pandemide eğitim yüz yüze eğitim

Bakan Özer: Eğitimin Yüz Yüze Devam Etmesi Milli Güvenlik Meselesidir

MEB Bakanı Özer katıldığı televizyon programı ve açılışlarda okulların açık kalmasıyla ilgili kararlılıklarının devam ettiğini yineledi. Özer, “Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir millî güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz.” dedi. Dünya artık PISA ile OECD’nin yaptığı araştırmalarla puan artışının, kaç trilyon dolarlık gayrisafi millî hasılaya etkisini hesaplıyor. O zaman Kovid’ten dolayı uzaktan eğitimin öğrenme kayıplarının getirdiği mutlaka bir maliyet de var. Onun için millî güvenlik meselesi. Genç insanların sağlıklı şekilde büyümesi millî güvenlik meselesi. ” değerlendirmesinde bulundu.

71 bin 320 okuldan hiç birinin vaka nedeniyle kapatılmadığını ancak kapatılan sınıflar bulunduğunu söyleyen Bakan Özer,  sürecin “sınıf bazlı” ve “vaka bazlı” yönetildiğini söyledi: “Eğer bir sınıfta okul öncesi hariç, herhangi bir sınıfta öğretmen ve öğrenciden kaynaklanan 2 pozitif vaka varsa sınıfta 14 gün eğitime ara veriyoruz ama öğrencilerimizi de kendi hâllerine  bırakmıyoruz. Aynı zamanda dijital platformların üzerinden dersleri canlı yapmaya devam ediyorlar.” dedi.

Salgın nedeniyle kaç okulda ikili eğitime geçildiğine yönelik bir soruya ise Bakan Özer, 850 bin derslik içerisinde kalabalık olan sınıflar bulunduğunu aktarırken bunun en önemli nedeninin ise okul yapımı için arsa bulunamayan yerler olduğunu söyledi. Tüm Türkiye’de 200’e yakın okul sadece bu tedbirden dolayı ikili eğitime geçti, bu yaygın bir durum değil.” diye konuştu.

Bakan Özer, Sağlık Bakanlığına bir öneri götürdüklerini kapatılan sınıflarda bir hafta sonra öğrencinin velisi PCR yaptırmasına izin verirse ve PCR sonucu negatif çıkarsa öğrencinin sınıfa geri dönmesinin düşünüldüğünü açıkladı.  Eğer veli PCR yapılmasına izin vermezse 14 gün karantina süreci devam edecek. Bu önerinin önümüzdeki hafta Bilim Kurulu’nda  değerlendireceği açıklandı.

Bakan Özer, tarama amaçlı yapılan PCR testleriyle ilgili olarak da velisinin rızası olmayan hiçbir öğrenciye PCR testi uygulanmayacağını ve çocuklarda burundan değil tükürük üzerinden PCR testi yapılmasının Sağlık Bakanlığı ile görüşüldüğünü söyledi.

Bir Cevap Yazın