yks yks 2022

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Burslar

YKS sonuçları açıklandı. Adayların bölümleri ve üniversiteleri belli oldu. Tüm adayların yolları açık olsun. Maddi desteğe ihtiyaç duyan ve akademik olarak başarılı üniversite öğrencilerini burs imkanı sunan pek çok kuruluş var, ben de bu yazımda üniversite öğrencilerine yönelik verilen burs veren kuruluşları sizlerle paylaşmak istedim. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

YKS hazırlık ve tercih konularında bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

Telegram kanalımı  https://t.me/yesimkirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Alarko Holding Burs Başvuruları

  • Burslar karşılıksız olup, herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez.
  • Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersi bulunmaması gerekir.
  • Burs alan öğrenci, düzenli bir öğrenci yaşamının gereklerini yerine getirmeyi, okuluna derslerini aksatmadan devam etmeyi kabul eder.
  • Öğrenimin aksatılması halinde burs iptal edilir; ancak, resmi belgelere dayanan hastalık veya mazeretler sebebiyle öğrenimin aksaması halinde, burs verme süresinin uzatılıp uzatılmamasına karar verme yetkisi Alarko Eğitim-Kültür Vakfı’na aittir.

https://www.alarko.com.tr/tr/sorumluluk/burslar

———————————————————

Anadolu Vakfı Burs Başvuruları

Vakfın Burs Programı; T.C. Vatandaşı olup, maddi desteğe ihtiyaç duyan ve akademik olarak başarılı üniversite öğrencilerini kapsıyor. Burstan yararlanabilmek için yurt içindeki devlet okullarında ya da vakıf üniversitelerinde %100 burslu olarak tam zamanlı lisans düzeyindeki öğrenci statüsünde kayıtlı olmak gerekir. Açık öğretim, ön lisans ve uzaktan öğretim programları kapsam dışındadır.

Vakıftan burs alınması durumunda geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü söz konusu değildir. Burs ödemeleri Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süresince bursiyerlerin banka hesabı aracılığı ile yapılır.

Burs başvuruları her yıl 1 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında tarihleri arasında web sitesi üzerinden (www.anadoluvakfi.org.tr) online olarak yapılmaktadır.

https://www.anadoluvakfi.org.tr/burs-programi


Borusan Kocabıyık Vakfı Bursları 

Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin; Mühendislik, İşletme ve İktisat Fakülteleri ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hukuk Fakülteleri’nde okuyan öğrencilerine burs verilmektedir. Bu okullara kayıt yaptırmış ve yukarıdaki nitelikleri taşıyan öğrencilerin online başvuru kanalı üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Burs başvuruları online sistem üzerinden yapılır, şahsi başvuru kabul edilmez.

https://www.bkv.org.tr/tr/basvuru_bilgileri-24/

————————————————————————————————————

Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği Bursu

Yeni Başvurular (Aday Yeni Öğrenci) Ortaöğretim/ Üniversite 21 Eylül – 30 Eylül 2022

Yeni burs başvuru koşullarına sitemizde bulunan Burs Başvurusu Katılım Koşulları bölümünden ulaşabilirsiniz. Başvuru linkleri, başvuru tarihi başladığı gün www.cydd.org.tr adresinden yayınlanacaktır.

https://www.cydd.org.tr/sayfa/burs-basvurusu-katilim-kosullari-33/


Elginkan Vakfı Bursu 

Elginkan Vakfı Bursları, üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrencilere verilmekte, karşılıksız ve öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmemektedir.

http://www.elginkanvakfi.org.tr/tr/icerik/570/burslar


Kaleseramik Eğitim, Sağlık Sosyal Yardım Vakfı Bursları 

Daha önce Kale Grubu ve Bodur Ailesi tarafından verilmekte olan eğitim bursları, 2001 yılından itibaren vakıf çatısı altında organize edilmekte ve Kale Grubu’nun tüm burs faaliyetleri KSV tarafından yürütülmektedir. KSV ayrıca bursiyerlerine staj imkanı, uygun şartlarda da grup bünyesinde öncelik vererek iş imkanı tanımaktadır. Bursiyerler KSV aracılığıyla, üniversitelerin öğretim görevlilerinden özel rehberlik ve danışmanlık hizmeti almakta; okul projelerinde ve ödevlerinde de Kale Grubu şirketlerinin ilgili bölümlerinden faydalanmaktadırlar.

