21. yüzyıl yetkinlikleri evde eğitim uzaktan eğitim

Çocuklar İçin Faydalı 6 Ücretsiz Eğitim Sitesi

Pandemiyle birlikte çocuklarımızın ekran süreleri de her geçen gün uzuyor. Ekranla geçirdikleri sürede daha kaliteli içeriklerle buluşmalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitimle ilgili sayısız uygulama ve web sitesi var. Onların içinden seçim yapmak ve hayatın yoğunluğu içinde çocuklara sunmak kolay olmuyor. O zaman da çocuklar kendi buldukları içeriklerle baş başa kalıyor. Bundan yola çıkarak çocuklar için en beğendiğim ve faydalı olduğunu düşündüğüm site ve uygulamaları sizler için derledim. Bu web sitelerinin çocukların 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirmeleri açısından da değerli olduğunu düşünüyorum. Sitelerde öğretmenlerin derslerinde kullanabileceği pek çok içerik de bulunmaktadır. Faydalı olmasını dilerim.

  1. www.education.com

www.education.com ‘ı hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ücretsiz versiyonunda da pek çok özelliğinden yararlanabiliyorsunuz.  Siteden okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri yararlanabilir. Çocuğunuzun İngilizcesini geliştirmek için kullanabileceğiniz bir site. Sitede Türkçe dil seçeneği yok ama basit ve anlaşılır bir yapısı var. İngilizce içerikler oyun, çalışma kitabı, şarkı, hikaye ve aktivite önerileri şeklinde sunuluyor. Çocukların eğlenerek öğrenebileceği bir ortam yaratılmış.  Çocuğunuzun yaşını, istediğiniz dersi veya ilgilendiğiniz konuyu seçerek pek çok içeriğe ulaşabiliyorsunuz.

2. www.chess.com

www.chess.com sitesi çocukların ve gençlerin satranç becerilerini geliştirmeleri için iyi bir alternatif. Türkçe dil seçeneği var. Ücretli versiyonu da var ama ücretsiz olarak da pek çok özelliğinden yararlanabiliyorsunuz. Çocuğunuz bilgisayarla, arkadaşlarıyla veya dünyadan farklı rakiplerle online şekilde satranç oynayabilir. Sitede günlük bulmacalar ve eğitici videolar da yer alıyor.

3. www.scratch.com

https://scratch.mit.edu/ sitesi ücretsiz ve Türkçe dil seçeneği olan bir site.  MIT’nin geliştirdiği sitede 8-16 yaş arası çocukların kodlama yaparak animasyonlar, oyunlar ve hikayeler yaratılabilmesi amaçlanıyor. Çocuklar ve gençler ürettikleri ürünleri site üzerinden yayınlayabiliyor ve tüm dünyayla paylaşabiliyor. Scratch, çocukların ve gençlerin yaratıcı düşünme, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma gibi 21. yüzyılın temel yaşam becerilerini edinmesine yardımcı olan bir sitedir.

4. https://www.makebeliefscomix.com/

https://www.makebeliefscomix.com/ sitesi her yaştan kişinin karikatür oluşturabileceği  bir ortam sunuyor. Site çocukların ve gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine ve iletişimlerine olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor. Site üzerinden resim, konuşma balonu ve diğer detayları basit bir şekilde seçerek kendi karikatürünüzü oluşturabiliyorsunuz. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirecek bu site aynı zamanda eğitimciler için derslerde kullanılabilecekleri eğitim materyal üretimini de destekliyor. Sitede ayrıca basılabilir eğitim materyalleri de yer alıyor.

5. www.code.org

www.code.org sitesi kar amacı gütmeyen bir sitedir. Okullarda bilgisayar bilimlerine yönelik eğitimlerin artırmasını ve yaygınlaşmasını amaçlamaktadır. Öğrenciler kendi kendilerine yada öğretmenleriyle birlikte sitedeki çalışmalardan yararlanabilir. Sitede 4 yaş üstü, 6 yaş ve üstü , 8 yaş ve üstü, 10 yaş ve üstü ve 13 yaş ve üstü gibi çeşitli seviyelerde dersler bulunuyor. Star Wars, MineCraft, Frozen (Anna and Elsa) gibi oyunlar ile çocuklar hem keyifli vakit geçiriyor hem de kodlama öğreniyorlar. Çalışmalarını tamamlayan öğrencilere Code.org Sertifikası veriliyor.

 6. https://www.oxfordowl.co.uk

Site Oxford Üniversitesi Yayınevinin içerik paylaştığı bir site. Üye olduktan sonra ücretsiz olarak İngilizce e-kitaplara, oyunlara ve aktivite sayfalarına ulaşabiliyorsunuz.

Eğitim içeriklerinin daha çok kişiye ulaşması için yazımı paylaşabilirsiniz. Sizlerin de önerebileceği siteler varsa öğrenmekten çok memnun olurum.  Katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

 

Bir Cevap Yazın