemli bir kısmı üniversitede gerek yurt içi gerekse  İngiltere’den Hollanda’ya, ABD’den Kanada’ya farklı ülkelerde İngilizce olarak eğitimini sürdürebilmektedir.

Saint Benoît Fransız Lisesi, aynı zamanda 2006’dan bu yana resmî olarak Cambridge ve 2022’den beri British Council iş birliği ile IELTS sınav merkezi sorumluluğunu da üstlenmiş durumdadır.

Yatılılık İmkânı Var Mıdır?

Saint Benoit Fransız Lisesi’nde yatılılık imkânı bulunmamaktadır.

Mezunların Sahip Olabileceği Diplomalar

21 Mart 1963 tarihli Fransa Cumhuriyeti Resmi Gazetesi’nin 2714, 2734 ve 2735 sayfalarında yayımlanan kararlara göre Saint Benoît Lisesinin diploması Fransız Bakalorya’sına denktir. Bu sebeple, mevcut uygulamalar çerçevesinde, son sınıfta okuyan veya mezun öğrenciler başvuru dosyası hazırlayarak herhangi bir sınava girmeden Fransız Üniversitelerine kabul edilebilir.

Mezunlarının Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı’na Giriş Hakkı Var Mıdır? 

Galatasaray Üniversitesi’nin Fransız okullarına koyduğu yüzde 25’lik kontenjandan iç sınava girerek yararlanabiliyor. Ancak bu haktan yararlanabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 25 bin arasına girmeleri gerekmektedir.

Saint Benoit Fransız Lisesi’nin Üniversite Başarısı Nasıldır?

Saint Benoit Fransız Lisesi mezunlarından bazıları eğitimlerine yurtdışında devam ederken bazıları YKS ile bazıları ise Galatasaray Üniversitesi iç sınavı ile eğitimlerine Türkiye’de devam etmektedir.

https://www.sb.k12.tr/universite-basarimiz-2022-2/

https://www.sb.k12.tr/universite-basarimiz-2023/

Okul Ücretleri Nedir?

2023-2024 Yılı İçin Lise Hazırlık Sınıfları Öğrenim Ücreti :

370.581,- TL (yüzde 8 KDV dahil ücrettir)

Burs koşulları nelerdir? 

”Milli sporculuk belgesi” götürülmesi ve her yıl müsabakalara katılması şartıyla sporcu öğrencilere yüzde 25 oranında indirim uygulanmaktadır.

Yürürlükteki yönetmeliğe göre kesin kayıttan önce ücretsiz okuma başvurusu yapılamaz. Bu başvuru kayıt yapıldıktan sonra okulun açılmasını takiben yapılır.

Tanıtım Filmi 

Saint Benoit Lisesi Tanıtım Filmi 


İletişim:

Adres : Kemeraltı Cad. No: 11 Karaköy, Beyoğlu / İstanbul 

Telefon : 0212 244 10 26 

Faks : 0212 245 68 95 

Url : www.sb.k12.tr 

Kayıtlar süresince e-posta : sbkayit@sb.k12.tr 

Okul açıldığında e-posta : sb@sb.k12.tr 

 

Bir Cevap Yazın