Yurt Dışında Eğitim

Dünyanın En İyi IB Liseleri

IB Diploma Programı yurtdışındaki üniversiteler tarafından tanınan, üniversitelere kabul alma ve burs bulma konularında mezunlara ciddi avantajlar sağlayan bir programdır. Son yıllarda ülkemizdeki devlet ve özel liselerde IBDP sunan okulların sayısında da artış olduğunu görüyoruz. Velilerimiz ve öğrencilerimiz ülkemizdeki okulların yanı sıra yurt dışında bu programı sunan okulları da merak ediyorlar ve araştırıyorlar. Ben de bu yazımda dünyanın en iyi IB liselerini sizler için listeledim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Çocuğunuzun eğitim hayatının planlanması konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

WhatsApp kanalımı https://whatsapp.com/channel/0029VaAExI7IXnlvdVTwm93o 

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

takip edebilirsiniz.

IB Diploma Puanı Nasıl Hesaplanır?
Diploma puanları, altı dersin her birinden ve çekirdekten alınan notların toplanmasıyla hesaplanır. Adaylar her ders için 1-7 arasında bir not ve çekirdek unsurlar (EE ve TOK) için üç puana kadar alırlar. Standart seviye (SL) ve daha yüksek seviye (HL) dersleri, adayın nihai puanlarının belirlenmesinde eşit derecede değerlidir. Diploma almak için, öğrenciler en az 24 puan almalı ve aşağıda listelenen koşulları yerine getirmelidir.

Bir adayın alabileceği en yüksek puan 45 puandır. 45’lik maksimum puan, 6 (dersler) çarpı 7 (en yüksek not) artı çekirdekten 3 puandan elde edilir.

Aşağıdaki tablodan, en başarılı IB liselerini, hangi ülkede bulunduklarını, yatılılık durumlarını inceleyebilirsiniz.

 

Kaynak: https://www.ib-schools.com/league-tables/global-top-ib-schools

Türkiyedeki IB Liselerine aşağıdaki yazımdan ulaşabilirsiniz.

Türkiye’deki IB Liseleri

Bir Cevap Yazın