MEB

MEB Tüm Sınıflarda Müfredatı Değiştiriyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, uzun süredir  müfredat değişiklikleri üzerinde çalıştıklarını ve aralık ayında planladıkları değişikliklerini kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladı.

Yapılacak değişiklikler tüm sınıfları kapsayacak, çocuklara gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapılmaması ve derslerin sadeleşmesi hedeflenecek.

Çalışmalarda ilkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konuları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine yoğunlaşılacak. Konular birbirini tamamlayacak şekilde sarmal yapıda verilecek. Ders saatleri yeterli gelmediği için bazı konular çıkartılacak, bazı konular hafifletilecek.

Her ders için oluşturulan komisyonlar gerekli değerlendirmeleri yapacak ve bu şekilde müfredat değişikliğine gidilecek.

Mevcut derslerde çıkarma olabilecek, yeni dersler eklenebilecek.

2017 yılından  bu yana küçük değişiklikler harici müfredatta büyük değişiklikler yapılmamıştı. Oldukça köklü değişiklikler bizleri bekliyor gibi görünüyor.

Yapılacak değişikliklerin 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, okul öncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanması bekleniyor. Tüm bu değişiklikler LGS ve YKS gibi merkezi sınavlarda da değişikliğe sebep olacak gibi görünüyor.

 

Bir Cevap Yazın