MEB

2024 LGS ve YKS’de Değişiklik Olacak Mı?

MEB’de bakan değişimiyle birlikte 2023-2024 eğitim öğretim yılında pek çok değişiklik yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. LGS ve YKS gibi merkezi sınavlarda da bir değişiklik yapılma ihtimali eğitim kulislerinde konuşulmaya başlandı. Bana da bu konuda çok soru geliyor. Henüz bu konuda MEB’den değişiklik yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı, ancak yapılmayacağına dair bir açıklama da yapılmadı. Hazırlık süreçleri bütün hızıyla devam ederken bir değişiklik yapılması sıkıntı yaratacaktır, bu konunun bir an evvel netleştirilmesi, veli, öğrenci ve eğitimcilerin süreci sağlıklı yürütebilmesi adına faydalı olacaktır.

MEB’in son dönemde ölçme değerlendirme alanında yaptığı yenilikler okulda öğrenmeyi öne çıkarıyor ve müfredatın uygulamasında birlik sağlanmasını amaçlıyor.
MEB Bakanı Yusuf Tekin basına yaptığı açıklamalarda, LGS, YKS gibi merkezi sınavlara hazırlık çalışmalarında ana kaynak olarak MEB ders kitaplarının kullanılması gerektiğinin, yardımcı kaynak seçiminde ise MEB’in yayınladığı kazanımlara uygun şekilde hazırlanan kaynakların seçilmesinin altını çiziyor.
Ben de buna ilave olarak şunu söyleyebilirim. Sınavlara hazırlanan tüm öğrencilere, MEB’in yardımcı kaynaklar web sitesinde yer alan kaynaklardaki soruları da çözmelerini öneriyorum.
MEB kaynak kitaplara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/#/

https://odsgm.meb.gov.tr/www/destek-materyaller/icerik/1029

Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek? MEB’den nasıl açıklamalar gelecek?

Bir Cevap Yazın