lise pandemide eğitim

Liselerde Sınavlar Yüz Yüze Yapılacak

MEB liselerde tüm sınıf seviyelerinde birinci dönem yapılamayan sınavların 1 Mart 2021 tarihinden itibaren iki hafta içinde yüz yüze yapılacağını duyurmuştu. Sınavların kapsamı ise 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konulardan oluşuyordu.


Liseliler bir süredir Twitter üzerinden yürüttükleri kampanyalar ile yüz yüze sınavların iptal edilmesini istiyordu. Her gün 1 milyonun üzerinde tweet atan gençler, pandemi şartlarında yüz yüze sınava girmenin riskli olduğunu paylaşıyorlardı.

MEB Bakanı Ziya Selçuk, bugün beklenen açıklamayı yaptı. Salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıkların yapıldığını, öğrencilerin %40’ının sınavlarının zaten tamamlandığını belirtti ve liselerde sınavların yüz yüze olacağını açıkladı.

Bu noktadan sonra gençlere tavsiyem kalan süreyi iyi değerlendirmeleri ve sınavlardan alabilecekleri en iyi puanları almaları olacak. Bildiğiniz gibi diploma notları üniversite sınavında öğrencilerin sıralamalarında oldukça önemli bir role sahip. Bu sebepten pandemi nedeniyle alınan düşük diploma puanları, OBP’lerinin de düşmesine yol açacak ve öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarını olumsuz yönde etkileyecektir.

Bir Cevap Yazın