Burs Başvurusu


Mehmet Zorlu Vakfı Eğitim Bursu

MZV tarafından, eğitim dönemi başında, burs kapsamındaki üniversitelere, bursiyer seçme sürecinin başladığına dair duyuru yapılır. Kapsam dahilinde olan devlet ve vakıf üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik, Kimya, Tıp, Psikoloji, Sosyoloji bölümlerinden öğrencilerin başvuruları değerlendirilecektir.

Burs başvuruları, öğrenim görülen üniversitenin ilgili ofislerine yapılır. Üniversite öğrencisi bursiyer adayları arasından seçim; yukarıda belirlenen bölüm, başarı ve ihtiyaç kriterlerine bağlı kalmak koşuluyla, ilgili üniversitelerin öğrenci işleri ile burs merkezleri tarafından sonuçlandırılır.

https://www.mzv.org.tr/burs-sartlari

Sabancı Vakfı Bursları

Her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan “Üniversiteye Giriş Bursu” dışında yine YKS’de üstün başarı gösteren ve Sabancı Vakfı tarafından belirlenen “Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler” ile “Engelli Öğrencilere” de burs sağlanmaktadır. Ayrıca, VİSTA Turizm ve Seyahat A.Ş.’nin şartlı bağışı ile “Sabancı Vakfı-Vista Bursu” da uygulanmaktadır. Şartlı bağışçılar tarafından belirlenen kriterlere göre verilen burslar için “Diğer Burslar” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.sabancivakfi.org/tr/burslar/burslar-hakkinda-genel-bilgi


Tekfen Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı Bursları 

Vakfın amacı, öğrenciyi okumakta olduğu akademik birime ilk girdiği seneden mezun edinceye kadar desteklemektir. Bu nedenle başvurularda öncelik, o akademik birimi yeni kazanan öğrencilerdedir. Yeni kazanan öğrenciler, okullarını kazandıkları sınav sonucuyla ya da diploma notu ile değerlendirmeye alınır.

Tekfen Vakfı, 2022 – 2023 eğitim yılı itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyan 550 başarılı öğrenciye burs verecektir.  Tüm yeni adaylar için başvuru tarihi 3-16 Ekim 2022’dir.

https://www.tekfenburs.org/


TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursları

Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermektedir. Bursiyerleri öğretim kurumlarınca oluşturulan burs komisyonları TEV’in burs şartları doğrultusunda seçmektedir.

  • Bursa başvuru tarihi: 12 Eylül – 2 Ekim (Her yıl eylül ayı başından itibaren kesin başvuru tarihleri web sitesinde ilan edilmektedir.)
  •  Adayların TEV internet sayfasından form doldurması gerekmektedir.
  • TEV Burs Başvuru Formu doldurup açıklanan prosedüre göre başvuru yapılmalıdır. Adaylara aşamalarla ilgili bildirim yapılmaktadır.

https://www.tev.org.tr/burs/tr/6/TEV-Egitim-(Yuksek-Ogrenim)-Burslari


Vehbi Koç Vakfı Üniversite Bursları 

Vakfın üniversite öğrencilerine yönelik Ana Varlık ve diğer fon gelirlerinden ayrılan ödenekler ile yetenekli fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilerin eğitim süresi boyunca desteklenmesi için oluşturulan burs fonudur.

  • Her yıl yeni eğitim-öğretim dönemi başında VKV internet sitesi, Üniversitelerin Burs Ofisleri veya Fakülte Sekreterlikleri burs duyurularını yayımlar.
  • Öğrenci www.vkv.org.tr adresinde bulunan Burs Portalından Vehbi Koç Vakfı Bursiyer Aday Formu’nu doldurur.
  • Portala girmiş olduğu bilgiler doğrultusunda değerlendirmesi yapılır ve mülakata girecek öğrenciler belirlenir.
  • Vehbi Koç Vakfı  ve okul yetkililerinden oluşan Burs Komisyonu aday öğrencilerle yüz yüze görüşür.

https://www.vkv.org.tr/tr/burslar/universite-burslari-75


Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Eğitim Bursları 

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın önde gelen amacı Türkiye’nin en önemli kaynağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda üniversitelerde yüksek lisans, lisans, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anadolu meslek, teknik ve endüstri meslek liselerinde okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar 6500’e yakın öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.

https://yasarvakfi.org.tr/sayfa/burslar

Bir Cevap Yazın