kariyer planlama kariyer seçimi

Lise Öğrencilerine Yönelik Kariyer Planlama Danışmanlığı

Hayatımızın yaklaşık 90 bin saatini iş yaparken geçirdiğimizi düşündüğümüzde, iş ve meslek seçiminin ne kadar önemli olduğu bir kere daha anlıyoruz. Yapılan araştırmalar dünya genelinde çalışanların sadece %13’ünün yaptığı işi sevdiği ve mutlu olduğunu söylüyor. Tüm bu açılardan baktığımızda keyifle yapabileceğiniz bir meslek ya da çalışma alanı bulmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görüyoruz.

Lise öğrencileri kariyerleriyle ilgili önemli kararları lise hayatlarında alıyorlar ama bu konuya öğrencilerin ayırdığı süre oldukça sınırlı. Eğitimine yurt içinde mi devam edecek? Yurt dışında mı devam edecek? İlerleyeceği alanı nasıl seçecek? Sayısal, eşit ağırlık, sözel ya da dil alanında mı ilerleyecek? Hangi üniversiteleri, hangi mesleği seçecek? Bunlar ilk akla gelen sorular.

Peki bu sürecin içindeki gençler neler yapabilir?

İlgi alanlarını, yetenek ve becerileri belirleyebilirler. Farklı meslekler ve çalışma alanları hakkında araştırma yapabilir, bu alanlarda çalışabilmek için hangi yönlerini geliştirmesi gerektiğini anlamaya çalışabilir. İlgilendiği sektörleri, iş dünyasını takip edebilir, staj ve gönüllü çalışmalara katılabilir. İlgi duyduğu alanlarda yapılan organizasyonlara, eğitimlere katılabilir.

Kariyer planlama konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın