lgs 2023 lgs danışmanlığı lgs tercih lgs2022

LGS 2023 Liseleri Tanıyalım Enka Fen ve Teknoloji Lisesi, Enka Anadolu Teknik Lisesi

2023 LGS hazırlık süreci devam ederken, öğrenciler ve veliler okulları yakından tanımak adına okulları araştırmaya başladılar. Ben de sürece destek vermek adına sınavla öğrenci alan liseleri tanıtmaya devam ediyorum. Şimdi sırada Enka Fen ve Teknoloji Lisesi ve Enka Anadolu Teknik Lisesi var.  Okulların sistemlerini, öğrenci seçme yöntemlerini ve üniversite başarıları  ile ilgili detayları yazımda bulabilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim.

LGS 2023 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

 Enka Fen ve Teknoloji Lisesi ve Enka Anadolu Teknik Lisesi Tarihçesi ve Fiziki Özellikleri

Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merhum Şarık Tara’nın Kurucusu olduğu ENKA Spor ve Eğitim Vakfı tarafından 2008 yılında kuruldu. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başladı. Okul Kocaeli Makine  İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hibe ettiği 30.750 metrekarelik bir arazi içinde yer almaktadır. Kapalı alanı 15.000 metrekare olan binada 27 derslik, 4 laboratuvar, Makine CNC, Endüstriyel Otomasyon ve Kimya alanlarına ait toplam 15 atölye, yemekhane, kütüphane, lego atölyesi, bilim merkezi, resim ve müzik atölyeleri ile kampüs içinde kapalı spor salonu, tenis kortu, çim saha, açık basketbol sahası ve okul serası bulunmaktadır.

2014-2015  Eğitim-Öğretim yılında Özel ENKA Fen ve Teknoloji Lisesi de aynı kampüste eğitim vermeye başlamış ve 2019 Haziran ayında ilk mezunlarını vermiştir.

 Enka Fen ve Teknoloji Lisesi’nin Avantajları Nelerdir? 

Okulda eğitim alan öğrencilerin tamamı karşılıksız tam burslu olarak okumaktadır. Eğitim, servis ve yemek gibi hizmetlerin tamamı ücretsiz olarak sunulmakta olup üniversiteye hazırlık kursu da okulun bünyesinde ücretsiz olarak verilmektedir.

Öğrencilerin yabancı dil eğitimlerini desteklemek amacıyla Makine İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün sponsorluğunda burslu olarak her yıl belirli sayıda öğrenci İngiltere’ye dil okuluna gönderilmektedir. Okulda fen lisesi müfredatına ek olarak 10. sınıftan itibaren öğrencilerin hedef ve eğilimleri doğrultusunda tıp eğitimi almak isteyen öğrencilere genetik laboratuvarında genetik dersleri; mühendislik okumak isteyen öğrencilere ise mekatronik ve bilgisayar programlama dilleri atölyelerde öğretilmektedir.

Enka Anadolu Teknik Lisesi’nin Avantajları Nelerdir? 

Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, tüm öğrencilerin tam burslu eğitim aldığı özel teknik lise türünde Türkiye’de ilk açılan okuldur. Okulda endüstriyel otomasyon, makine teknolojileri ve kimya teknolojileri alanlarında eğitime devam edilmektedir.

Okulda eğitim alan öğrencilerin tamamı karşılıksız tam burslu olarak okumaktadır. Eğitim, servis ve yemek gibi hizmetlerin tamamı ücretsiz olarak sunulmakta olup üniversiteye hazırlık kursu da okul bünyesinde ücretsiz olarak verilmektedir.

Öğrencilerin yabancı dil yeterliliklerini arttırmak için Makine İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün sponsorluğunda, burslu olarak her yıl belirli sayıda öğrenci İngiltere’ye dil okuluna gönderilmektedir.

Öğrenciler, son teknolojiye sahip CNC makinaları, üst düzey kimya laboratuvar cihazları ve endüstri 4.0’a uygun mekatronik atölyelerinde proje tabanlı eğitim felsefesi ile eğitim almaktadırlar. Geniş atölye makine parkuru ve bilgisayar laboratuvarında sunulan 3D yazıcı imkanlarıyla tasarladıkları projeleri kolaylıkla hayata geçirebilmektedirler.

 Enka Fen ve Teknoloji Lisesi ve Enka Anadolu Teknik Lisesi Nasıl Öğrenci Kabul Eder? 

Kocaeli Özel ENKA Okullarında öğrenci kayıtlarında M.E.B. tarafından yapılan LGS sınav puanları esas alınmaktadır. M.E.B. tarafından öğrencilerin LGS puanları ve yüzdelik dilimleri açıklandıktan sonra, okulun internet sitesinde “ÖN KAYIT BAŞVURU FORMU” açılmaktadır. Ön kayıt başvuru yüzdelik dilim sınırı, form açıldığında ilan edilir.

Ön kayıtlarda, aday öğrenciler isterlerse her iki okul türünü için, isterlerse sadece Fen ve Teknoloji Lisesi ya da sadece Anadolu Teknik Lisesi için ön kayıt yaptırabilir.

Ön kayıtlar tamamladıktan sonra her iki okula da müracaatta bulunan öğrenciler, yüzdelik dilim ve puan üstünlüğüne göre sıralanmaktadır. Sıralama sonucunda, sıralamaya giren öğrenciler okulun kendi yapacağı değerlendirme sınavına alınmaktadır.

Değerlendirme sınavında, ortaokul 5,6,7,8. sınıf müfredatının tamamından; Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinin Fizik alanlarında sorular yer almaktadır. Sorulardan bazıları, öğrencilerin analitik düşünme gücünü ölçmek için bilim olimpiyatları soru tarzında olmaktadır. Değerlendirme sınavı 80 puan üzerinden, 100 dakika süre içerisinde 25 soru ile yapılmaktadır. Değerlendirme sınavının sonucunda, öğrencilerin LGS sınavından aldığı puan ile değerlendirme sınavından aldığı puan birleştirilerek toplam puan üstünlüğüne göre kayıt listeleri oluşturulmaktadır.

Değerlendirme sınavına ek olarak, ortaokulda TÜBİTAK bilim olimpiyatlarında her hangi bir branştan 1. Aşamayı geçen öğrencilere 10 puan; madalya alan öğrencilere ise 15 puan verilmektedir.

2021 yılında kayıt olan öğrencilere göre; Anadolu Teknik Lisesine kayıt olan öğrencilerin yüzdelik dilim ortalaması 0,83 – Fen ve Teknoloji Lisesine kayıt olan öğrencilerin  yüzdelik dilim ortalaması ise 0,14 olmuştur. Okulun taban puanları, kayıt yılına göre ve müracaat eden öğrencilerin başarı durumlarına göre her yıl değişkenlik gösterebilmektedir.

 Enka Fen ve Teknoloji Lisesi ve Enka Anadolu Teknik Lisesi Üniversite Başarısı Nasıldır?

Kocaeli Enka FL-ATL- 2022 – Sayfa1

Kocaeli Enka yks sonuçları 2021 – Sayfa1

 Enka Fen ve Teknoloji Lisesi ve Enka Anadolu Teknik Lisesi Nerededir?

Adres: Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 3.Cadde, 29. Sokak, No:2 Demirciler Mahallesi Dilovası / KOCAELİ

Telefon: +90 (262) 722 94 10

Web Sitesi: https://www.enka.k12.tr/kocaeli/

 

Bir Cevap Yazın