Uncategorized

ENKA Kocaeli Fen ve Teknoloji Lisesi Anadolu Teknik Lisesi Başvuru Süreçleri

LGS 2023 sonuçları açıklandı. Şimdi de sırada lise kayıtları var. Bu yazımda ENKA Kocaeli Fen ve Teknoloji Lisesi, Enka Anadolu Teknik Lisesi’nin başvuru süreçlerini paylaştım. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Web sitem ve Instagram hesabımdan paylaştığım içeriklerimin referans gösterilmeden, hesabım etiketlenmeden kullanılmasına rızam yoktur. Sitemde veya Instagram hesabımda paylaştığım içerikler izinsiz kullanılamaz, tüm hakları saklıdır.

LGS tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Yüzdelik dilimi 0,01 ile yüzde 3,00 aralığında olan öğrenciler ön kayıta başvurabilirler. Bu aralıkta olmayan öğrenciler ön kayıt müracaatında bulunamazlar.

Ön kayıtlar 03 Temmuz Pazartesi günü 12:00’a kadar devam edecektir. 03 Temmuz Pazartesi günü saat 12:00’da ön kayıt formu sistem tarafından otomatik kapatılacaktır.

Ön kayıtlar tamamlandığında, ön kayda müracaat eden aday öğrenciler, puan ve yüzdelik dilimlerine göre sıralanarak ilk 600’e giren öğrenci okul binasında yapılacak değerlendirme sınavına alınacaktır. Değerlendirme sınavına girmeye hangi öğrencilerin hak kazandığı, 03 Temmuz Pazartesi akşamı okulun web sitesinde ilan edilecektir.

Değerlendirme sınavı 04 Temmuz Salı günü sabah saat 10:00’da okulda yüz yüze yapılacaktır. Değerlendirme sınavına girecek öğrenciler sınav günü 09:15 ile 09:45 arasında kampüs binasına geleceklerdir. Sınava girecek öğrencilerimizin sınava gelirken kimlik kartlarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir. Öğrenciler ayrıca sınav esnasında kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, içeceği sularını da kendileri yanlarında getirecektir, okuldan herhangi bir malzeme verilmeyecektir.

Değerlendirme sınavında her biri 5 seçenekli toplam 25 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecektir. Türkçeden 5, Matematikten 13, Fen Bilimleri Fizik alanından 7 soru sorulacaktır. Türkçe netler 2 puan; Matematik ve Fizik netleri 3,5 puan değerinde olup sınav toplam 80 puan üzerinden değerlendirilecektir. Netler hesaplanırken 4 yanlış 1 doğruyu götürecektir.

Sınavdan sonra öğrencilerin LGS puanları ile okulun kendi yaptığı değerlendirme sınavı puanları toplanarak kayıt sıralaması yapılacaktır. Sınav sonuçları ve kayıt listeleri 05 Temmuz Çarşamba günü yine okulun web sitesinde ilan edilecektir. KESİN KAYITLAR listeler ilan edilince başlayacak, 05 Temmuz Çarşamba günü ve 06 Temmuz Perşembe günü saat 16:00’a kadar devam edecektir. Kesin kayda öğrenci ve velisi birlikte gelecek; kayıt sırasında öğrencinin LGS sonuç belgesi ve kimlik kartı ile ön kayıt bilgileri kontrol edilecektir.

Fen ve Teknoloji Lisesine 24 öğrenci, Anadolu Teknik Lisesine 96 öğrenci alınacaktır.

Değerlendirme sınavına giren ancak kesin kayıt listesine giremeyen öğrenciler yedek listede yer alacaktır. Kesin kayda hak kazandığı halde kaydını yaptırmayan öğrencilerin yerine YEDEK LİSTE KAYITLARI ise kayıt sıralamasında kalınan yerden başlayarak telefon ile okulumuza çağrılarak 07-08-09 Temmuz Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılacaktır.

Okula kayıt olduktan sonra başka okula nakil olan öğrencilerin yerine 2. YEDEK LİSTE KAYITLARI ise nakil döneminde yapılacaktır.

Ön kayıt formuna gerçeğe aykırı veya yanlış bilgi girişi yapanların kesin kayıtları iptal edilecektir.

Okulda eğitim öğretim tüm öğrenciler için ücretsiz tam burslu verilmektedir.

Öğle yemeği de burs kapsamında ücretsiz sunulmaktadır. Servisler için velilerden servis katkı payı alınmaktadır. Öğrencilerin üniversite hazırlık kurs dersleri ücretsiz verilmekte; kurs kitap, deneme ve materyal ücretleri, kursa gelmek için kullanılan servis ve kursta yenen yemek giderleri veliler tarafından ödenmektedir.

Okulda pansiyon yoktur. Okul servis ağı İstanbul Anadolu Yakası, Gebze, Darıca, Çayırova, Körfez, Derince, İzmit merkez ilçelerini kapsamakta ve merkezi noktalardan öğrencileri alarak okula getirmektedir.

KAYIT BİLGİLENDİRMESİ

Bir Cevap Yazın