lgs 2024

LGS 2024 Hazırlıkta MEB Ders Kitaplarının Kullanılması

LGS 2024 yaklaşırken MEB,  LGS örnek sorular ile birlikte örnek sorular ile ders kitaplarındaki benzer soru/etkinlik örneklerini paylaştı. MEB daha önce de 6. ve 9. sınıfta ülke genelinde uygulanan ortak sınavlarda kullanılan sorular ile ders kitaplarındaki benzer soru/etkinlik örneklerini paylaşmıştı. Bu sefer ise LGS örnek soruları ders kitaplarıyla ilişkilendirmiş oldu.  Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül dün Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada da LGS hazırlık sürecinde ders kitaplarının kullanımının altını tekrar çizdi.

LGS 2024 hazırlık, tercih, yabancı lise kayıtları ve lise seçimi konusunda bireysel danışmanlık almak  isterseniz, randevu ve detaylı bilgi için  ykirmanbilgi@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Yazılarıma kolaylıkla ulaşabilmek için siteme abone olabilir,

Instagram hesabımı https://www.instagram.com/yesimkirman/?hl=tr ,

Twitter hesabımı https://twitter.com/yesimykirman

You Tube Kanalımı https://www.youtube.com/channel/UCH8-PNDcIAlBL52n6pVSXdA takip edebilirsiniz.

———————————————————————————–

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada  “2 Haziran’da yapacağımız LGS’ye yönelik 2. örnek soru paketiyle birlikte örneklerimizin ders kitaplarındaki karşılıklarını da paylaştık. Öğrenci ve onları sınavlara hazırlayan öğretmenlerimize en büyük tavsiyem sınava hazırlıkta ana kaynak olarak ders kitaplarımızı kullanmaları.” ifadesini kullandı.

Kemal Bülbül ayrıca AA’na yaptığı açıklamada “Ders kitaplarının hazırlanması ile değerlendirilmesi süreçlerinde kullanılan kriterlere ve incelenme aşamalarına dikkat edildiğinde ise ders kitaplarının esas kaynak olduğu görülmektedir. Öğrenciler, ders kitaplarındaki kazanımların edinilmesini sağlayacak etkinlik, örnek ve soruları anlayarak yaparlarsa günlük hayatlarında karşılaşacakları problem durumlarını daha kolay çözeceklerdir. Ayrıca bu durum onların sınavlara hazırlık süreçlerini de olumlu yönde etkileyecektir.” ifadesinde bulundu.

MEB’in bu yaklaşımları LGS’ye hazırlanan öğrencilerin MEB kaynaklarına çok önem vermesi gerektiğini daha da netleştirdi.

 

MEB kaynaklarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sınavlara hazırlanan tüm öğrencilerin kaynakları çözmesini öneriyorum.

https://odsgm.meb.gov.tr/www/temel-egitim-kitaplari/icerik/834

 

LGS örnek soruları ve ders kitaplarındaki benzerlerini aşağıdaki belgeden inceleyebilirsiniz.

orneksorubenzer1.pdf erişimi için tıklayın

 

 

https://www.aa.com.tr/tr/egitim/osym-ile-meb-yks-soru-havuzu-icin-ortak-calismaya-basladi/3141582

 

Bir Cevap Yazın