lgs 2022

LGS 2022 Liseleri Tanıyalım İzmir Saint Joseph Lisesi

İzmir Saint Joseph Lisesi’ni yakından tanımaya ne dersiniz? Öğrencilerine sunduğu eğitim sistemini, nasıl kayıt olunabileceği, ücreti, taban puanı, üniversite başarısı gibi önemli bilgilerini sizler için yazdım. Faydalı olmasını dilerim.

LGS 2022 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir, Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr  , Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman veya Telegram kanalımı takip edebilirsiniz. https://t.me/yesimkirman

İzmir Saint Joseph Lisesi Tarihçesi ve Özellikleri

İzmir Saint-Joseph Kolejini kuran Lasalle Frerleri kente 1841 yılında geldiler. Önceleri çeşitli okullarda öğretmenlik yapan Frerler 1872 yılında Collège Saint-Jospeh’i inşa edecekleri, üzerinde eski bir bina da bulunan arsayı satın aldılar.

13 Eylül 1922’de çıkan ve 250.000 dönümlük alanı kül eden İzmir Yangını Saint-Joseph’i de bir enkaza dönüştürdü..

Frerler vakit kaybetmeden Saint-Joseph’i Alsancak’taki Saint-AndréOkulu’na taşıyıp 100 öğrenciyle ilk ve orta sınıflarını açtılar.

1979 yılına kadar erkek ortaokulu olarak eğitim veren Saint-Joseph bu tarihten itibaren kız öğrencileri de kayıt etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığından alınan izinle 1987’de lise sınıfları açıldı. 1997 tarihli 8 Yıllık Kesintisiz İlköğretim Kanunu ile ortaokul sınıflarının ilköğretime bağlanması sonucu aşamalı olarak bu sınıflarını kapatan Saint-Joseph 2002 yılından itibaren yalnızca lise olarak Türk Eğitimine hizmet sunmaya devam etmektedir.

İzmir Saint Joseph Lisesi Nasıl Öğrenci Kabul Eder? 

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde öğrenci kayıt kabul işlemleri; 8. sınıf öğrencilerinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulayacağı Merkezi Sınav’da alacakları Merkezi Sınavı Puanı temel alınarak ve yayımlanacak “Kayıt-Kabul Kılavuzu” esaslarına göre yapılacaktır. https://kayit.izmirsj.k12.tr/

İzmir Saint Joseph Lisesi Taban Puanı Kaçtır?

2022 1. Ön kayıt dönemi taban puanı 397’dir.

2021 yılında en düşük puanlı öğrenci %11’lik dilimde  ve 397 puana sahipti.

Kontenjanı Kaçtır?   

Okulun Hazırlık sınıfı kontenjanı 72’dir. (Okul, bu kılavuzda belirtilen Hazırlık sınıfı kontenjanını doldurmak zorunda değildir, puan düşürmeyip kayıtlarını herhangi bir zamanda durdurabilir.)

Eğitim Süresi Nedir? Hazırlık sınıfı zorunlu mudur?

Fransızca eğitim veren okulda bir yıl hazırlık okunuyor. Toplam eğitim süresi 1 yıl hazırlık 4 yıl lise olmak üzere toplamda 5 yıl.

Yatılılık İmkânı Var Mıdır?

Pansiyonu bulunmamaktadır.

Mezunların Sahip Olabileceği Diplomalar

12 Mart 1963 tarihinde Saint-Joseph Fransız Lisesi diploması’nın Fransız Bakaloryası’na denkliği tanınmıştır

Fransız Bakalorya denkliği olan diploması sayesinde öğrenciler Fransa’daki üniversitelere doğrudan başvuru hakkı kazanıyor. Öğrenciler, Galatasaray Üniversitesi’nin Fransız okullarına koyduğu yüzde 25’lik kotadan iç sınava girerek yararlanabiliyor. Ancak bu haktan yararlanabilmek için YKS’de ilk 25 bin arasına girmeleri gerekiyordu. Lise Fransız Hükümeti tarafından “FrancEducation” markasına layık görülen Fransız liseleri arasında yer alıyor.

İzmir Saint Joseph Lisesi’nin Üniversite Başarısı Nasıldır?

https://www.izmirsj.k12.tr/index.php/tr/aday-ogrenci/yuksek-ogretim-yerlestirme-sonuclari.html

Okul Ücretleri Nedir?

2022 – 2023 Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları Ücreti %8 Kdv Dahil 136.410 TL’dir.

Burs koşulları nelerdir? 

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, birinci en yüksek puanlı adaya %100, ikinciye %75, üçüncüye ise %50 başarı bursu vermektedir. Verilen başarı bursu yalnızca eğitim ücretini kapsar.

İletişim:

Adres : Yzb. Şerafettin Bey Sokak No:39 35220 Alsancak / Konak  İzmir
Telefon : 0 232 463 46 27

Faks : 0 232 463 63 33

Url : https:// izmirsj.k12.tr

e-posta :  izmirsj@izmirsj.k12.tr

Tanıtım:

https://www.izmirsj.k12.tr/izmirsj_tanitim_pdf.html

https://www.youtube.com/watch?v=ObRuMhxgtuk

Sanal Tur:

https://www.izmirsj.k12.tr/3dtur.html

Bir Cevap Yazın