kariyer planlama kariyer seçimi

Lise Kariyer Planlama Atölyesi 2. Grup Kayıtları Başladı

Lise yılları, bir bireyin kariyer planlaması için oldukça önemli bir dönemi oluşturur.  Bu dönemde alınan dersler, ilgi alanlarını belirleme, güçlü yönleri keşfetme ve hangi konularda daha fazla eğitim almak istediklerini anlama fırsatı sunar.  Gençler üniversite ve meslek seçimleriyle ilgili önemli kararları da bu dönemde alırlar.  Lise yılları aynı zamanda öğrencilerin staj, gönüllü çalışmalar, projeler, yurtdışı deneyimleri gibi deneyimler kazandığı önemli yıllardır. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimleri de bu dönemde şekillenir.  Bu dönemde alınan kararların ve kazanılan deneyimlerin, bireylerin gelecekteki kariyer yolculuklarını önemli ölçüde etkilediğini biliyoruz. Bu önemli süreçteki lise öğrencilerinin alan/ders seçimi, meslek seçimi süreçlerini ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla bir atölye planladık. 

Atölyemiz kariyeriyle ilgili vereceği kararlar konusunda kafası karışık olan, kendini tanıma ve hangi alanların kendisine daha uygun olduğunu belirleme, hedef koyma, meslekleri, çalışma alanlarını tanıma, kariyerini planlama konusunda desteğe ihtiyacı olan lise öğrencilerine yöneliktir. 

Atölye için detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için  ykirmanbilgi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.
Kontenjan sınırlıdır. 

Aralık ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz atölyemizin ikincisini 10 Şubat 2024 Cumartesi günü 10:00 – 15:00 saatleri arasında gerçekleştireceğiz. İlkinde İstanbul Erkek Lisesi, Avusturya Lisesi, Saint Joseph Lisesi, İtalyan Lisesi, Saint Pulcherie Lisesi, ALKEV Lisesi ve Şehit İlhan Varank Fen Lisesi gibi İstanbul’un önde gelen liselerinde okuyan harika gençlerle bir araya gelmiş, kendilerini, mesleklerini tanıma ve kariyerlerini planlama yolculuklarına katkıda bulunmuştuk. 2. Atölyemizin kayıtları başladı, detaylar aşağıda paylaşılmıştır. 



Atölyeye Kimler Katılabilir? 
Kariyeriyle ilgili vereceği kararlar konusunda kafası karışık olan, kendini tanıma ve hangi alanların kendisine daha uygun olduğunu belirleme, hedef koyma, meslekleri, çalışma alanlarını tanıma, kariyerini planlama konusunda desteğe ihtiyacı olan lise öğrencileri katılabilir. 

Atölyenin İçeriği Nedir? 
Atölyemizde bireysel ve grup çalışmalarıyla katılımcı gençlerimizle 
*İlgi ve Yeteneklerini Belirleme
*Kariyer Araştırması ve Keşif
*Akademik ve Kişisel Gelişim Hedeflerini Belirleme
başlıklarında çalışmalar yapılacaktır. 

Atölyeye katılan gençlerimizin atölye sonunda ilgi ve yetenek alanlarını belirlemesi, seçeceği alana / derslere karar vermesi, kendisine uygun mesleklerin neler olduğunu öğrenmesi, kariyeriyle ilgili hedefler belirlemesi amaçlanmaktadır. 

Atölyemizde bireysel çalışmaların yanı sıra, beyin fırtınası, tartışma, öğrenci sunumları ve oyunlaştırma gibi yöntemlerle, grup çalışmalarıyla  gençlerin aktif şekilde katılması hedeflenmektedir. 

            

Atölyeyi Düzenleyenler

Atölye Eğitim Danışmanı Yeşim Kirman, ve Eğitim Danışmanı Pelin Sağıroğlu tarafından düzenlenmektedir. 

Yeşim Kirman Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 20 sene İstanbul’daki önde özel okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı, 7 yıldır eğitim danışmanı olarak binlerce öğrencinin eğitim hayatlarının planlanmasına destek verdi ve vermeye devam ediyor.

Pelin Sağıroğlu Kimdir?

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Eğitim yönetimi üzerine yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı. 27 yıl İstanbul’un önde gelen özel okullarında öğretmenlik, müdürlük, genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalışma hayatına eğitim danışmanı olarak devam etmektedir.

Kitapçık ve Sertifika Verilecek Mi?
Katılımcılara kariyer planlama kitapçığı ve katılım sertifikası verilecektir.


Nasıl Kayıt Olunabilir? 
Atölye için detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için  ykirmanbilgi@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.
Kontenjan 10 kişiyle sınırlıdır. 

Atölye Ne Zaman ve Nerede Yapılacaktır? 
Atölyemiz 10 Şubat 2024 Cumartesi günü 10:00-15:00 saatleri arasında İdea Kadıköy’de gerçekleşecektir. 

 İdea Kadıköy:  Caferağa Mahallesi, Küçükmoda Burnu Sokak No:2 Kadıköy/İstanbul

 

1.Atölyemize Katılan Öğrencilerin Geri Bildirimleri 

 

  

Bir Cevap Yazın