yüz yüze eğitim

Mart 2021 Yüz Yüze Eğitim ve Lise Sınavlarının Detayları Belli Oldu

Uzun bir aradan sonra okullar 2 Mart 2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitime geçti. İlkokulların, 8 ve 12. sınıfların açılması daha önce duyurulmuştu ama düşük ve orta riskli illerde ortaokul ve liselerin açılacağı duyurulmamıştı. 1 Mart akşam saatlerinde açılacağı açıklandı ve 2 Mart tarihinde okullar açılmak durumunda kaldı. Pek çok okul, öğretmen ve öğrenci hazırlıksız yakalandı. Bu durumdan dolayı bazı okullar 2 Mart itibariyle yüz yüze eğitime başlayamadı. MEB yaptığı açıklamada açılamayan okulların en geç 8 Mart tarihinde eğitime başlayacağını duyurdu.
Yapılan açıklamada ilkokul, ortaokul ve liselerdeki yüz yüze eğitimin detayları da belli oldu.

İlkokul ve Ortaokullarda Yüz Yüze Eğitimin Detayları
*İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders saati 30 dakika ve teneffüsler 10 dakika olacak.
*Bütün  illerde 8. sınıflarda sınıf mevcudunun kalabalık olması ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 12 ders saati, diğer durumlarda ise haftada 22 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. (İMO’larında 14/24 şeklinde uygulanacaktır.)
Liselerde  Yüz Yüze Eğitimin Detayları
* Yüksek ve çok yüksek riskli illerdeki  hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime devam edecek.
* Düşük ve orta riskli illerdeki hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflar, haftada iki gün, günde 8 saat ve seyreltilmiş sınıf uygulaması şeklinde yüz yüze eğitim alacak.
* Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer liselerde ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
* Tüm illerdeki 12. sınıflar ise yüz yüze yapılacak seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla, haftada en az 16, en fazla 24 saat ders yapacak.
Sınav Takviminin Detayları
*Tüm illerdeki liselerde sorumluluk sınavları ile birinci dönem yapılamayan sınavlar yüz yüze yapılacak.  Sınavların takvimi 8 Mart Pazartesi gününden itibaren üç haftayı geçmeyecek şekilde planlanacak.
*2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin sınavlarını tamamlamış olan okullar ikinci dönemin birinci sınavlarını 8-26 Mart 2021 tarihlerinde, birinci döneme ilişkin sınavları yapamamış olan okullar, ikinci dönemin birinci sınavlarını 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında tamamlayacak.

Bir Cevap Yazın