Uncategorized

Türkiye’deki Fransız AEFE Okullar Ağı’na Dahil Okullar

Okul seçimi sürecinde olan velilerime yardımcı olmak için hazırladığım okul tanıtımları serimde bu sefer Türkiye’deki Fransız AEFE Okullar Ağı’na bağlı okulları tanıtmak istiyorum. Özellikle üniversite eğitimlerine yurtdışında Fransızca dilinde devam etmeyi düşünen velilerimizin ve öğrencilerimizin tercih ettiği okullarla ilgili detayları sizler için derledim. Charles de Gaulle Fransız Lisesi ve Pierre Loti Lisesi gibi Fransız Bakaloryası veren bu okullarla ilgili detaylar yazımda. Faydalı olmasını dilerim. İlgilenen arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Çocuğunuzun eğitim hayatının planlanması, okul seçimi gibi konularda bireysel danışmanlık almak isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

Yurtdışı Fransız Eğitim Ajansı – AEFE (Agence pour l’enseignement français à l’étranger.) , 2022 akademik yılının başında, 138 ülkede bulunan ve %40’ı Fransız ve %60’ı diğer milletlerden olmak üzere yaklaşık 390.000 öğrenciye eğitim veren 566 okulu bir araya getirmektedir. Tüm bu kuruluşlar Fransız Milli Eğitim ve Gençlik Bakanlığı onaylıdır. 68’i doğrudan AEFE (EGD Kuruluşları) tarafından yönetilmektedir, 162’si personel tahsisinin (konvansiyonel kuruluşlar) yapıldığı bir anlaşma yapmıştır ve diğer 336’sı ortak kuruluşlardır.

Fransa dışındaki Fransız eğitim kurumlarının onay alması, Fransız eğitim sisteminin ilkelerine, programlarına ve pedagojik organizasyonuna uygunluklarını gösteren bir onay prosedürüne tabidir.

Onaylanan tüm kuruluşlar, Fransa dışında ikamet eden Fransız çocuklara açıktır ve diğer milletlerden öğrencileri barındırabilir. Fransız eğitim kurumlarında uygulanan programlara uygun eğitim verirler, aynı sınavlara ve diplomalara hazırlanırlar. Okullara verilen Sertifika, hem Fransız eğitim modeline uygunluğun hem de verilen eğitimin kalitesini garanti eder.

Onaylı bir kuruluştan gelen bir öğrenci, başka bir onaylı kuruluşta (ancak yerlerin müsaitliğine bağlı olarak) veya Fransa’daki bir kamu kuruluşunda ön sınav olmaksızın eğitimine devam edebilir. Son olarak, bu kuruluşların onayı, orada eğitim gören Fransız öğrencilerin burs almaya hak kazanmalarına (kaynak koşullarına tabidir) izin verir.

Bu onay kesin değildir ve ilgili kuruluşlar, belirtilen kriterlere uygunluğu doğrulamak için düzenli olarak bir prosedürden geçmelidir. Kurum, onay dosyalarının incelenmesine destek vermek ve bu onayın takibini yapmakla görevlidir.

Onaylı kuruluşlar AEFE ile yakın ilişkiler sürdürmektedir. Ajans, doğrudan yönettiği kuruluşlara (EGD) ve onaylı kuruluşlara personel atar. Akredite kurumun statüsüne bakılmaksızın, French Education Abroad (EFE) ağındaki tüm kuruluşlara personel eğitim sistemlerini açar ve yönetim ve yönetişim danışmanlığı, eğitim rehberliği, hizmet ve araçların kullanımını sağlar.

—————–

Doğrudan yönetim altındaki kuruluşlar (EGD)

EGD’ler, AEFE’nin merkezi olmayan bölümlerinden oluşur. Bunlar kamu kuruluşunun bileşenleridir ve bütçeleri her yıl AEFE’nin bütçesi ile toplanır. Teşkilat onlara sübvansiyonlar sağlar ve orada çalışan kadrolu personele ödeme yapar.

Ankara’daki Charles de Gaulle Fransız Lisesi (Lycée français Charles-de-Gaulle ) bu statüdedir.

Charles de Gaulle Fransız Lisesi başkentte yer almaktadır. Ankara İncek’de bulunan ana yerleşkesinde ilkokul, ortaokul ve lise sınıfları bulunmaktadır. Anaokulu ise şehir merkezinde bulunan Fransa Büyükelçiliği’nin bahçesinde bulunur. Bu eğitim kurumunda farklı milletlerden 900’den fazla öğrenci öğrenim görmektedir. Mezunları Fransız Bakalorya diploması almaya hak kazanabilir. Galatasaray Lisesi İç Sınavına girme hakları da vardır.
Anaokulu

Adres Yazanlar Sokak – Kavaklıdere 06692 Ankara
Telefon (+90) 312 426 2373
E-posta secretariat@lcdgankara.org

