evde eğitim Öğretmen Okul

Koronavirüs (COVID19) Salgını Nedeniyle Çocuklara Ücretsiz Sunulan İçerikler

COVID_19 salgınıyla ilgili tedbirler gittikçe artarken, hem kaygı seviyemiz hem de evde bulunmaktan dolayı çocuklardaki can sıkıntısı giderek artıyor. Tüm gün evde olan çocukların kontrolsüzce ekrana maruz kalması da büyük sıkıntı yaratıyor. Bu noktada çocukları faydalı içeriklerle buluşturmanın ve ekran süresini sınırlamanın faydalı olacağını düşünüyorum. Tüm bu negatif haberlerin arasında çocukların kullanımına ücretsiz olarak sunulan içeriklerin sayısı da giderek artıyor. Ben de bu yazımda ücretsiz içerikleri sizler için derledim. Faydalı olmasını dilerim.

1.Şermin Yaşar’ın Oyun Takvimi: Oyun oynamanın bu dönemde çocuklara ve bizlere çok iyi geleceği aşikar.  Şermin Yaşar’ın hazırladığı oyun takviminde, her evde bulunabilecek malzemelerde kurabileceğiniz pek çok oyun var.

https://www.elmayayinevi.com/indir/oyuntakvimi.pdf

2. TÜBİTAK Dergileri: TÜBİTAK Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerini ücretsiz olarak              erişime açtı.  Aşağıdaki linkten dergilere ulaşabilirsiniz.

https://services.tubitak.gov.tr/edergi/user/index.jsp

3. TUDEM Ücretsiz İçerikleri: 48 aydan 8.sınıfa kadar her sınıf seviyesinde günlük olarak eklenen yeni                  içeriklerle hem e-çalışma sayfaları hem de bazı kitaplar ücretsiz olarak öğrencilerle paylaşılmış. Üstelik hiçbir              üyelik formu doldurmanız gerek kalmadan bu içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

https://tudem.com/tudem-yaninda/

4. EBA İçerikleri: Okulların ne kadar süre kapalı olacağı henüz belli olmadığı için dersler bir süre EBA                      platformu ve televizyon kanallarından yürütülecektir. Ders içeriklerinin dışında çocuğunuz ilgisini çekebilecek  faydalı içeriklere de bu adresten ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki adresten edevlet şifrenizle giriş  yapabilirsiniz.

www.eba.gov.tr

5. BrainPOP İçerikleri: Bilim, İngilizce, Matematik, Sanat ve Mühendislik  gibi farklı alanlarda pek çok faydalı video ve oyun bulabileceğiniz web sitesinin dili İngilizce. Site şu anda 1 aylık ücretsiz üyelik veriyor, ancak okulların kapalı kalması durumunda üyelik süresinin uzatılacağını belirtmiş.

https://brnpop.co/38P0QH9

6. MORPO Kampüs: Çok fazla talep olması nedeniyle şu anda giriş yapılamıyor ama ilerleyen günlerde açılacağını umarak paylaşmak istedim.

https://www.morpakampus.com/aratatil2020.html

7. Okulistik : Çok fazla talep olması nedeniyle şu anda giriş yapılamıyor ama ilerleyen günlerde açılacağını umarak paylaşmak istedim.

https://www.okulistik.com/anasayfa/uyelik_baslat.html

8. Cambridge Universitesi Yayınevi Ders Kitapları:

Lise ve üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği 700’ün üzerinde ders kitabı da ücretsiz kullanıma sunuldu.

https://www.cambridge.org/core/what-we-publish/textbooks

9. Twinkl Sitesi İçerikleri:

Hem öğretmenler hem de öğrencilerin okul dersleri için faydalanabileceği bir eğitim sitesi. Hem değişik yaş gruplarına göre hem de değişik derslere göre sayısız içerik tümüyle ücretsiz olarak kullanıcılarla paylaştı. Üye olmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Kod olarak CVDTWINKLHELPS yazmanız gerekiyor.

www.twinkl.co.uk/offer

10. TRT Çocuk Dergileri de ücretsiz olarak yayınlandı. Aşağıdaki linkten dergilere ulaşabilirsiniz.

https://www.trtcocuk.net.tr/ebeveyn-akademisi/boyama

Listede güncellemeler devam edecektir. Siz de listeye eklemeler yapmak isterseniz ykirman@yesimkirman.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Koronavirüs (Covid_19) Salgını Nedeniyle Evde Olan Çocuklara Günlük Program ve Aktivite Önerileri

Bir Cevap Yazın