Fark Yaratan Gençler Videolarım Yurt Dışında Eğitim

AFS ile Yurt Dışına Gitmek

Bu videoda eski öğrencim Oğulcan Tatar’la AFS ile gittiği İspanya’da geçirdiği yılı, deneyimlerini ve o deneyimin kariyerine nasıl ışık tuttuğunu konuştuk.

Oğulcan Tatar 22 yıla çok fazla şey sığdırmış bir genç. Hem üniversitede okuyor, hem Türkiye ve dünyayı geziyor, hem de çalışıyor. Bu genç gezgin şimdiden 20’den fazla ülke gördü ve tavsiyelerini Hürriyet Seyahat (http://www.hurriyet.com.tr/seyahat/gezginler/ogulcan-tatar/), CNN, KadıköyLife ve kurucusu olduğu http://www.doyasiyagez.com/ de okuyucularla paylaşıyor, Tourmag dergisinde de editörlük yapıyor.

Türkiye’yi İspanyolca dilinde tanıtan www.DeTurquia.Com sitesinin de kurucu olan Oğulcan’la bu kariyeri çizmesinde çok önemli rol oynayan İspanya deneyimlerini paylaştığımız videonun AFS ile yurt dışına gitmeyi düşünen öğrencilere ve onların velilerine faydalı olmasını dilerim.

Oğulcan’a bu keyifli paylaşımı için çok teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

AFS Nedir?

Lisede yurt dışı deneyimi için gençlerin önündeki önemli bir fırsat da Türk Kültür Vakfı’nın çatısı altında sürdürülen AFS Kültürlerarası Değişim Programlarıdır. Küreselleşen dünyada gençlerin hem dil hem sosyal-duygusal-kültürel gelişimleri açısından çok büyük bir fırsat sunan AFS programları, gençleri hayata hazırlayan çok önemli programlar.

Misyonu insanların daha adil ve barış dolu bir dünya kurmak için ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve anlayışı geliştirmesine yardımcı olmak olan ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan AFS her yıl binlerce gencin hayatında unutulmaz izler bırakıyor.  

AFS yıl programlarına katılan öğrenciler bir yıl süre ile farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalarak liseye orada devam ederler, o ülkenin kültürünü ve dilini yerinde öğrenirler, ömür boyu sürecek dostluklar ve sayısız deneyimle evlerine dönerler.

Programlar hakkında detaylı bilgiye

AFSli Olun

http://www.turkkulturvakfi.org.tr/program.php?id=18

adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın