lgs 2024 lgs danışmanlığı lgs tercih lise seçimi lise seçimi danışmanlığı

LGS 2024 Liseleri Tanıyalım İtalyan Lisesi

Yabancı liseleri tanıtmaya devam ediyorum, şimdi de sırada İtalyan Lisesi var. Öğrencilerine sunduğu eğitim sistemi, nasıl kayıt olunabileceği, ücreti, taban puanı ve üniversite başarısı gibi önemli bilgilerini sizler için yazdım. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

LGS tercih ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

WhatsApp kanalımı https://whatsapp.com/channel/0029VaAExI7IXnlvdVTwm93o

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

İtalyan Lisesi’nin Tarihçesi

1861 yılında İtalyan diplomatların girişimiyle İstanbul’daki İtalyan aileler için, akşamları faaliyet gösterecek bir İtalyan okulunun açılması sağlandı. Aynı yılda hayır amaçlı kurulan “Società Operaia” adlı işçi derneğinin, İtalyan Hükümeti nezdinde çeşitli girişimlerde bulunması neticesinde, 1888 yılında Polonya Sokaği’nda “Kraliyet İlk ve Ortaokulu” hizmete girdi. Kraliyet İlk ve Ortaokuluna, 1885 yılında Beyoğlu Hayriye Caddesi’nde eğitime açılan “İtalyan Ticaret Okulu” bağlandı. 1900 yılında ise bu üç yıllık ticaret okuluna, dört yıllık lise bölümü eklendi. Buradan mezun olanlar İtalya Krallığı’nın ticaret yüksek okulları ile Napoli Doğu Bilimleri Enstitüsü’ne girmeye hak kazanıyorlardı. 1910-1911 döneminde Kraliyet ilk ve ortaokuluna, Latince dersinin okutulduğu dört yıllık lise bölümü ilave edildi. Okula Türk öğrencilerin kaydı da bu yıllarda başladı.

1919 yılında, İtalyan Ortaokulu ve Lisesi, o tarihte Avusturya tarafından savaş tazminatı olarak İtalya’ya verilen, Tom Tom Kaptan Sokak’ta bulunan şimdiki binasına taşındı. 1920 yılında Polonya Sokağı’ndaki Ticaret Okulu ve Lisesi de aynı binaya nakledildi. Böylece Latince’nin okutulduğu orta ve lise bölümüyle, orta ticaret ve lise ticaret bölümlerinden oluşan iki alanlı bir eğitim kurumu hizmet vermeye başladı. İtalyanca bilmeyen öğrencilere bu kurumda öğrenim olanağı sağlamak için aynı yıl İtalyanca Hazırlık Sınıfı açıldı. Ticaret Bölümü 1966 yılında kademeli olarak kapatıldı.

Bir yıl hazırlık, üç yıl ortaokul, dört yıl lise olmak üzere Fen alanında eğitim veren Özel İtalyan Lisesi, İlköğretim Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle birlikte, ortaokul öncesi hazırlık sınıfını, lise öncesi hazırlık sınıfı haline dönüştürerek, Fen ve Türkçe-Matematik alanlarında eğitim ve öğretimine devam etti.

İnşa edildiği dönemin yapı tekniğine göre yığma bina olarak inşa edilmiştir. Okul binası her biri yaklaşık 600 m2 olan 5 kattan oluşmaktadır. Okul binası her biri yaklaşık 600 m2 olan 5 kattan oluşmaktadır ve 20 adet dersliği, 4 adet küçük kurs odası, idari odaları, zemin katta kapalı spor salonu ve laboratuvar, 4. katta ise bilgisayar laboratuvarı, çok amaçlı salon, kütüphane, resim dersliği ve arşiv bulunmaktadır.

İtalyan Lisesi 2024 Kontenjanı Kaçtır?

Okulun Hazırlık sınıfı kontenjanı 80’ dir. – 2023

İtalyan Lisesi Taban Puanı Kaçtır?

2023 yılında okula kabul alan en düşük puanlı öğrenci 1,9’luk dilimde ve 476,9 puana sahipti.

İtalyan Lisesi’nin Kayıt Süreçleri Nasıldır?

İtalyan Lisesi’nde ön kayıtlar okula giderek yapılmaktadır. Henüz 2024 kılavuzu yayınlanmadı. Bir fikir olması adına 2023 kılavuzunu paylaşıyorum.

Kay%C4%B1t-K%C4%B1lavuzu-2023-2024.pdf erişimi için tıklayın

Okulun Toplam Öğrenci Sayısı Kaçtır?

Lisede 400 öğrenci eğitim görmektedir.

Öğretmen Profili Nasıldır?

Öğretmen kadrosu 36 kişiden oluşmaktadır.

Eğitim Süresi Nedir? Hazırlık sınıfı zorunlu mudur?

1 yıl hazırlık olmak üzere 5 yıldır.

Öğretim dili nedir?

Ana öğretim dilleri İtalyanca ve Türkçedir. Yabancı dil olarak İngilizce ve antik dillerden Latince öğretilir. İtalyanca, İngilizce gibi yabancı dil derslerinin yanı sıra Matematik, Fen, Fizik, Kimya ve Biyoloji gibi temel bilim derslerini de İtalyan öğretmenler verir.

Yatılılık İmkânı Var Mıdır?

İtalyan Lisesi’nde yatılılık imkânı bulunmamaktadır.

Mezunların Sahip Olabileceği Diplomalar

İtalyan Lise Bitirme Maturita sınavıyla İtalyan Lise Diploması alma haklarına da sahiptirler.

Özel İtalyan lisesi iki ulusal eğitim sisteminden oluşmaktadır: Türk olan yabancı özel okul olarak belirtilirken, İtalyan olan ise devlet okulu olarak tanınmıştır. Bu sebepten dolayı Türk öğrenciler, İtalyan öğrencilerle aynı haklara sahiptir ve yasal olarak İtalyan diploması alma şansına sahiptirler.

İtalya’da İtalyan diploması yasal bir sertifika ve denkleştirilmeye ihtiyaç duymadan tüm Avrupa Birliği’nin sınırları içerisinde ve başka diğer ülkelerde tanınmış bir diplomadır.

İtalya’da tüm üniversitelerin fakültelerine giriş sağlamanın yanı sıra vatandaşlık gerekliliği olmayan durumlarda bazı devlet sınavlarına girme hakkını vermektedir. Bazı İtalyan fakültelerinde, özellikle öğrenci kabulünün sınırlı olduğu yerlerde, bazı kontenjanlar İtalyan diploması hamili olmayan yabancı uyruklu öğrencilere ayrılmıştır.

İtalyan diploması 3 ISCED (International Standard Classification of Education) seviyesinde yer almaktadır. Öğrencilerin bu diploma için 3 yazılı ile 1 sözlüden oluşan ve 4. sınıf sonunda yapılan sınava girmesi gerekiyor.

İtalyan Diploması Nasıl Alınır?

İtalyan diploması alabilmek için İtalyan ve Türk eğitim sisteminin bir sonraki sınıfına geçiş yapmış olmak gerekmektedir. İtalyan sistemi yeterlilik notu olan 6’dan başlayarak 10 üzerinden bir değerlendirme sistemi kullanmaktadır. Aşağıda Türk notlarının İtalyan notlarıyla denkleştirme tablosu bulunmaktadır.

Öğretim yılının sonunda İtalyan değerlendirme sistemine göre tüm derslerde yeterlilik alan öğrenciler bir üst sınıfa geçer. Eğer yılın sonunda bir öğrenci bir veya birden fazla derste yetersiz bir not aldıysa, Sınıf Kurulu, Öğretmenler Kurulu’nun önceden belirlediği kriterlere göre son kararı almaktadır:

  • Sınıfta kalması
  • Zayıf olan derslerden (en fazla üç olmak üzere) bir sonraki yıl başlamadan önce telafi sınavına girmesi

Bu ikinci ihtimalde öğrencinin tüm derslerde geçer not alması şarttır. Normal olarak Türk müfredatında sınıfta kalan bir öğrencinin İtalyan müfredatına devam etmesi mümkün değildir. Ancak Türk müfredatında geçmesine rağmen İtalyan müfredatı için telafi etmesi gereken dersler olabilir. Bu durumda öğrencinin bir sonraki sınıfa geçmesi için Eylül ayında tüm dersleri telafi etmiş olması gerekmektedir. Örneğin bir öğrenci Türk müfredatında 1. sınıftan 2. sınıfa geçtiyse ve İtalyan müfredatı için 1. Sınıfta kaldıysa, İtalyan müfredatına devam edebilmesi ve 3. sınıfa geçebilmesi için (veya 2. sınıfa yeterliliğe göre) tüm derslerden sınava girmesi gerekmektedir. İtalyan değerlendirme sisteminde “Pagella” denilen sertifikada tüm yılların notları, 1. ve 2. Dönem ile telafi sınavlarının notları belirtilmektedir.

