8.sınıf merkezi sınav lgs lgs danışmanlığı lgs tercih

2021 LGS Ne Zaman Yapılacak? Sınava Kaç Öğrenci Girecek?

LGS hazırlıkları yoğun bir tempoda devam ederken 2021 LGS’nin ne zaman yapılacağı da merak ediyorlardı. MEB’in yaptığı açıklamayla 2021 LGS’nin tarihi netleşti. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 81 ile gönderilen yazıya göre, LGS bu yıl 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak.

Pandemi nedeniyle sınavda sorumlu olunan müfredatın daraltılması bekleniyordu ancak ne yazık ki bu gerçekleşmedi. Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler tüm 8. sınıf müfredatından sorumlu olacaklar.
Geçen yıl başvurular pandemi nedeniyle otomatik olarak yapılmıştı. Bu yıl nasıl olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bir diğer konu da “Bu sene kaç öğrencinin LGS’ye gireceği? Bildiğiniz gibi LGS 2020’ye 1 milyon 600 bin 8. sınıf öğrencisinin 1 milyon 400 bini girmişti.  4+4+4 sisteminin ilk mezunları verildiği için önceki yıllara göre yaklaşık 400 bin fazla öğrenci sınava girmişti. 2021 yılında 8. sınıfta okuyan öğrenci sayısı 1 milyon 240 bin civarında ve LGS 2021’e yaklaşık 1 milyon öğrencinin sınava girmesi bekleniyor. Geçen yıl öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle okulların kontenjanları artırılmıştı. Bu yıl öğrenci sayısı düşeceği için kontenjanlarda daralma gelebilir. Okulların kontenjanları büyük ihtimalle Nisan 2021’de belli olacaktır.
Süreçteki tüm adaylara başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
LGS danışmanlığı almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın