lgs lgs 2021 lgs tercih

LGS 2021 YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Merakla ve heyecanla beklenen LGS 2021 yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçlara www.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirmeye esas nakil dönemi başlayacak. 26-30 Temmuz tarihleri arasında 1. yerleştirmeye esas nakil başvuruları, 2-6 Ağustos tarihleri arasında ise 2. yerleştirmeye esas nakil başvuruları yapılacak. Okullarını değiştirmeyi düşünen öğrenciler başvuru süreçlerini kaçırmamalı.

2021 yılında 1.243.830 8. sınıf öğrencisinden 1.038.492’si merkezi sınava katıldı ve  168.924 öğrenci merkezi olarak yerleşmişti. Böylece 8.sınıf öğrencilerinin %13,58’i sınavla öğrenci alan ortaöğretim
kurumlarına yerleştirilmiş oldu.

Puanla öğrenci alan liselerde ilk yerleştirmedeki dolulukları incelediğimizde Anadolu, Fen ve Sosyal bilimler liselerinde tüm kontenjanların dolduğunu görüyoruz. En düşük doluluk ise %76.90 ile Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görüldü.

Yerleşen öğrencilerin mezun oldukları okullarla yerleştikleri okul türlerini incelediğimizde Anadolu Liselerine yerleşen öğrencilerin %70.70’inin resmi ortaokullardan mezun öğrencilerden oluştuğunu görüyoruz, onu %21,39 ile özel ortaokullar takip ediyor. Fen liselerine yerleşen öğrencilerin de %68,06’sı resmi ortaokullardan mezun olan öğrencilerden oluşurken, %21,39’u özel ortaokul mezunlarından oluşuyor.

Yerel yerleştirmeyle yerleşen öğrencilerin %50,6’sı ilk tercihlerindeki ortaöğretim kurumlarına yerleştirilirken, ilk üç tercihinde yerleşme oranı ise %92’oldu. Böylece öğrencilerin %8’i öncelikli olarak istemediği bir okul türüne yerleşmiş oldu.

LGS Hazırlık ve tercih süreçlerinde bireysel danışmanlık almak almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

Telegram kanalımı  https://t.me/yesimkirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın