uzaktan eğitim yüz yüze eğitim

Okullar Uzaktan Eğitime Mi Geçiyor?

Dün MEB Bakanı Ziya Selçuk katıldığı televizyon programında  uzaktan eğitime geçişle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk ‘81 ilde yeniden uzaktan eğitime geçilmesi ihtimali var mı?’ sorusuna yanıt olarak “Durum Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’yla değerlendiriliyor. Önümüzdeki hafta da bu tür bir değerlendirme Cumhurbaşkanımızın başkanlığında hayata geçecek” ifadesini kullandı.

2 Mart tarihinden itibaren yerinde karar dönemine geçilmişti. Okulların yüz yüze eğitime geçişlerine valilikler karar vermekteydi. Daha önce Yalova ve Eskişehir’de ilkokullar uzaktan eğitime geçmişti. Bugün Samsun Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla,  12 Nisan 2021 tarihi itibariyle Samsun ilinde de ilkokullarda yüz yüze eğitime ara verilecek. Bu illerde okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim devam edecek. 

Samsun İlinde 2 Nisan’da açıklanan 100 binde haftalık vaka sayısı 678,72 idi. İstanbul 591,45, Çanakkale 546,77, Giresun 503,88, Kırklareli 518,33, Eskişehir 358,90 ve Yalova 564,03 idi. Bakalım bu hafta bu oranlar nasıl değişecek? İllerden farklı kararlar gelecek mi? Yoksa 81 ilde ilkokullar uzaktan eğitime geçecek mi? 

 

#eğitim #okul #uzaktaneğitim #evdeeğitim #sınıf #öğrenci #öğretmen #özelokul #ilkokul #ortaokul #anaokulu #ilkokulu #okulöncesietkinlik #ilkokuletkinlik #veli #ortaokulu #ozelokul #ziyaselçuk #meb #devletokulu #hayatevesığar #yks2021tayfa #okullaraçılıyor #okullaraçılmasın #birincisınıf #ilkokulu #lisesi #lgs2021 #yüzyüzeeğitim #yuzyuzesinavayuzyuzeegitim #yüzyüzesınav

Bir Cevap Yazın