yaşam

Türkiye’de Kadın Olmak

Görsel:www.turkishnews.com

Kadınlarımızı 8 Mart’ta çiçeklerle, havalı sözlerle ve özel indirimlerle anmayalım. Bugünü Türkiye’deki ilklere imza atan, tüm kadınlara ilham olan, cesaret veren kadınlarımızla analım. Bugünde ilk öğretmenimiz Refet Angın’ı, ilk kadın gazetecimiz Selma Rıza Feracell’i, ilk kadın tiyatro oyuncumuz Afife Jale’yi analım. Kadınların sadece onlara uygun görülen mesleklerde değil her meslekte başarılı olabileceğine inanalım.

Bu ilklerin üzerinden çok uzun seneler geçti ama kadın hakları konusunda ne yazık ki çok az yol alabildik. Bugün, 2021 senesinde
Kadın milletvekili sayısında %17,4 oranla 192 ülke arasında 117. oluyorsak
Akademideki profesörlerin sadece %31.95’ i kadınsa
Kadınların iş gücüne katılım oranı %34’lerde kalıyorsa
Çocuklarına bakmak için pek çok kadın işini bırakmak zorunda kalıyorsa
Kadınlar hala eşit iş yaparken eşit ücret alamıyorsa
Pek çok şirkette terfilerde erkek adaylar öne çıkıyorsa
Ev hanımlarının pek çoğunun sosyal güvencesi eşine bağlıysa
Her gün yaşanan kadın cinayetlerine, şiddet olaylarına dur denilmiyorsa daha çok yol kat etmemiz gerekiyor demektir.

İşte bu sebepten kızlarımızın okuması, eğitim alması, meslek sahibi olması, ayakları üstünde durması çok çok önemli. Umarım pandemi şartları nedeniyle kızlarımız okula devam edemediği için okulu bırakıp erkenden evlendirilmezler.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu olsun.
Sizler bir kadın olarak iş yerinizde, okulunuzda, özel hayatınızda ne gibi zorluklar yaşadınız? Paylaşmak ister misiniz?

kadınlargünü #kadınlar #kadınlargünümüzkutluolsun #emekçikadınlar #emekçikadınlargünü #emekçikadınlargünümüzkutluolsun #kadınolmak #türkiyedekadınolmak #anne #işkadını #öğretmen #veli #öğrenci #kızçocuklarıokusun #8martdünyakadınlargünü #8mart #8martdünyakadinlargünü #8martdünyakadınlargünümüzkutluolsun

Bir Cevap Yazın