Uncategorized

2021 Galatasaray İlkokulu Kura Başvuru Tarihleri Belli Oldu

Pek çok anne babanın merakla beklediği 2021 Galatasaray İlkokulu Kura tarihleri belli oldu. Pandemi nedeniyle başvurular geçen yıl olduğu gibi bu yıl da randevu sistemiyle gerçekleşecek. Galatasaray İlkokulu 2021 kura tarihlerini, başvuru şartlarını, randevu sistemiyle ilgili detayları yazımda bulabilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim. Arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Şimdiden tüm adaylara bol şans diliyorum.

Çocuğunuzun eğitim hayatını planlamak, okul seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir, Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr , Twitter hesabımı  https://twitter.com/yesimykirman veya Telegram kanalımı takip edebilirsiniz. https://t.me/yesimkirman

Galatasaray İlkokulu Kura Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? 

Başvurular 07.06.2021 ve 25.06.2021 tarihleri arasında RANDEVU SİSTEMİ ile 09.00-16.30 saatlerinde ,Galatasaray Lisesi’nde kabul edilecektir. (Cumartesi ve Pazar günleri kayıt alınmayacaktır.)

Kura Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

66-67-68 aylık adaylar için başvurular bizzat aday öğrenci anne, baba veya yasal vasisi tarafından yapılacaktır. Kayda gelen kişinin yanında T.C. kimlik numaralı resmi belge (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport) bulundurması, vasi olan kişilerin mahkeme kararının aslını veya noter tasdikli örneğini ibraz etmeleri gerekmektedir.

Galatasaray İlkokulu Kura Başvuruları İçin Randevu Nasıl Alınacak? 

RANDEVU SİSTEMİ üzerinden kayıt olmamış adaylar için kura başvurusu kabul edilmeyecektir. Randevular https://erandevu.gsl.gsu.edu.tr web adresinden 31 Mayıs 2021 tarihinden itibaren alınacaktır. Her aday öğrenci için ayrı randevu alınması gerekmektedir.

Hangi Öğrenciler Kuraya Başvurabilir? 
1- Doğum tarihi 30.09.2014 – 30.12.2015 tarihleri arasında olup ( 69-84 aylık ), 2020-2021 Eğitim – Öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1. Sınıfına başlamamış veya devam etmemiş olan aday öğrenciler kuraya katılabileceklerdir. (Herhangi bir ilkokula 2021- 2022 Eğitim-Öğretim yılı için önkayıt veya kayıt yaptırmış olan öğrenciler kuraya katılabilir)
2- Doğum tarihi 31.12.2015 – 30.03.2016 tarihleri arasında ( 66-67-68 aylık ) olan aday öğrencinin anne, baba veya yasal vasisi kayıt esnasında yazılı olarak, öğrencinin ilkokul birinci sınıfa devam etmesini istediğini beyan edecekleri matbu dilekçe imzalayacaklardır.
3- Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi ile birlikte başvuruda bulunulacaktır. Randevu Formu çıktısını yanınıza almayı unutmayınız.

Dikkat edilecek hususlar:
 Bina girişinde termal kamera kontrolü vardır. Yetkililerin pandemi nedeniyle sakıncalı göreceği kişiler kayda giremez.
 Aynı aday öğrenci için kuraya katılım amacı ile birden fazla kayıt tespit edildiğinde başvuru iptal edilir.
 Kuraya kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kura numarasını içeren belge ilgililer tarafından başvuru sahiplerine teslim edilir.

Kura Çekilişi Ne Zaman Yapılacak? 
Kura, 28 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 11.00’de, Noter, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlkokulu yetkilileri huzurunda piyango yöntemiyle çekilir.

Çekiliş sonucunda 50 aday öğrenci yedek liste olmadan belirlenir, Kurada isimleri belirlenen aday öğrencilerin listesi aynı gün www.gs1.gsu.edu.tr ve www.gsi.gsl.edu.tr adresindeki web
sitelerinde yayımlanır.

IV- Kayıt Beyanı :
 Kurayla belirlenen aday öğrencilerin velileri (anne, baba veya yasal vasi) 29 Haziran-1 Temmuz 2021 tarihleri arasında Galatasaray ilkokuluna kayıt yaptıracaklarını beyan edeceklerdir.
 Kayıt beyan süresi bitiminde belirlenen 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde, başvuru listesindeki adaylar arasında 2 Temmuz 2021 Cuma günü saat 11.00’de yeniden aynı yerde ve aynı yöntemle kura çekilişi yapılır.
 İkinci kura ardından tespit edilen aday öğrencilerin kayıt beyanı 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü yapılır.
V- Kesin kayıtlar:
 Kura ile seçilen öğrencilerin kesin kayıt işlem ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına göre Galatasaray İlkokulu Müdürlüğünce www.gsi.gsu.edu.tr web adresinden duyurulacaktır.
 2020-2021 eğitim-öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1.sınıfına kayıt yaptırmış ve devam etmiş olduğu tespit edilen aday öğrenciler kurada kazansalar ve Kayıt Beyanı’nda bulunsalar bile kesin kayıtları yapılmaz.

Galatasaray İlkokuluyla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bir Cevap Yazın