lgs 2022 lgs tercih yabancı liseler

LGS 2022 Liseleri Tanıyalım Tarsus Amerikan Koleji

Tarsus Amerikan Lisesi’ni yakından tanımaya ne dersiniz? Öğrencilerine sunduğu eğitim sistemini, nasıl kayıt olunabileceği, ücreti, taban puanı, üniversite başarısı gibi önemli bilgilerini sizler için yazdım. Faydalı olmasını dilerim.

LGS 2022 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir, Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr  , Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman veya Telegram kanalımı takip edebilirsiniz. https://t.me/yesimkirman

Tarsus Amerikan Lisesi Tarihçesi ve Özellikleri

Okul, 1888 yılında “St. Paul’s College” adıyla merkezi ABD’nin Boston şehrinde bulunan Amerikan Dış Misyon Komiserleri Kurulu’nun (American Board) gözetiminde kuruldu. Eğitim, okulun ilk binası olan Shepard Hall’da başladı. Yapımı 1911 yılında tamamlanan Stickler binası, o dönemde beş katıyla Tarsus’un en yüksek binası oldu. Stickler, Tarsus Amerikan Koleji’nin sembolüdür.

Okul, ilk yıllarında St. Paul Enstitüsü olarak da biliniyordu ancak 1930’dan beri sadece Tarsus Amerikan Koleji adıyla anılıyor. 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra, hükümet, yabancı okullar tarafından verilen eğitim de dahil olmak üzere eğitimi iyileştirmek, millileştirmek ve laikleştirmek için seferberlik başlattı. Öğretim programına, Türk öğretmenler tarafından öğretilen Türkçe kültür dersleri eklendi. Müslüman ve Türk öğrencileri de kapsayan öğrenci sayısı hızla arttı. Öğretim kadrosu, Amerikalı ve Türk öğretmenlerden oluşmaya devam ederken, öğretim programı laikleşti. Günümüzde TAC, okulun fiziksel bina ve tesislerinin de sahibi olan, kar amacı gütmeyen bir Türk vakfı, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), tarafından yönetilmektedir. SEV, 1968 yılında “SEV Amerikan Okulları” olarak anılan UAA, ACI ve TAC mezunları ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunları tarafından kurulmuştur. Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın misyonu, bünyesindeki uluslararası standartlara uygun bir şekilde faaliyet gösteren köklü eğitim kurumlarının gelişimini ve sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelişip değişen dünyaya ayak uyduran, yüksek akademik başarıya ve sosyal farkındalığa sahip bireyler yetiştirmektir.

Tarsus Amerikan Kolejinde karma eğitim 1979’da 35 kız öğrencinin 506 erkek öğrenciye katılmasıyla başladı. 1986’da okul, ilk karma dönem öğrencilerini mezun etti. Aynı yıl,  öğrencilerin hazırlık yılından itibaren kullandıkları yatakhane bölümü kapandı ve 2002’de yeniden, sadece erkek öğrenciler için açıldı. 2008 yılında kız öğrenci yatakhanesi de hizmete girdi.

Tarsus Amerikan Lisesi Nasıl Öğrenci Kabul Eder? 

Hazırlık sınıfına, 8. Sınıfı bitiren öğrenciler arasından Merkezi Sınav Sistemi (LGS) ile öğrenci alır.

Adayın, yerleştirilme işlemlerine dahil edilebilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınava (LGS) katılmış ve sınavının Bakanlıkça geçerli sayılmış olması gerekir.

https://www.tac.k12.tr/images/Dokumanlar/20210624KAYIT_KILAVUZU_ODEME_VE_BURS_VELI_BILGILENDIRME_YAZISI_2021_son.pdf

Tarsus Amerikan Lisesi Taban Puanı Kaçtır?

2022 yılı 1. Ön kayıt puanı 413’dür.

2021 yılında okula giren en düşük puanlı öğrenci %10’luk dilimde ve 371 puana sahipti.

Kontenjanı Kaçtır?   

Tarsus Amerikan Koleji hazırlık sınıfı kontenjanı 60 erkek ve 60 kız olmak üzere toplam 120 kişidir.                  

Okulun Toplam Öğrenci Sayısı Kaçtır?

Şu anda lisede 615 öğrenci eğitim görmektedir

Öğretmen Profili Nasıldır? 

Öğretmen kadrosu 86 kişiden oluşmaktadır.

Eğitim Süresi Nedir? Hazırlık sınıfı zorunlu mudur?

1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır.

