lgs 2023 lgs danışmanlığı

LGS 2023 Kasım Ayı Örnek Soruları

LGS 2023 hazırlıkları büyük bir hızla devam ederken, MEB her ay olduğu gibi Kasım ayında da örnek soruları yayınladı. LGS’ye hazırlanan adayların örnek soruları mutlaka çözmesini ve üzerinde çalışmasını öneriyorum. Yazımdan örnek soruları ve çözümlerini inceleyebilirsiniz. Faydalı olmasını dilerim.

2022-2023 eğitim öğretim yılında LGS kapsamında yapılacak merkezî sınava ilişkin kasım ayı örnek soruları, öğrencilerin erişimine açıldı. Örnek soru kitapçığında daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer aldı. Kasım ayı örnek sorularıyla birlikte ilk kez soruların çözümlerine ilişkin videolar da paylaşıldı.
MEB örnek sorularının yanı sıra MEB yardımcı kaynaklar web sitesinde yayınlanan 8. Sınıf Çalışma Kitaplarının da öğrenciler tarafından çözülmesini öneriyorum. Kitaplarda hem geçmiş yıllarda çıkmış LGS sorularını hem de geçmiş yılların örnek sorularını bulabilirsiniz. Kitapların linklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın