lgs lgs tercih

2019 Lise Nakil ve Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Liselere geçiş sistemi ile öğrenciler merkezi yada yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilmektedir. Yerleştirme sonuçları geçen hafta açıklandı. Sıra geldi nakil ve kayıt işlemlerine. Peki lise nakilleri ve kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Lise kayıtları açık liseler ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar hariç olmak üzere e-okul üzerinden öğrencinin yerleştiği liseye göre otomatik olarak yapılmakta. Bu sebepten okula gidip kayıt yaptırmak gerekmiyor. Peki yerleştiği liseden memnun olmayan yada herhangi bir okula yerleşemeyen  LGS adayları ne yapabilir?

LGS nakil başvuruları ne zaman yapılacak? 

Bu adaylar için önemli bir fırsat olan yerleştirmeye esas 1. nakil dönemi 29 Temmuz’da başlamıştı. Dönem 2 Ağustos yani yarın son buluyor. İkinci nakil dönemi ise 05- 08 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak.

LGS nakillerinde merkezi sınavla öğrenci alan (Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler Liseleri) okulların boş kontenjanlarını nereden öğrenebiliriz? 

LGS nakil boş kontenjanları için e-okul üzerinden aşağıdaki linkten il, ilçe ve okul türü seçerek merkezi sınavla öğrenci alan okulların boş kontenjanlarını öğrenebilirsiniz.

https://eokulyd.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08008.ASPX

LGS nakillerinde yerel yerleştirmeyle alan okullardaki boş kontenjanları nasıl öğrenebiliriz?

LGS nakil boş kontenjanları için e-okul üzerinden aşağıdaki linkten, öğrencinin bilgilerini girerek yerel yerleştirmeyle  öğrenci alan okulların boş kontenjanlarını öğrenebilirsiniz.

https://eokulyd.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/MYS/SNV00216.ASPX

LGS nakil başvuruları nereden yapılacak? 

LGS 2019 nakil başvurularınızı e-okul nakil başvuru ekranı üzerinden aşağıdaki adresten yapabilirsiniz.

https://eokulyd.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/MYS/SNV00116.ASPX

LGS nakil ekranı açıldığında adayın bilgilerini girerek tercih işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

LGS nakillerinde en fazla kaç tercih yapılabilir? 

Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), pansiyonlu okullar için de en fazla 3 (üç) okul tercihi yapabilirsiniz.

Nakil dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunuyor mu? 

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine
yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı
tür tercih etme zorunluluğu bulunmuyor.

Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçebilecekler.

Nakil başvurusunda bulunursak kaydımız silinir mi? 

Nakil başvurusunda bulunursanız kaydınız silinmez ancak nakil olursanız eski okuldan kaydınız silinir yeni okula kaydınız geçer.

LGS 2019 nakil kılavuzuna nasıl ulaşabiliriz?

Yerleştirmeye esas nakil dönemi için özel bir kılavuz bulunmamaktadır. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu içinde yer alan nakil bölümlerini okuyabilirsiniz. Kılavuzun linki aşağıdadır.

http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_06/25104443_evrak8071216911865128306.pdf

Adaylar tercihlerine göre nakil olabilir yada tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyip daha önce yerleştiği okulda kalabilir.

Bir Cevap Yazın