lgs 2023

LGS 2023 Liseleri Tanıyalım Özel İELEV Lisesi

2023-2024 Eğitim – öğretim dönemi için kayıt süreçleri devam ederken ben de sizlere okulları tanıtmaya devam ediyorum. Bu yazımda Türk özel okullar arasında gerek öğrencilerine sunduğu GIB Diploması gerekse mezunlarının Almanya’daki üniversitelerden aldığı kabullerle öne çıkan İELEV Lisesi’ni sizlere tanıtmak istiyorum.  İELEV Lisesi’nin tarihçesi, kayıt kabul süreçleri, eğitim sistemi,  ücreti ve üniversite başarısı gibi detayları derlediğim yazımın faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Çocuğunuzun eğitim hayatının planlanması, okul seçimi gibi konularda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

 

İELEV Lisesi’nin Tarihçesi

İstanbul Erkek Lisesi’nde öğrencilik, öğretmenlik veya yöneticilik yapmış yardımseverlerce 20 Aralık 1982 tarihinde kurulan İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı, eğitim alanında hizmet vermeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur.

İELEV Özel Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kuruldu. Özgüven sahibi, araştıran-sorgulayan, bilimsel bakış açısına sahip, toplum ve çevre sorunlarına duyarlı, birden fazla yabancı dil konuşan (Almanca-İngilizce), teknolojiyi etkin kullanan dünya vatandaşları yetiştirme hedefiyle yola çıkan bir okuldur. Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat (GIB) Diploma Programı uygulanmaktadır. İELEV Özel Lisesi Almanca, İngilizce ve Türkçe eğitim vermektedir.

İELEV Lisesi hazırlık sınıfına kaç öğrenci alınır? Kabul süreci nasıldır?

İELEV Lisesi, Türkiye Özel Okullar Derneği’nin üyesidir. Dışarıdan öğrenci kabulünde derneğin diğer üyeleriyle ortak hareket etmektedir. Ön kayıt, asil liste ve yedek liste ilanıyla öğrenci kabul etmektedir.  2023 senesinde dışarıdan 46 öğrenci İELEV Lisesi’ne kabul edilecektir. 1. ön kayıt dönemi taban puanı 465’dir. 

İELEV Ortaokulları’ndan mezun öğrenciler de, kontenjan kapsamında, eğitim öğretim dönemi başında belirlenen ve ilan edilen kriterlere göre liseye kabul edilirler.

İELEV Lisesi’ne geçen sene en son giren öğrencinin taban puanı ve yüzdeliği kaçtır? 

İELEV Lisesi’ne geçtiğimiz sene en son giren öğrencinin puanı 440’tır. %4’lük puan diliminden son öğrenci kabulü gerçekleşmiştir.

İELEV Lisesi’nde hazırlık zorunlu mudur? Hangi dillerde hazırlık sınıfı açılır? Hazırlık sınıfında nasıl bir eğitim verilir? 

İELEV Özel Lisesi’nde hazırlık sınıfı zorunludur; çünkü derslere göre eğitim dili Almanca, İngilizce ve Türkçe’dir. Bu yüzden, öğrencilerin her 3 dile eşit düzeyde hakim olmaları gerekmektedir.

İELEV Okulları’ndan gelen öğrenciler İngilizce hazırlık sınıfına, diğer ortaokullardan gelen öğrenciler Almanca hazırlık sınıfına başlarlar. Eğer öğrencinin onaylı dil seviye belgeleri bulunursa, öğrenci devam edeceği hazırlık sınıfı tercihinde bulunabilir. Uygunluğu okul idaresi tarafından değerlendirilir.

Ayrıca IB World School olan İELEV’de hazırlık sınıfı, öğrenciyi IB öğrenen profili doğrultusunda yetiştirmek ve liseye de hazırlamak için önemli bir yıldır. Bu nedenle hazırlık sınıfının atlanması uygun bulunmamaktadır. Özel durumlar okul idaresinin inisiyatifiyle değerlendirilebilir.

İELEV Lisesi’nde yatılılık var mıdır? 

İELEV Lisesi’nde yatılılık bulunmamaktadır. 

İELEV Lisesi’nde IBDP Programı Uygulanmakta Mıdır? Kaç yılında akredite olmuştur? IBDP hangi sınıflarda ve nasıl uygulanıyor?

İELEV Özel Lisesi 11 ve 12. sınıfta, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IB)’nun Alman hükümetine bağlı “Yurt Dışı Okulları Merkezi” (ZfA – Die Zentralle für dieAuslandschulwesen) ile yaptığı anlaşmaya dayanan Karma Dilli IB Diploma Programı (GIB-DP –  Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureate) uygular.

GIB-DP için de IB-DP prensipleri ve felsefesi geçerlidir. Tüm İELEV Özel Lisesi öğrencileri 11. sınıftan itibaren bu programa dahil olurlar.

İELEV Özel Lisesi, Federal Almanya Cumhuriyeti Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) GIB okulları resmi listesinde yer alır. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından (IB) Mart 2017’de akredite edilerek Türk Milli Eğitim Sistemi içerisindeki ilk ve dünyada (Latin Amerika’dan sonra) en büyük GIB-DP okulu olmuştur.

Öğrenciler Yurt içi Üniversite Sınavlarına hazırlık süresinde desteklenir mi? 

İELEV Özel Lisesi yurt içi üniversite sınavlarına yönelik hazırlık desteği sunmamaktadır.

İELEV Lisesi’nin Üniversite Başarısı Nasıldır? 

Geçtiğimiz sene İELEV Lisesi’nden mezun olan 77 öğrenci RWTH Aachen, Münih Teknik, Münih Ludwig Maximilians, Amsterdam, Birmingham, Özyeğin gibi seçkin üniversitelere yerleşmiştir. 

https://www.ielev.k12.tr/tr/lise/bizden-haberler/mezunlarimiz-hangi-universitelerde/2021-2022-guncel-yerlesme/

İELEV Lisesi’nin Burs Olanakları Nelerdir? 

MEB Ortaöğretime Geçiş Sınavı (LGS) sonucuna dayalı olarak İELEV Özel Anadolu Lisesi’ne alınacak öğrenciler içinden, lisenin belirlediği ve ilan ettiği puanlama sistemi çerçevesinde başvuru sırasına ve puan sırasına göre belirlenecek iki öğrenciye %100, iki öğrenciye %75, iki öğrenciye %50 burs verilir.

İELEV Eğitim Kurumlarının ilköğretim seviyesinden (8. Sınıf) (her okul için) diploma puanına göre ilk üç derece ile mezun olan öğrencilere, İELEV Özel Anadolu Lisesine devam etmek istemeleri durumunda okul birincisine %100, okul ikincisine %75, okul üçüncüsüne %50  oranlarında burs verilir.

https://drive.google.com/file/d/1wG274FvZTXDovMrUpy0QW-URfrrKQgM7/view

İELEV Lisesi’nin Yıllık Ücretleri Nedir? 

Hazırlık Sınıf Ücreti: 301.423 TL (KDV ve Yemek Dahil) 

https://www.ielev.k12.tr/tr/kayit/okul-ucret-bilgileri/ielev-ozel-lisesi-ucret-bilgileri/

 

Adres, Telefon ve Web sitesi Bilgileri: 

Adres: Ensar Cad. No:4/3 Nişantepe Mah. B Blok
Çekmeköy / İstanbul – 34794

Tel: 0 216 304 30 92

https://www.ielev.k12.tr

Bir Cevap Yazın