yabancı liseler

2020 LGS YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL DÖNEMİNDE YABANCI LİSELERİN KAYITLARI

2020 LGS sonuçları açıklandı. Şimdi sırada yerleştirmeye esas nakil dönemleri var. Yerleştirmeye esas nakillerde özel yabancı okullardan Anadolu liselerine yada diğer özel okullara kayışlar olabiliyor. Bu sebepten nakil sürecinde yabancı okullarda az da olsa kontenjan boşlukları oluşabilir.

Peki bu boşlukları ne zaman ve nasıl takip edeceksiniz?

10-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında nakil başvuruları alınacak daha sonra 17 Ağustos’ta da sonuçlar ilan edilecek. 17 Ağustos’ta Anadolu Lisesine geçiş yapan öğrencilerden boşalabilecek kontenjanları yabancı liseler kendi web sitelerinde açıklayacak. Bu süreçte özel Türk okullarına da nakiller gerçekleşebilir. Bu nakillerden de boş kontenjanlar oluşabilir.

Okulların web sitelerindeki boş kontenjan ve taban puan açıklamalarının ardından, ön kayıtlar önceki kayıt dönemlerinde olduğu gibi okulların web siteleri üzerinden yapılacaktır. Adaylar puan üstünlüğüne göre sıralanarak kontenjan durumuna göre asil ve yedek listeler oluşturulacak. Aynı serbest kayıt döneminde olduğu gibi aynı gün içinde ön kayıt, asil liste kayıtları ve serbest liste kayıtları yapılacaktır.

Yine aynı şekilde 17-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek 2. yerleştirmeye esas nakil dönemi başvurularının ardından 24 Ağustos 2020 günü Anadolu Lisesi nakil süreci sonuçları ilan edilecek. 24 Ağustos 2020 tarihinde de yabancı liseler de boşluklar oluşabilir.

Tüm bu süreçlerde anlık boşluklar oluşabileceği için ilgilendiğiniz okulların web sitelerini sık sık kontrol etmenizi öneririm.

 

 

Bir Cevap Yazın