lise lise nakilleri

2021 Lise Nakilleri Ne Zaman Yapılacak?

Okuduğu liseyi değiştirmek isteyen öğrencilerin nakil başvurusunda bulunması gerekiyor. Başvurular okullara dilekçe vererek yada e-devlet üzerinden yapılıyor. 2021 Mayıs ayı sonuna kadar nakil işlemleri açıktı ancak 1 Haziran 2021 tarihi itibariyle lise nakil işlemleri kapatıldı. Lise nakilleriyle ilgili bana da çok sayıda soru geliyor. Peki 2021 lise nakilleri ne zaman açılacak? Öğrenciler ne zaman nakil başvurusunda bulunabilecek? Başvurular nasıl yapılacak? Tüm detayları yazımda bulabilirsiniz, ilgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim.

Eğitim hayatınızın planlanması, sınavlara hazırlık ile ilgili bireysel danışmanlık almak isterseniz kirmanyesim@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir, Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr , Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman veya Telegram kanalımı takip edebilirsiniz. https://t.me/yesimkirman

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde nakillerle ilgili maddelerine göre dönem bitiminden üç hafta önce nakiller durduruluyor. Dönem tamamlandıktan sonra sınıf atlatma işlemleri yapılıyor. Dönem ve sınıf atlatma işlemleri sırasında da nakil başvurusunda bulunulamıyor. İşte bu sebepten MEB okullara gönderdiği yazıyla 1 Haziran tarihi itibariyle nakil işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

Peki 2021 lise nakilleri ne zaman açılır? MEB okullardan 2 Temmuz 2021 tarihine not işlemlerini tamamlamalarını istemişti. Not işlemleri tamamlandıktan sonra e-okul dönem ve sınıf atlatma işlemleri yapılacak. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra nakiller açılabilecek. Henüz bu konuda net bir tarih verilmedi ama önceki senelerdeki tarihler baz alındığında, tüm bu işlemlerin tamamlanmasının Temmuz ayının sonunu veya Ağustos ayının başını bulabileceği tahmin ediliyor. Nakiller açıldığı zaman ben de sizlerle paylaşacağım, takipte kalın lütfen.

Lise nakilleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki yazımı da okuyabilirsiniz.

2021 Lise Nakilleri Nasıl Yapılıyor?

 

Bir Cevap Yazın