İtalyan diploması alabilmek için son bir aşama daha gerekir : Devlet Sınavı. Özel İtalyan Lisesi’nde 4. yılın sonunda (İtalya’da 5. yılın sonunda) yapılan sınav, genelde Haziran ayının 3. haftasından Temmuz ayının ilk günlerine kadar yaklaşık 15 gün sürmektedir. Sınav Komisyonu, dışardan gelen başkan ile üçü içeriden ve üçü dışardan olmak üzere 6 üyeden oluşmaktadır. Sınav, üç yazılı sınav ve bir sözlü sınav olmak üzere dört kısımdan oluşur. Yazılı sınavlar İtalyanca kompozisyon (en fazla 6 saat), matematik sınavı (en fazla 6 saat) ve 4 ila 5 farklı ders üzerine test olarak uygulanır. Sözlü olan sınav ise son senenin tüm derslerine dair öğrenci tarafından hazırlanan bir tezden oluşmaktadır. Nihai not 100 üzerinden hesaplanmaktadır ve geçmek için alınması gereken asgari not 60’tır. Son değerlendirme, yazılı üç sınav (0-15 puan), sözlü sınav (0-30 puan) ve ayrıca eğitim puanı (12-25 puan) üzerinden hesaplanır. Eğitim puanı öğrencinin son üç yılda (2, 3, 4. sınıflar) aldığı notların ortalaması, genel performansı ve devamsızlık puanından oluşur. Öğrencinin okul dışında gördüğü dil kursu, bilgisayar kursu gibi diğer eğitimler, eğitim puanına not ekleyebilir.

İtalyan Lisesi’nin Üniversite Başarısı Nasıldır?

https://www.liceoitaliano.net/tr/imi-universite-sonuclari/

Okul Ücretleri Nedir?

2024- 2025 Yılı İçin Lise Hazırlık Sınıfları Öğrenim Ücreti : 300.000 TL (KDV dahil)

Uygulanan İndirimler Nelerdir?

Hazırlık Sınıflarına Özel İndirimler
– Sadece ilk seneye mahsus, 1. kayıt dönemi sonunda en yüksek LGS puanı ile kayıt yaptırmış olan
ilk 30 öğrenciye* %50 (Sadece 1. Kesin Kayıt Dönemi sonunda açıklanacak nihai listede LGS puanına göre en yüksek puanı
almış ve okulumuza kesin kayıt yaptırmış ilk 30 öğrenciye kadar – 30. öğrenci dahil)
– Sadece ilk seneye mahsus, 1. kayıt dönemi sonunda en yüksek LGS puanı ile kayıt yaptırmış olan
31.den 40. öğrenciye* %20 (Sadece 1. Kesin Kayıt Dönemi sonunda açıklanacak nihai listede LGS puanına göre en yüksek puanı almış ve okulumuza kesin kayıt yaptırmış 31. öğrenciden 40. öğrenciye kadar – 40. öğrenci dahil)

*Birinci Kayıt Dönemi sonunda açıklanacak nihai listede LGS puanına göre en yüksek puanı almış
ve okulumuza kesin kayıt yaptırmış öğrencinin kayıt çekmesi durumunda listedeki sıralama değişmez,
alttan gelen öğrenciye indirim hakkı verilmez.

Burs koşulları nelerdir?

Muafiyet ve burslar Türk kanunları doğrultusunda düzenlenmektedir ve ilgili komisyon tarafından
verilmektedir (kayıtlı öğrencilerin % 3 + %7 yeni kayıtlarda deprem bölgesinden gelen öğrencilere
özel). Diğer burslar okulun sponsorları tarafından sağlanabilmektedir.

İletişim:

Adres : Tomtom Kaptan Sokak No:3 – 34433 Beyoğlu – Istanbul

Telefon : 0 212 24413010 212 2524584

Faks : 0 212 2452548

Url : https://www.liceoitaliano.net/tr/

e-posta : imi@liceoitaliano.net

https://www.youtube.com/@ItalyanLisesiIMI/videos

Bir Cevap Yazın