yüz yüze eğitim

6 Eylül’de Okullar Yüz Yüze Eğitim’le Açılmalı

Dün bakanlıkta görev değişimi yapıldı. Yeni MEB Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer görevine başladı. Bakan Özer’in ilk açıklaması okulların yüz yüze eğitimle açılmasıyla ilgiliydi. Bakan “Önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazırlamaktır. Türkiye’nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hâl almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. “ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gerekli tüm hazırlıklar yapılarak 6 Eylül’de okullar yüz yüze eğitime açılmalı.  Pandemi döneminde okulları en uzun süre kapalı kalan ülkeler arasında olduğumuz gerçeğini unutmayalım. Diğer ülkelerde pandemi devam ederken okullar nasıl açık kalabildiyse ülkemizde de gerekli hazırlıklar yapılarak okulların açık tutulması sağlanmalıdır.  Bir çocuğun kafeye ve alışveriş merkezine gidebildiği bir ortamda okulların uzaktan eğitime devam etmesi kabul edilemez. Çocuklarımız 1,5 yıldır çok büyük bir kayıp yaşadılar artık bu kayıplar telafi edilemez boyuta geldi. Öğrencilerde oluşan akademik eksiklerinin yanı sıra çocuklarımızda, gençlerimizde sosyal duygusal ihtiyaçlar noktasında da çok büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Yüz yüze eğitimin olmaması çocuk yaştaki evlilikler, çocuk işçiler gibi önemli sorunlara da yol açıyor. Dezavantajlı çocuklar uzaktan eğitimden yararlanamadılar, fırsat eşitliği yaratmak için de yüz yüze eğitim şarttır.

Eğitimciler ve veliler olarak bu konuyu gündemde tutmalı ve okulların yüz yüze açılması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. #yuzyuzeegitimsart etiketiyle sosyal medya hesaplarımızdan paylaşımlar bulunabilir, CIMER ve MEB’e okulların yüze yüze eğitimle ilgili başvurular yapılabilir.

 

 

Bir Cevap Yazın