Uncategorized

2 Eylül Bilim Kurulu Sonrası Bakan Koca, Bakan Özer ve YÖK Başkanı Özer’in Açıklamaları

Bugün yapılan Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MEB Bakanı Mahmut Özer ve YÖK Başkanı Erol Özvar önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Aktif vakaların%81’i, hastaneye yatanların %90’ı tam aşılı olmayan kişilerden oluşmaktadır. Tüm gayemiz yüz yüze eğitim vermek ve bunun sürekliliğini sağlamaktır. Bilim Kurulu gündeminde  yeni dönemde okulların kapanması olmayacak. Artık elimizde aşı var. Okullarımızı kapatmak istemiyoruz belki sınıflar kapanabilir, onları bile kapatmak istemiyoruz. 12 yaş üstü de 15 yaş üstü olduğu gibi tercihe bağlı olacak şekilde aşı olabilecek. Vakalar en yoğun 15-45 yaş arasında görülüyor. Vaka sayıları ve vefat sayısı artıyor, varyantların devreye girmesiyle bulaşıcılık artıyor, şu dönemde kısıtlamaları gündemimize almadık.

MEB Bakan Mahmut Özer: Yüz yüze eğitim bir tercih değil zorunluluk haline gelmiştir. Bu yıl okullara geçen yıla göre üç kat daha fazla bir bütçe ayırabildik. Okullarda alınması gereken tedbirleri de tüm valiliklerle paylaştık. 6 Eylül itibariyle tüm kademelerde 5 gün olarak okulları açıyoruz. Okullarımızın açık kalabilmesi ve eğitimin kesintiye uğramaması için öğretmen, personel ve velilerimizin kurallara uymasını bekliyoruz. Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yer olmalıdır.

YÖK Başkanı Erol Özvar: Eğitim ve öğretim faaliyetlerini yüz yüze sürdürme kararı aldık. Her üniversite kendi kurullarıyla yüz yüze eğitimin yapılabilmesi ve sürdürülebilmesi için gerekli tedbirleri aldılar. Yüz yüze eğitimin yanı sıra hibrit yada harmanlanmış eğitim modelleri de kullanılabilecek. %40 online %60 yüz yüze eğitim yapılabilecek. Gençlerimize aşı olmalarını öneriyorum.

 

 

Bir Cevap Yazın