Hazırlık sınıfı zorunludur. Hazırlık sınıfı, mevcut eğitim programına ek olarak, lise eğitimine ilişkin öğrencilerden beklenen davranış, donanım ve becerilere ilişkin bilgilerin aktarıldığı “lise hayatına hazırlık yılı” olarak nitelendirilebilir.

Hazırlık sınıfında yoğun İngilizce, 2. Yabancı Dil (Almanca, Fransızca ve İspanyolca), Türkçe, Fen Bilgisi, Matematik, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik, Bilişim Teknolojileri ve Rehberlik dersleri yapılmaktadır.

Öğretim dili nedir?

Türk kültür ve uygulamalı dersler dışındaki dersler İngilizce olarak verilmektedir.

İkinci yabancı dil olarak; Almanca, Fransızca ve İspanyolca seçenekleri sunulmaktadır. Hazırlık, 9. ve 10. sınıf seviyelerinde haftada 4 saat 2. yabancı dil eğitimi verilmektedir.  Öğrenciler Fransızca  DELF A2- B1, Almanca TELC A2 ve Goethe-Zertifikat B1 sertifikalarını alabilmektedir.

Yatılılık İmkânı Var Mıdır?

Özel Tarsus Amerikan Koleji’nde yatılılık imkânı bulunmaktadır. Toplam 144 öğrenci kapasiteli yatakhanesi mevcuttur.

 

Yıllık Yatılı Ücreti  7 gün 39.000.- TL (Yıllık öğrenim ücreti üzerine ilave edilecektir.)

5 gün 27.000.- TL (Yıllık öğrenim ücreti üzerine ilave edilecektir.)

 Yatılı ücretine, 3 öğün yemek dahildir.

Mezunların Sahip Olabileceği Diplomalar

Tarsus  Amerikan Koleji, 2004 yılında ”IB Diploma Programı’’nı uygulamak üzere yetkilendirilmiş ve böylece Akdeniz Bölgesi’nde IBDP veren ilk okul olma özelliğini elde etmiştir ve halen Akdeniz Bölgesi’nin tek IB okulu olarak Uluslararası Diploma Programı eğitimi vermeye devam etmektedir . Öğrenciler, 11. sınıf’ta ” IB Diploma Programın”na başlama konusunda, 10. sınıf sonunda kararlarını verirler.  11 ve 12. sınıflarda devam eden iki yıllık bir eğitimin sonunda okulumuzdan hem Tarsus Amerikan Koleji Diploması hem de Uluslararası IB diploması ile mezun olma hakkını elde ederler.

Okulun Uluslararası Okullar Birliği’nden (CIS) akreditasyonu da bulunmaktadır.

 Tarsus Amerikan Lisesi’nin Üniversite Başarısı Nasıldır?

 https://www.tac.k12.tr/icerik/universiteye-giris-basarisi/12/

Okul Ücretleri Nedir?

2022-2023 Hazırlık Sınıfı Okul Ücretleri ( KDV Dahil )

  • Okul Ücreti 143.000 ₺ – Peşin 140.200 ₺
  • 7 gün yatılı ücreti 66.500 ₺ – Peşin 65.200 ₺
  • 5 gün yatılı ücreti 47.500 ₺ – Peşin 46.550 ₺

Burs koşulları nelerdir? 

Tarsus Amerikan Kolejinde bursları, öğrencilerin ihtiyacına ve başarılarına göre Akademik Başarı Bursu, Mali Destek Bursu ve SEV Spor, Sanat ve Bilim Bursu olarak değişiklik göstermektedir ve her bir bursun kendine özgü özel koşulları vardır. Bu koşullara göre burs oranları değişiklik göstermektedir ve okul ücretinin %100’ünü aşan (eğitim masraflarının tümünü karşılayan) oranlara ulaşabilmektedir.

https://www.tac.k12.tr/Icerik/burs-olanaklari/17/

İletişim:

Adres : Caminur Mah. Şehit Cengiz Topel Cad. No:44 33440 TARSUS

Telefon : 0 324 2418181

Faks : 0 212 293 25 77

Url : : www.tac.k12.tr

e-posta : info@tac.k12.tr

Sanal Tur

https://www.tac.k12.tr/sanal-tur.html

Tanıtım Filmi

https://www.youtube.com/watch?v=znV3lvqagpI&t=9s

Tarsus Amerikan Koleji Tarihçe Filmi

https://www.youtube.com/watch?v=N4qgUmM8Lgk

 

Bir Cevap Yazın