Lise

Adres Tek Kooperatifi, Kızılcaşar Mevkii – 1209. Sokak No: 2, İncek, 06830 Ankara
Telefon (+90) 312 460 1998
E-posta secretariat@lcdgankara.org

Web Sitesi Adresi

www.lcdgankara.org/Accueil

———————————————

Onaylanmış Kuruluşlar

Bu kuruluşlar, Fransız veya yabancı özel hukuka tabi dernekler veya vakıflar tarafından yönetilir ve AEFE ile idari, mali ve eğitimsel bir anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma, özellikle Fransa Milli Eğitimin daimi görevlilerinin atanma ve ücretlendirme koşulları ile sübvansiyonların tahsisi ile ilgilidir. Bu kuruluşlar, AEFE ile sürekli bir yönetim diyaloğu sürdürmektedir.lise

İstanbul’daki Pierre Loti Lisesi ( Lycée français Pierre-Loti ) bu statüdedir.

Lycée Pierre Loti Fransız Lisesi , Beyoğlu ve Tarabya’daki yerleşkelerinde, anaokulundan lise son sınıfa kadar farklı uyruklardan yaklaşık 1400 öğrenciye eğitim vermektedir. Ders programı Fransız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi onaylı bu lise, AEFE’ye (Yurtdışı Fransız Eğitim Ajansı) bağlı 566 kurum arasında yer almaktadır. Mezunları Fransız Bakalorya diploması almaya hak kazanabilir. Galatasaray Lisesi İç Sınavına girme hakları da vardır.

Beyoğlu yerleşkesi (anaokulundan CE2’ye kadar)

Tomtom Kaptan Sok. Beyoğlu – P.K. 164 Beyoğlu 34433 Istanbul

Tarabya yerleşkesi (CM1’den lise son sınıfa kadar)

Haydar Aliyev Caddesi No: 128 – Tarabya 34457 Istanbul
Pierre Loti Lisesi Web Sitesi

Ortak KuruluşlarBu kuruluşlar Fransız veya yabancı özel hukuka tabi kuruluşlar tarafından yönetilmektedir ve Ajans ile ortaklık anlaşması imzalamıştır. Bu kuruluşların personeli AEFE tarafından işe alınmaz, ancak ağda çalışan personel için AEFE tarafından uygulamaya konan sürekli eğitim sistemlerine tam erişime sahiptir. Fransız Laik Misyonu (MLF) ile MLF tarafından izlenen ortak kurumlara ilişkin bir mutabakat metni imzalanır.

İstanbul’daki École maternelle Petit Génie ve La Petite École bu statüdedir.
Küçük Dahi Anaokulu – École maternelle Petit Génie
2009 yılında kurulan Küçük Dahi, Petite section’dan CM2’ye kadar küçük sınıflarda farklı milletlerden 100’den fazla öğrenciyi ağırlamaktadır.

Eylül 2020’den bu yana AEFE’nin (Yurt Dışında Fransız Eğitim Ajansı) ortak kuruluşu, anaokulu (PS, MS ve GS) için Fransız Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmıştır ve 2013’ten beri CNED (Uzaktan Egitim Ulusal Merkezi) ile anlaşmaya varılmıştır. Çocuklar 5 yaş grubundan (GS) sonra CNED (uzaktan eğitim sistemi) eğitim sınıflarında Fransız okul hayatlarına devam edebilirler. Fransızca programları çok kültürlü bir ortamda uygulanır.

https://www.empetitgenie.com/

İletişim :

Anaokulu :

Adresse Reşitpaşa mah. – Değirmentepe, Ayhan Sk. No 21 – 34467 Sarıyer/İstanbul
Téléphone (+90) 212 351 8539
Courriel info@empetitgenie.com

Dil Kursu :

Adresse Reşitpaşa mah. – Sezaibey Cd. No 65 – 34467 Sarıyer/İstanbul
Téléphone (+90) 212 323 2360
Courriel info@empetitgenie.com

La Petite École

2016 yılında kurulan La Petite Ecole, 2 – 6 yas arası çocuklara Fransızca eğitim veren bir anaokuludur. Tarabya’da bulunan okul, çocukların organik tarım yapmaları için oldukça büyük bir pedagojik bahçeye sahiptir. Okul Temmuz 2019’da Fransız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak AEFE partneri kurum olarak tanınmıştır ve Fransız Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını uygulamaktadır.

Eğitim, Fransız pedagojik müdürün kontrolü altında, anadili Fransızca olan Fransa formasyonlu öğretmenler tarafından verilmektedir. Sınıfta bulunan asistan öğretmenler çift dillidir.

İletişim:

Adres: Tarabya Mahallesi – Gülveren Sok. No:8 – Tarabya Sarıyer / Istanbul
Telefon: +90 212 299 00 40 / +90 552 204 22 40
E-posta: info@lapetiteecole.com.tr
Facebook: La Petite Ecole

Web Sitesi Adresi: https://lapetiteecole.com.tr/

Bir Cevap Yazın