MEB

MEB 6 ve 9. Sınıflarda Ülke Genelinde Ortak Sınavlar Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yürürlüğe soktuğu Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği ile ülke, il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar yapılacağını duyurmuştu. Bu yıl için ortaokul ve lisede 1 seviyede ülke genelinde ortak sınav yapılacağı belirtilmişti. Ortak sınav yapılacak seviyeler ve dersler belli oldu, MEB 6. sınıflarda Türkçe ve Matematik, 9. sınıflarda ise Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinin ikinci yazılı sınavlarını ülke genelinde ortak sınav olarak uygulayacak.

6. sınıf Türkçe ve matematik ortak sınavları 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri ortak sınavları ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılacak.

Bakanlıkça hazırlanan sorular okullara teslim edilecek ve sınav okul tarafından uygulanacak.  Sınavlar il ölçme değerlendirme merkezlerince değerlendirilecek.

Ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için mazeret sınavları yapılacak. Ülke ve il ve ilçe geneli ortak yazılı sınavların mazeret sınavı tarihleri milli eğitim müdürlüklerince ayrıca duyurulacak ve okul müdürlükleri tarafından e-Okul’a girilecek.

Ülke veya il ve ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavların zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlardan farklı olmayacağı daha önce duyurulmuştu.  Eksik konu ve kazanımlar için ders içerisinde telafi değerlendirmeleri yapılacak. Ancak ülke, il ve ilçe geneli ortak sınavlarda öğrencilerin sıralanması, okulların karşılaştırılması yapılmayacak.

 

Bir Cevap Yazın