lgs 2022 lgs danışmanlığı lgs tercih

LGS 2022 Devlet Anadolu ve Fen Liselerini Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

LGS 2022 Devlet Anadolu ve Fen liseleri tercihleri 4 Temmuz Pazartesi başladı. 20 Temmuz’a kadar da devam edecek. Tercihlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetlemek istedim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

LGS 2022 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

Telegram kanalımı  https://t.me/yesimkirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

LGS 2022 Devlet Anadolu ve Fen Liseleri tercih ve yerleştirme takvimi de belli oldu. İşte önemli tarihler

30 Haziran – 20 Temmuz 2022 – Özel Lise Kayıtları – Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Okulların Kayıtları

04-20 Temmuz 2022 – Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

25 Temmuz 2022 – Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

25-29 Temmuz 2022 – 1. Yerleştirmeye Esas Nakil Dönemi

01 Ağustos 2022 – Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

01-05 Ağustos 2022 – 2. Yerleştirmeye Esas Nakil Dönemi

08 Ağustos 2022- Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

Gelelim tercihlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğine;
* Merkezi puanla öğrenci alan 10 tane okul seçeceksiniz. Kendi diliminizle, okulun 2021 yüzdelik dilimlerini kıyaslayarak okulları listenize alabilirsiniz.
* Bu 10 okulun 2-3 tanesi diliminizin üstünde, 4 tanesi diliminize yakın, 3-4 tanesi de diliminizin altında olacak şekilde seçebilirsiniz.
*Geçen sene ve bu sene giren öğrenci sayısı aynı olduğu için dilimlerde çok büyük oynamalar beklemiyorum. Ama okula talebin artması okulun öne gelmesine , talebin azalması da okulun geriye gitmesine sebep olur. Okulların kontenjanlarının azalması okulun öne gelmesine yol açabilir, dilimi küçülebilir.  Aynı şekilde hazırlık açılan okullarda da dilimler küçülebilir. Sıralamanızı yaparken dilim değişme ihtimallerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Kontenjanlarla ilgili Salim Ünsal hocanın bir çalışması var ona da göz atabilirsiniz.
* Okulları mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ziyaret etmediğiniz hiç bir okulu listenize almayınız. Mezun ve velileriyle görüşmeye çalışabilirsiniz. “Okul Seçimi Tavsiyeleri” Facebook grubuma soru sorabilir. Okullarla ilgili önceden yapılmış yorumları okuyabilirsiniz.
* Üniversite başarılarını benimlisem.com yada tercihdonemi.com gibi sitelerden inceleyebilirsiniz.
* Listenizdeki okulları yüzdelik dilimlere göre küçükten büyüğe doğru sıralamak zorunda değilsiniz. Yakın dilimlerde istek sıranıza göre değişiklikler yapabilirsiniz.
İstanbul, İzmir ve Ankara’daki okulların 2021 yılı yüzdelik dilimleriyle ilgili yazılarımın linklerini aşağıda paylaşıyorum. Süreçte kolaylıklar diliyorum.

Bir Cevap Yazın