Yurt Dışında Eğitim

Dijital SAT Nedir? Kimler SAT Sınavına Hazırlanmalıdır?

 

Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin sayısı artarken veliler ve öğrenciler üniversiteleri, kabul koşullarını ve almaları gereken sınavları daha da yakından incelemek istiyor. Başta Amerika, Kanada, İngiltere ve Hollanda olmak üzere dünya üzerinde pek çok üniversitenin kabul kriterleri arasında yer alan Dijital SAT sınavının içeriğini sizler için derledim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Çocuğunuzun eğitim hayatının planlanması konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

WhatsApp kanalımı https://whatsapp.com/channel/0029VaAExI7IXnlvdVTwm93o 

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

takip edebilirsiniz.

Dijital SAT Nedir? 

SAT (Scholastic Assessment Test), öğrencilerin bilgilerini ve pratik uygulama becerilerini üniversitelere aktif olarak göstermelerine olanak tanıyan, dünya çapında tanınan bir üniversite kabul sınavıdır. Ayrıca, öğrencilerin lise sınıflarında edindiği okuma, yazma ve matematik konularındaki yetkinliklerini değerlendirir. Öğrenciler sınava lise üçüncü veya dördüncü sınıflarında girebilir. SAT, dünya genelinde çok sayıda üniversitenin kabul kriterleri arasında yer alır.

Kimler SAT Almalıdır?

  • Yurtdışı Lisans Eğitimi Hedefleyenler: Özellikle ABD’deki üniversitelerin birçoğu, başvurularda SAT veya ACT gibi standardize sınav sonuçlarını talep eder.
  • Prestijli Üniversitelere Girmek İsteyenler: Dünyanın en iyi üniversiteleri, öğrenci seçimi sürecinde genellikle SAT sonuçlarını göz önünde bulundurur.
  • Burs veya Yardım Almak İsteyenler: Birçok üniversite, burs veya finansal yardım kararlarını verirken SAT sonuçlarını değerlendirir.
  • Akademik Becerilerini Geliştirmek İsteyenler: SAT sınavına hazırlanırken öğrenciler, kritik düşünme, problem çözme ve İngilizce becerilerini geliştirebilir.

Dijital SAT’nin Avantajları Nelerdir? 

College Board, 2024 yılından itibaren kağıt tabanlı geleneksel SAT  yerine Dijital SAT’a geçiş yaptı. Dijital SAT, bilgisayarda yapılan, soruların zorluk seviyesinin test katılımcısının performansına göre ayarlandığı bir sınavdır.  Dijital SAT, kağıt cevap kağıtlarına ve taranabilir kitapçıklara olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştır. Dijital SAT’nin süresi, geleneksel SAT sınav süresine kıyasla daha kısadır. Öğrenciler, tüm test boyunca dahili bir hesap makinesi kullanabilirler. Dijital SAT puanları, geleneksel SAT puanlarından daha hızlı, genellikle testten birkaç gün sonra açıklanır.

Dijital SAT’nin İçeriği Nedir? 

Dijital SAT iki bölümden oluşur: Okuma – Yazma ve Matematik. Öğrencilerin Okuma ve Yazma bölümünü tamamlamak için 64 dakikaları (54 soru) ve Matematik bölümünü (44 Soru) tamamlamak için 70 dakikaları vardır, sınav toplam 2 saat 14 dakika sürmektedir.  SAT’ta toplam 98 soru var.

Her bölüm 2 eşit uzunlukta modülle ayrılmıştır ve Okuma – Yazma bölümü ile Matematik bölümü arasında 10 dakikalık bir ara vardır. Her bölümün ilk modülü kolay, orta ve zor soruların geniş bir karışımını içerir. Öğrencilerin ilk modüldeki performansına bağlı olarak, ikinci modül soruları daha zor veya daha az zor olacaktır.

Soruların çoğu çoktan seçmelidir, ancak bazı matematik soruları cevabı seçmenizi değil girmenizi ister. Tüm sorularda tahminde bulunmanın bir cezası yoktur: Cevaptan emin değilseniz, cevabı boş bırakmaktansa tahminde bulunmak daha iyidir.

Okuma ve Yazma Bölümünün İçeriği Nasıldır? 

Okuma ve Yazma bölümü kısa okuma pasajları (veya pasaj çiftleri) ve ardından tek bir çoktan seçmeli soru sunar. Okuma ve Yazma bölümündeki sorular dört içerik alanından birini temsil eder: Kraft ve Yapı, Bilgi ve Fikirler, Standart İngilizce Sözleşmeleri ve Fikirlerin İfadesi. Zamanınızı planlamanıza yardımcı olmak için benzer becerileri ve bilgileri test eden sorular bir araya getirilmiş ve en kolaydan en zora doğru düzenlenmiştir.

Okuma ve Yazma bölümündeki bölümler 25 ila 150 kelime arasında değişmektedir. Bölümler edebiyat, tarih/sosyal bilgiler, beşeri bilimler ve fen bilimleri konu alanlarını temsil eder.

Matematik Bölümünün İçeriği Nasıldır? 

Matematik bölümü, üniversite ve kariyer başarısında en büyük rolü oynayan matematik alanlarına odaklanır:

Cebir
İleri Matematik
Problem Çözme ve Veri Analizi
Geometri ve Trigonometri

Okuma ve Yazma bölümü gibi, Matematik bölümü de 2 modüle ayrılmıştır. Matematik bölümü boyunca, en temel olan matematik kavramları, becerileri ve uygulamalarıyla akıcılığınızı, anlayışınızı ve uygulama yeteneğinizi ölçen çoktan seçmeli ve öğrenci tarafından girilen cevaplardan oluşan sorular yanıtlanmaktadır.

Matematik sorularının yaklaşık %30’u bağlam içinde belirlenir. Bu bağlam içi (“kelime”) sorular, bir fen, sosyal bilgiler veya gerçek dünya senaryosunu göz önünde bulundurmanızı ve her birinin cevabını belirlemek için matematik becerilerinizi ve bilginizi bağlam anlayışınızla birlikte uygulamanızı gerektirir.

SAT’ye Birden Fazla Kez Girilebilir Mi?

SAT’a birden fazla kez girilebilir. Üniversiteler genellikle en yüksek puanı dikkate alır.

Bir Cevap Yazın