Yurt Dışında Eğitim

DiscoverEU İle Gençlere Ücretsiz Avrupa Seyahati Fırsatı

Yurt dışı deneyimi gençlere dünya görüşü kazandırıyor, dil gelişime katkı sağlıyor, geleceklerini planlamaları için ilham ve motivasyon kaynağı oluyor. Mümkün olduğunca ekonomik yollardan bu deneyimi kazanmak pek çok gencin hayalini süslüyor. DiscoverEU da gençlerin bu hayallerini gerçekleştirmelerini sağlayacak önemli bir fırsat. Ben de bu yazımda yarışmanın detaylarını sizlerle paylaşmak istedim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Eğitim hayatınızın planlanması konusunda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

Telegram kanalımı  https://t.me/yesimkirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

DiscoverEU, öğrenim deneyimleri aracılığıyla Avrupa’yı keşfetmeyi sağlayan bir Erasmus+ programı eylemidir. Gençlere çoğunlukla trenle seyahat ederek Avrupa’daki şehir ve kasabalarını keşfetme fırsatı sunmaktadır. Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere her iki başvuru döneminle seçilen adaylar bir seyahat bileti almaya hak kazanırlar.

DiscoverEU, Avrupa Birliği’nde veya İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye gibi Erasmus+ Programı kapsamındaki üçüncü ülkelerden birinde yaşayan 18 yaşında gençlerin Avrupa’nın çeşitliliğini keşfetmesi, kültürel mirasını ve tarihini öğrenmesi ve kıtanın dört bir yanından insanlarla iletişim kurmasını sağlayacak bir seyahat deneyimi fırsatı sunar.

Ekim 2022’de Avrupa Komisyonu ve Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından aşağıdaki başvuru kriterlerine uyan en az 35.000 genç seçilecektir. Başvurular 11 Ekim 2022 Salı 13:00  ile 25 Ekim 2022 Salı 13:00 arasında Avrupa Gençlik Portalı üzerinden yapılacaktır.

Avrupa Komisyonu ve EACEA, başvurusu kabul edilen her gence 1 Mart 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında ve en fazla bir ay süreyle kullanabileceği bir seyahat bileti verecektir.
Seyahat bileti prensipte yalnızca trenle seyahati kapsar. Ancak, projenin daha erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla çevre, zaman ve mesafe gibi faktörler göz önünde bulundurularak gerektiğinde feribot ve otobüs gibi alternatif ulaşım yöntemleri için de kullanılabilir.

Seyahat bileti almaya hak kazanan adaylara DiscoverEU indirim kartı da verilecektir. Yalnızca seyahat dönemi boyunca geçerli olan bu indirim kartı sayesinde kültürel ziyaretler, öğrenim etkinlikleri, spor faaliyetleri, yerel ulaşım, konaklama, yemek ve daha pek çok alanda indirimlerden yararlanmak mümkündür.

Haziran 2018’deki ilk başvuru döneminden bu yana 165.000’den fazla genç seyahat bileti almaya hak kazanan programa başvurabilmek için:

  • 1 Ocak 2004 (dahil) ve 31 Aralık 2004 (dahil) tarihleri arasında doğmuş olmak
  • Online başvuru formuna geçerli kimlik, pasaport veya yasal oturma izni kartı numarasını eklemek
  • Aşağıdaki ülkelerden birinin vatandaşı olmak veya bu ülkelerden birinde yasal olarak uzun süredir ikamet ediyor olmak

– Denizaşırı Ülkeler ve Topraklar dahil olmak üzere Avrupa Birliği üye devletleri
–  Erasmus+ programı kapsamındaki üçüncü ülkeler: İzlanda, Lihtenştayn, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve Türkiye.

Ayrıca, bir quiz’e katılmak gerekiyor (grup üyesi olarak başvuranlar için geçerli değildir).

Seçilen gençler 1 Mart 2023 ile 29 Şubat 2024 tarihleri arasında en az 1 gün ve en fazla 30 gün olmak üzere seyahat edecek.

Daha detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://europa.eu/youth/discovereu_tr

Bir Cevap Yazın