lgs danışmanlığı lgs tercih lgs2022

LGS 2022 Yabancı Liselerin Kayıt Takvimi

LGS 2022 yaklaşırken veli ve öğrencilerin merakla beklediği detaylar da belli olmaya başlıyor. Bunlardan bir tanesi de yabancı liselerin kayıt takvimi. Özel Okullar Birliği Y.İ.K. Başkanı Cem Gülan tarafından taslak takvim yayınlandı. Peki hangi liseler bu takvime göre öğrenci kabul edecek? Robert Kolej, Alman Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Saint Joseph Lisesi, Dame De Sion Lisesi, Saint Benoit Lisesi, Saint Pulcerie, Saint Michel Lisesi, İtalyan Lisesi, Galilei Galileo İtalyan Lisesi gibi yabancı liseler ile Koç Lisesi, SEV Lisesi, Hisar Lisesi, İELEV Lisesi gibi Türk özel liseler de bu takvimi kullanacak.  Haydi takvime yakından bakalım. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim.

LGS 2022 tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

Telegram kanalımı  https://t.me/yesimkirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

LGS 2022 Yabancı Liseler Kayıt Takvimi 

LGS Sınavı  – 5 Haziran 2022 Pazar

LGS Sonuçlarının Açıklanması – 30 Haziran 2022 Perşembe

Yabancı Liselerin Taban Puanlarını Açıklaması – 30 Haziran 2022 Perşembe

1. Kayıt Dönemi

1, 2, 3  Temmuz 2022 – 1. Ön kayıtlar – Burs Başvuruları

3 Temmuz 2022 – Asil ve Yedek Listelerin İlan Edilmesi

——

4  Temmuz 2022 Pazartesi

12:30’a kadar asil liste kayıtları, 13:30 – 21:00’e kadar yedek liste kayıtları

——-

Serbest Kayıt Dönemi

5-6-7-8 Temmuz 2022 Her gün ön kayıt, asil liste ve yedek liste kayıtları

Serbest kayıt döneminde her gün yeniden ön kayıt yaptırmak gerekiyor. 12:00’ye kadar ön kayıtlar, 13:00 – 15:00 Asil liste kesin kayıtları 16:00 – 20:00 arasında yedek liste kesin kayıtları yapılacak.

———-

Resmi Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinin de tercih başvuruları tahminen 4-15 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınacak.

Burada önemli bir yol ayrımına geliniyor. Özel liseye kayıt olan öğrenciler resmi liseler için tercih yapamıyor. Örneğin Robert Kolej’e kayıt olan öğrenci Galatasaray Lisesi için tercih yapamıyor veya Galatasaray Lisesi gibi Anadolu liseleri için tercih yapan öğrenci özel liselere kayıt olamıyor. Kayıt olursa tercihleri geçersiz sayılıyor. Bu sebepten velilerin özel liselerin kayıtları başlamadan hangi tür liseyi seçeceklerini belirlemeleri gerekiyor.

Bir diğer önemli konu da bu yıl kayıt takviminin çok kısa bir zaman dilimine sıkışması. Geçen sene 2 kayıt dönemi ve 3 günlük serbest kayıt dönemi uygulanırken bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle takvim tek kayıt dönemi ve 3,5 günden oluşan bir serbest kayıt döneminden oluşacak. Bu sebepten velilerin kayıt hazırlıklarını Haziran ayı içinde yapması çok faydalı olacaktır. Bu hazırlıkların başında hangi okulu neden tercih edeceklerini de belirlemek olacaktır. Bir diğer önemli hazırlık ise kayıt için gerekli belgelerin ve vekaletlerin hazırlanması olacaktır.

Yabancı lise kayıtları konusunda danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

LGS 2022 Yabancı Liselerin Kayıtları

,

Bir Cevap Yazın