pandemide eğitim yüz yüze eğitim

Bilim Kurulu Sonrası Bakan Koca’nın Açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu akşam yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulundu.
*Yeni vakaların yüzde 85’i İngiltere mutasyonu kaynaklıdır. Kovid-19 risk haritası, nüfusun yüzde 80’inin çok yüksek risk grubundaki şehirlerde yaşadığını ortaya koyuyor.
*Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80’in üzerinde, diğer bütün illerde yüzde 80’in altında.
*Bulaşıcılığın daha arttığı yeni bir pik dönemi yaşıyoruz. Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız.
*Yarın Kabine Toplantısı’nda kapsayıcı, alternatifli önerileri sunacağız. O çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları açıklar.
*Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz.
*8. ve 12. sınıfların öğretmenlerini de tanımlayıp aşılamalarını erken dönemde yapmak istiyoruz
📚📚📚
Bakan Koca’nın açıklamaları böyle, bakalım yarın yapılacak kabine toplantısından nasıl kararlar çıkacak?

MEB Bakanı Ziya Selçuk önceki haftalarda okulları mümkün olduğunca açık tutmak istediklerini söylemişti. Yarın yapılacak kabine toplantısında okullarla ilgili bir karar çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz.

Yüz yüze eğitime devam eden ilkokulların da kapanma ihtimali olduğu kulislerde konuşuluyor. Aynı şekilde 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime devam edeceği de söyleniyor. Tüm bunlar kulislerde konuşulsa da yarın yapılacak kabine toplantısında son kararların verileceğini unutmamak gerekiyor. Sizin görüşleriniz neler? Okullar kapanır mı? Başka ne gibi kısıtlamalar gelir? Paylaşmak ister misiniz?

eğitim #okul #uzaktaneğitim #ilkokul #ortaokul #anaokuluetkinlikleri #anaokulu #ilkokulu #okulöncesietkinlik #ilkokuletkinlik #veli #ortaokulu #ozelokul #ziyaselçuk #meb #devletokulu #hayatevesığar #yks2021 #yks2021tayfa #okullaraçılıyor #okullaraçılmasın #birincisınıf #ilkokulu #lisesi #yüzyüzeeğitim #normalleşme #lgs2021 #lgs2021tayfa #lisesınavları #aşılama

Bir Cevap Yazın