ilkokul ilkokul seçimi

2022 Galatasaray İlkokulu Kura Başvuruları

Pek çok anne babanın merakla beklediği 2022 Galatasaray İlkokulu kura tarihleri ve başvuru süreci belli oldu. Galatasaray İlkokulu 2022 kura tarihlerini, başvuru şartlarını, randevu sistemiyle ilgili detayları yazımda bulabilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim. Arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Şimdiden tüm adaylara bol şans diliyorum.

Çocuğunuzun eğitim hayatını planlamak, okul seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

Telegram kanalımı  https://t.me/yesimkirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Galatasaray İlkokulu Kura Başvuruları Ne Zaman, Nereden Yapılacak? 

Başvurular; 17 Haziran 2022 ve 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında, adayların daha önce RANDEVU SİSTEMİ üzerinden almış oldukları saat aralığında, Galatasaray Lisesi İstiklal Cad. No 159 Beyoğlu adresinde kabul edilecektir. (Pazar günleri kayıt alınmayacaktır.)

Galatasaray İlkokulu Kura Başvuru Randevuları Nereden Alınacak?

Kura başvurusunda bulunabilmek için önce https://erandevu.gsl.gsu.edu.tr web adresinden randevu oluşturmak gerekmektedir.  Randevu sistemi 13 Haziran 2022 saat 00.00 ile 1 Temmuz 2022
saat 16.00 arasında açık olacaktır.

Hangi Öğrenciler Galatasaray İlkokulu Kurasına Başvurabilir? 

*Doğum tarihi 30.09.2015 – 30.12.2016 tarihleri arasında olup ( 69-84 aylık olanlar ), 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1. Sınıfına başlamamış veya devam etmemiş olan aday öğrenciler kuraya katılabileceklerdir. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı için, herhangi bir ilkokula ön kayıt veya kayıt yaptırmış olan öğrenciler kuraya katılabilirler.
*Doğum tarihi 31.12.2016 – 30.03.2017 tarihleri arasında olup ( 66-67-68 aylık olanlar ) için aday öğrencinin anne, baba veya yasal vasisi kayıt esnasında yazılı olarak, öğrencinin ilkokul birinci sınıfa devam etmesini istediğini beyan edeceği matbu dilekçeyi imzalayacaktır.

Kura Çekilişi Ne Zaman Yapılacak? 

Kura, 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 11.00’de, noter, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcisi, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İlkokulu yetkilileri huzurunda piyango yöntemiyle çekilir. Çekiliş sonucunda 50 aday öğrenci yedek liste olmadan belirlenir, Kurada isimleri belirlenen aday öğrencilerin listesi aynı gün www.gsl.gsu.edu.tr ve www.gsi.gsu.edu.tr adresindeki web sitelerinde yayımlanır.

Kura Başvurusında Hangi Belgeler Gerekmektedir?

Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı ve bir adet fotokopisi ile birlikte başvuruda bulunulacaktır. Randevu Onay Formu da yanınızda olmalıdır.

Dikkat edilecek hususlar:
 Aynı aday öğrenci için kuraya katılım amacı ile birden fazla kayıt tespit edildiğinde başvuru iptal edilir.
 Kuraya kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra kura Aday Numarasını içeren belge ilgililer tarafından başvuru sahiplerine teslim edilir.

Kayıt Beyanı ve Boş Kontenjan İçin Yeniden Kura Çekilmesi 
*Kurayla belirlenen aday öğrencilerin velileri (anne, baba veya yasal vasi) 5-6 Temmuz 2022 tarihlerinde Galatasaray İlkokulu’na kayıt yaptıracaklarını beyan edeceklerdir. Kayıt beyan süresi bitiminde belirlenen 50 kişilik kontenjanın dolmaması halinde, başvuru listesindeki adaylar arasında
18 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 11.00’de yeniden aynı yerde ve aynı yöntemle kura çekilişi yapılır.
İkinci kuranın ardından tespit edilen aday öğrenci yada öğrencilerin kayıt beyanı 19 Temmuz 2022 Salı günü yapılır.
Kura çekilişlerinin, yedek aday belirlenmeden yapılması nedeniyle; ikinci kuradan sonra kazanan adayın/adayların kayıt beyanı yapmaması durumunda ise 50 kişilik kontenjan dolana kadar kura çekilişleri birer gün arayla tekrarlanır.

Kesin Kayıtlar Ne Zaman Yapılacak? 
Kura ile seçilen öğrencilerin kesin kayıt işlem ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına göre
Galatasaray İlkokulu Müdürlüğünce www.gsi.gsu.edu.tr web adresinden duyurulacaktır.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında herhangi bir ilkokulun 1.sınıfına kayıt yaptırmış ve devam etmiş olduğu tespit edilen aday öğrenciler kurada kazansalar ve kayıt beyanında bulunsalar bile kesin kayıtları yapılmaz.

Galatasaray İlkokulu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki yazımı da okuyabilirsiniz.

 

2022-2023 Yılı Galatasaray İlkokulu Kurası

Bir Cevap Yazın